Krypto alternativa k SoundCloudu – DSound

0
(0)
Dariusz Matuszyński
Dariusz Matuszyński
Jsem zakladatelem portálu Kryptomagazin.cz, o kryptoměnách na české scéně nebylo prakticky nic, a tak jsem se rozhodl to napravit. Mám rád myšlenku decentralizace, trochu toho cypherpunku a kryptoanarchie. Krypto odvětví je můj svět, kde se denně pohybuji a pracuji, nemohu to tedy již nazvat koníčkem nebo zálibou. Rád vás na vašem kryptomagazínu vždy uvítám :)

Pokud si hrajete s hudbou, ať už na PC, nebo brnkáte na jakýkoliv nástroj, můžete ji jednoduše prodat. Případně ji dát zdarma a doufat, že si vás někdo všimne a stanete se populární. Mnoho interpretů je na SoundCloudu, pro krypto komunitu se ale nabízí i jiné řešení.

 

DSound je decentralizovaná hudební aplikace

Můžete zde skladby poslouchat, stahovat i nahrávat. To je skvělá zpráva pro milovníky hudby a další úžasnou věcí je to, že používá steem jako databázi. Takto navržená aplikace vám umožňuje získávat odměny.

Uživatel Steemitu pod pseudonymem @prc se rozhodl pomoci malým hudebníkům. Sám poznal krutou realitu, když nahrál hudbu na SoundCloud nebo YouTube a byla mu záhy odstraněna kvůli údajnému porušení práv. DSound je tedy decentralizovaný a uživatelé si zde mohou nahrávat, co chtějí a co se komu líbí, aniž by hudba procházela nějakým algoritmem kontroly nebo cenzury.

dsound

Odkaz: https://dsound.audio/

Závěr

Pro někoho může sloužit jako nový zdroj hudby, většinu skladeb si jednoduše můžete poslechnout i stáhnout. Někdo zase může zkusit zpeněžit svou tvorbu. Dokonalý ještě ale není – chybí hledání, nějaké možnosti třídění apod., ale to jistě brzy přibude. Jedná se o ranou fázi, kde si můžete vybrat ze 3 filtrů a pak už jen scrollovat. Každopádně je to fajn projekt, který ještě brzy prozkoumáme zblízka.

Další krypto alternativy:

Krypto alternativy k vyhledávači Google

Krypto alternativy k videokanálu YouTube

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img