Fidelity: Bitcoin může v blízké době vystřelit na sto tisíc dolarů

4.4
(13)

Volatilita Bitcoinu klesla na minima, což historicky předznamenalo období velkého nárůstu ceny. Bude se historie opakovat?

Nízká volatilita

Bitcoin v uplynulém roce vykazoval nezvykle nízkou volatilitu, přestože dosáhl rekordně vysokých cen. Podle zprávy výzkumného analytika společnosti Fidelity Investments Zacka Wainwrighta toto období klidu naznačuje, že Bitcoin může být brzy připraven na výrazný nárůst ceny. Tento vzorec naznačuje, že jakmile se Bitcoin vrátí ke svým historicky nejvyšším cenám a překoná je, další prudký nárůst ceny je velmi pravděpodobný.

Po takovém růstu cen obvykle následuje prudký nárůst volatility, který signalizuje přehřátý trh poháněný spekulativním obchodováním. Bitcoin je v současné době stabilnější než některé významné technologické akcie, včetně společností Nvidia, Tesla nebo Meta. Tato stabilita je investory považována za považována za známku vyspělosti.

Společnost Fidelity uvádí, že v roce 2024 byla volatilita Bitcoinu při ceně 60 000 USD téměř poloviční oproti roku 2021 při stejné cenové úrovni. Studie rovněž zohledňuje vnější faktory, jako je pandemie Covid-19, které v minulosti ovlivnily dynamiku trhu, což podtrhuje nepředvídatelnost globálních událostí na finančních trzích. Analýza společnosti Fidelity rovněž naznačuje, že ačkoli Bitcoin zůstává méně volatilní, zachovává si potenciál pro výrazný nárůst hodnoty. To odráží jeho rostoucí adopce a zrání jakožto investičního aktiva.

Cenová predikce Bitcoinu

Bitcoin se podle KMC momentálně obchoduje kolem úrovně 62 000 USD. Bod obratu je stanoven na 64 655 USD, který slouží jako výchozí hodnota pro budoucí cenové pohyby. Bezprostřední rezistence pozorujeme na úrovních 67 084 USD, 69 356 USD a 71 309 USD. Tyto levely by v případě překonání mohly omezit růstový trend. Naopak úrovně supportu jsou pevně stanoveny na 61 531 USD, 59 164 USD a 56 677 USD. To jsou zóny, kde by se během propadu mohly zintenzivnit nákupy.

Klíčové technické ukazatele naznačují vyváženou dynamiku trhu s indexem relativní síly (RSI) na úrovni 49, což nenaznačuje ani překoupené, ani přeprodané podmínky. Exponenciální klouzavý průměr (EMA) s periodou 50 dnů se nachází na úrovni 61 687 USD a těsně se shoduje s první úrovní podpory, což ji posiluje jakožto kritickou hranici.

Zaregistrujte se na Binance skrze tento odkaz a získejte 10% slevu na obchodní poplatky

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.4 / 5. Počet hlasujících 13

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img