Krypto alternativy k videokanálu YouTube

5
(2)
Dariusz Matuszyński
Dariusz Matuszyński
Jsem zakladatelem portálu Kryptomagazin.cz, o kryptoměnách na české scéně nebylo prakticky nic, a tak jsem se rozhodl to napravit. Mám rád myšlenku decentralizace, trochu toho cypherpunku a kryptoanarchie. Krypto odvětví je můj svět, kde se denně pohybuji a pracuji, nemohu to tedy již nazvat koníčkem nebo zálibou. Rád vás na vašem kryptomagazínu vždy uvítám :)

Vítejte u nového seriálu, kde budeme představovat konkurenty tradičních projektů z online světa. Na krypto scéně vzniká každým dnem mnoho zajímavých projektů a my vám dnes ukážeme rivaly videokanálu YouTube. Někteří mají opravdu co nabídnout!

DTube jako první kandidát

DTube je decentralizovaná video platforma spojená se Steemit (decentralizovaná sociální média platforma), která uživatelům umožňuje snadno nahrávat videa a vydělávat na nich peníze (nebo kryptoměny) prostřednictvím lajků či dislajků u jejich nahrávce. U videa přehledně vidíte, kolik už vám vydělalo a zároveň po jeho rozkliknutí vidíte, kdo jej lajkoval a kolik na něj přispěl.

dtube

Link: https://d.tube/

BitTube jako alternativa číslo 2

BitTube je revoluční, decentralizovaná platforma pro streamování videa, která vrací moc zpět do rukou tvůrců a diváků. Jedná se o platformu, ve které je integrována kryptoměna BitTube (TUBE), díky které mohou tvůrci videí pomocí jimi vytvořeného obsahu vydělávat, aniž by diváky rušili reklamou.

bit-tube

Odkaz: https://bit.tube/

Mohlo by vás zajímat: 5 youtuberů, které sleduje každý správný fanoušek kryptoměn

Závěr

Obě alternativy mají co nabídnout, obzvláště v době, kdy si jako autor videí na YouTube nevyděláte takřka nic (pokud tedy nemáte milióny views). Ani to ale není zárukou úspěchu. Ono když si vezmete, že už vytváření videí pověsil na hřebík i největší český YouTuber Jirka Král, tak to o lecčem vypovídá. Oběma platformám určitě držíme palce a těšíme se, že budou vznikat další funkční projekty tohoto druhu. Tak snad se něco chytí.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 2

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img