Facebook zakáže reklamu na kryptoměny i ICO

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Facebook včera oznámil na svých oficiálních stránkách, že v rámci zlepšování služeb zakáže veškerou reklamu na kryptoměny i ICO:

“Vytvořili jsme nové zásady, které zakazují reklamy propagující finanční produkty a služby, které jsou často spojeny se zavádějícími nebo klamavými propagačními postupy, jako jsou binární opce, ICO a kryptoměny.”

facebook policy
Zdroj: Facebook.com

Plošný zákaz pro všechny

Facebook zákaz vysvětlil tím, že chce, aby lidé objevovali a učili se o nových produktech a službách prostřednictvím reklam na Facebooku, aniž by se museli obávat podvodů:

“Existuje mnoho společností, které inzerují binární opce, ICO a kryptoměny, které tak v současné době nečiní v dobré víře.”

Společnost dále uvedla, že se rozhodla záměrně přiklonit k plošnému zákazu a postupně bude pracovat na jeho úpravách, aby lépe odhalila zavádějící a klamavé reklamní praktiky:

“Pravidlo se začne uplatňovat na všech našich platformách včetně Facebooku, Audience Networku a Instagramu. Toto pravidlo také budeme průběžně přehodnocovat, včetně možností jeho uplatňování s tím, jak se bude zlepšovat naše informovanost.”

Znamená to, že ani kryptoburzy, operující naprosto legálně, nebudou moci nabízet své služby a startupy své ICO. Porušení tohoto pravidla bude znamenat ban i pro hlavní stránky na Facebooku, Instagramu a Audience Network síti, která umisťuje reklamy do aplikací třetích stran.

Další rána pro kryptoměny

Tento týden jde už o několikátou špatnou zprávu ve světě kryptoměn, které již několik dní reagují pádem do červených čísel. Bitcoin dokonce krátce spadl i pod kritickou hranici 10.000 USD. Proti zákazu se zvedla částečná vlna odporu, nicméně většina lidí to v souvislosti s nedávnými podvody vítá. Otázka je, nakolik bude podobný plošný zákaz fungovat, protože před vlastní hloupostí nedokáže investory ochránit nikdo.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img