Hroutí se tři nosné pilíře nesoucí svět kryptoměn? A co to vlastně znamená?

0
(0)

Není vůbec jednoduché předpovídat budoucnost kryptoměn. Může se stát, že se prosadí a v průběhu let postupně nahradí současné fiat měny, ale stejně tak může dojít k jejich úpadku. Nakonec zůstanou jen projektem, který nenaplnil očekávání svých tvůrců a zmizel v propasti času. Úspěch kryptoměn závisí na řadě faktorů, ale jen několik z nich je pro ně opravdu klíčových. Které faktory tedy patří mezi ty nejdůležitější?

Ve světle reflektorů aneb Bitcoin celebritou

Bitcoin je v současné době celosvětově nejznámější kryptoměna. Pro technologii blockchain a kryptoměny udělal jednu obrovskou službu – přivedl k nim veřejnost. Od dob kdy o bitcoinu vědělo jen pár nadšenců, se toho hodně změnilo. Mezi lidmi kteří se alespoň trochu zajímají o dění ve světe dnes nenajdete mnoho těch, kteří by o bitcoinu nebo kryptoměnách nikdy neslyšeli. Bitcoin se stal, vedle zlata nebo fiat měn, dalším držitelem hodnoty a veřejnost se díky němu seznamuje s dalšími pojmy a principy kryptosvěta.

Více o Bitcoinu jako držiteli hodnoty se dozvíte zde.

Revoluce v bankovnictví

Důležitým faktorem je také to, jakým způsobem ke kryptoměnám přistoupí banky. V tomto ohledu obstarává významné lobby společnost Ripple zaměřující se na rychlé bezhotovostní mezinárodní platby. V současné době spolupracuje s řadou bankovních institucí a prostřednictvím svého projektu xRapid testuje využití kryptoměn v bankovním sektoru. Pokud by se banky rozhodly implementovat kryptoměny do svého systému, znamenalo by to jednoznačně pozitivní signál pro jejich budoucnost.

Čtěte také Mají banky moc spustit kryptoarmagedon?

Technologický přínos

Posledním důležitým faktorem, který by mohl zajistit kryptoměnám světlou budoucnost, je jejich technologický přínos pro společnost. Lze je například využít při provádění tzv. smart kontraktů. Tak je označován protokol, který ověří, zajistí a případně vynutí provedení kontraktu.

Smart kontrakty nabízejí oproti tradičním smlouvám několik výhod. Nemohou být po svém vytvoření změněny a pro jejich uzavření je nutné, aby byl příkaz potvrzen od všech zúčastněných stran. Tyto výhody nabízí blockchain, ve kterém jsou smart kontrakty uloženy. Mezi kryptoměny, které jsou vhodné pro vytváření smart kontraktů, patří EOS nebo Ethereum.

Závěr

Zájem veřejnosti, spolupráce s bankovními institucemi a technologický přínos to jsou tři veledůležité faktory, které mohou zajistit kryptoměnám lepší zítřky. Zatím to vypadá, že by mohly uspět. Pozornost veřejnosti si zatím drží. Část bank se spolupráci nebrání a diskuze o využití blockchainu pro vytváření smart kontraktů v běžném životě začíná být aktuální. Jestli se ale kryptoměny prosadí a naplno využijí svůj potenciál, ukáže až čas.

Zdroje:
https://coinnounce.com

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
2 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
lol

článek o hovně pořad dokola a ten nadpis je úplně mimo jako všichni zde…

fil

Takovymi titulky zajem verejnosti o kryptomeny prilis nepritahujete. Kouknete na graf, kupte si bitcoin a polepsete se s temi titulky ?

spot_img