Konsolidace trhu s altcoiny – zatímco BTC posiluje, většina altcoinů dál padá

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Vývoj na trzích za poslední týden vypadá na první pohled optimisticky. Bitcoin pokořil hranici 7 000 USD a dál víceméně stoupá. Na druhý pohled je ale něco jinak než dřív. Namísto klasického zelenajícího se pole vidíme, že tentokrát Bitcoin většinu ostatních altcoinů nevytáhl s sebou (i když výjimky se pochopitelně také najdou). 

Konsolidace trhu?

Pokud se podíváme na měsíční vývoj cen, je už vidět, že většina altcoinů je ve ztrátě a některé z nich dokonce v dvojciferné. Ve srovnání s předchozími růsty je zde velký rozdíl. Proto je na čase ptát se, jestli už dochází ke konsolidaci trhu s altcoiny, nebo zda by mohl pro tento vývoj být ještě nějaký jiný důvod.

Například spoluzakladatel Etherea, Charles Hoskinson, předpovídal podobný vývoj už na začátku tohoto roku. Tehdy se vyjádřil během interview pro CNBC, že na trhu je už příliš krypto projektů. Uvedl, že proto musí dojít k situaci, kdy některé z nich nebudou schopny překonat problémy a skončí.

Psali jsme také: 5 největších kryptopodvodů

Investorům došla trpělivost

Další možný důvod je ten, že investorům prostě došla trpělivost s vývojem trhů a rozhodli se přesunout fondy do původní kryptoměny – do Bitcoinu. S tím souvisí i fakt, že vzhledem ke stále rozšířenějším podvodným ICO a dalším podvodům v zatím stále nedostatečně regulovaném světě kryptoměn se možná noví investoři rozhodli investovat raději do ověřeného BTC, než aby zkoušeli své štěstí s některou z méně známých kryptoměn.

Zvyšování dominance BTC

Bitcoin momentálně má více než 45 % procent celkového kapitálu v kryptoměnách. To je nejvíce od dubna tohoto roku, což by také nahrávalo druhé uvedené možnosti.

Závěr

Nové rally Bitcoinu v posledních týdnech a neschopnost ostatních altcoinů se k němu přidat je jasným signálem, že se mění rozložení sil na trhu. Zatímco menší investoři se spálili investicemi do různých altcoinů, začali na trh vstupovat institucionální investoři, kteří si počkali, až Bitcoin klesne. Nemají však nejmenší důvod investovat do altcoinů a to navzdory skutečnosti, že některé altcoiny se nyní obchodují i za 5 x nižší cenu.

A jak jste na tom vy? Souhlasíte s tímto výkladem? Co vaše investice, stihli jste koupit v době poklesu BTC?

Zdroj: Bitcoin.com

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img