Benson Oak, založená v ČR, investuje 100 mil. USD do blockchain startupů

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Evropská investiční banka Benson Oak, založená v ČR, chce investovat do fintech sektoru 100 milionů USD, formou venture kapitálového fondu.

Další naděje pro blockchainové startupy

Banka už pro tento nový fond sehnala 25 milionů USD. Fond se chce zaměřit na investice zejména do start-upů v oblasti blockchainu. Mezi investory fondu Benson Oak Ventures jsou jen soukromé osoby a malé firmy, žádné velké instituce.

Mohlo by vás zajímat: Sberbank a Alfa bank připravují investiční fond složený z kryptoměn

Zkušenosti z oblasti technologií

Banka už má zkušenosti s investováním do technologických a IT firem. První technologický fond společnosti Benson Oak investoval již v roce 2003 do výrobce bezpečnostního softwaru AVG, a když tato firma v roce 2012 vstoupila v New Yorku na burzu, investice se bance stonásobně vrátila.

Banka zatím založila tři fondy, které poskytují finanční prostředky pro vývoj moderních technologií ve Spojených státech, v Izraeli a v České republice.

Tip pro vás: Investiční fondy – zájem velkých investorů stoupá

Blockchainový fond

Benson Oak uvádí na stránkách fondu, že se chce zaměřit zejména na blockchainové start-up firmy a na firmy, orientující se na začínající uživatele, a na vytváření platforem, umožňujících růst komunity, s cílem zvýšit využití blockchainu na úrovni spotřebitelů.  Bohužel na stránkách je také informace, že se bude zaměřovat zejména na izraelský trh. Názvy svých dvou portfolií uvede Benson Oak během následujících dnů.

Závěr

Zdá se, že Benson Oak hledá nový AVG, který bude založený na blockchainu. Peněz a zkušeností na financování rozvoje takové slibné firmy má banka nejspíš dostatek. Možná by tento postup mohl být návodem, jak zbohatnout na aktuální vlně zájmu o blockchain. Buď investice do venture kapitálového fondu, zaměřeného na blockchainové projekty, nebo založení nové, zajímavé platformy na blockchainu a financování jejího rozvoje, nikoliv pomocí už možná zprofanovaného ICO, ale pomocí investiční banky.

Naše nejnovější video se shrnutím zpráv za minulý týden: 

Zdroje: 
coindesk.com 
Bensonoakventures.com

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img