V Davosu se bude diskutovat i o kryptoměnách

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Na výročním zasedání Světového ekonomického fóra ve švýcarském Davosu (23.  – 26. ledna 2018) se letos objeví také téma kryptoměn.

Mezi účastníky fóra bude kromě světových lídrů, regulačních úředníků a členů mezinárodních institucí také spousta krypto nadšenců, vývojářů a výzkumníků. Téma kryptoměn bude hlavním námětem dvou diskuzních panelů “Přetváření globálních financí” a “Bublina kryptoaktiv”.

“Přetváření globálních financí”

Přednášejícími panelu “Přetváření globálních financí” jsou například ředitelka Mezinárodního měnového fondu (MMF) Christine Lagarde, předseda dozorčí rady Deutsche Bank Paul Achleitner, předseda a generální ředitel společnosti Blackrock Laurence D. Fink, kancléř britského ministerstva financí Philip Hammond, ministr financí USA Steve Mnuchin, profesor ekonomie Keyu Jin a Jack Ma, zakladatel B2B platformy Alibaba.

Námětem diskuzí je, zda se kryptoměny stanou pilířem, na kterém bude založena nová generace protokolů, podporujících technologicky rozvinutý mezinárodní finanční systém.

Řečníci se dále budou vyjadřovat ke vzrůstající popularitě kryptoměn ve světě kriminality a také budou diskutovat o možném poklesu hodnoty dolaru jako základu globálních finančních rezerv. Ředitelka MMF Christine Lagarde již v minulosti naznačila:

“MMF by mohl upřednostnit kryptoměny ve svém zvláštním fondu, který je rezervou složenou ze zahraničních aktiv.”

“Bublina kryptoaktiv”

V diskuzi “Bublina kryptoaktiv” budou mluvčí z protichůdných stran nabízet své názory na to, zda budou kryptoměny i nadále růst, nebo zda místo toho dojde k pádu tohoto trhu. Mezi přednášející patří zástupkyně guvernéra švédské centrální banky Cecilia Skingsleyová, zakládající ředitelka společnosti Raiden Partners a Raiden Blockchain Ventures Jennifer Zhu Scott, spoluzakladatel společnosti Index Ventures Neil Rimer, profesor z Yale Department of Economics Robert J. Shiller a další.

Kromě těchto oficiálních diskuzních panelů se současně budou konat i neoficiální, ale o to zajímavější akce. Například nově jmenovaný výkonný ředitel společnosti Enterprise Ethereum Alliance (EEA) Ron Resnick bude hostit setkání, na kterém přestaví plány EEA na rok 2018.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img