Fundstrat zná důvod, proč padá Bitcoin

0
(0)

Letošní down trend Bitcoinu a s ním i většiny kryptoměn zaměstnává mnoho jednotlivců a společností. Jednou z nich je i Fundstrat, strategická firma z Wall Street. Zakladatel společnosti Fundstrat Tom Lee uvedl, že cena Bitcoinu má tendenci k poklesu vždy k lhůtě vypršení termínových obchodů s BTC.

Získejte profesionální analýzy a exkluzivní pohled na kryptoměny na trading11.com

Hnací síla poklesu

V minulosti Fundstrat připisoval pokles trhu prodejům, které souvisejí s daněmi, protože obchodníci, kteří měli zisk v roce 2017, byli nuceni prodat část svých zbývajících podílů na krytí svých závazků z kapitálových výnosů.

Nyní ale Tom Lee uvedl, že když se blíží termín vypršení CBOE futures, na Bitcoinu zvyšují medvědi svou aktivitu. To naznačuje, že BTC futures jsou hlavním hnacím motorem pohybů cen.

Může vás zajímat: Jihokorejská burza Bithumb zalistovala Cardano a Status Network Token

Lee ve čtvrtek napsal:

„Bitcoin vykazuje dramatické změny cen v souvislosti s exspiracemi CBOE futures. Toto uvedl Justin Saslaw ve skupině Raptor Group. Vyhodnotili jsme některé údaje a ukazuje se, že je to pravda.“

Před uvedením CBOE futures do provozu se mnozí investoři a analytici domnívali, že těmito kroky získají kryptoměny legitimitu v očích institucionálních investorů. Instituce naopak zůstaly stranou a stále větší počet výzkumníků uvádí, že tyto produkty mají v současnosti značný, většinou negativní vliv na trh.

Existují i další negativní vlivy

Jako odpověď na Leeovu teorii Chris Concannon, prezident a výkonný ředitel společnosti CBOE Global Markets, napsal pro CNBC:

„I když jsme nadšení z našich nedávno založených Bitcoin futures, představa, že materiálně ovlivnily cenu bitcoinu, nadhodnocuje jejich vliv a ignoruje další kritická fakta. Naše zjištění naznačují, že pád programu Bitcoin lze snadněji vysvětlit jinými faktory, jako jsou například nedávné regulační zásahy po celém světě, kroky vládních daňových úředníků, nárůst jiných kryptoměn a pokles zájmu médií o tato aktiva.“

Tip redakce: Goldman Sachs zavádí Bitcoin futures pro institucionální investory

Na závěr

Bylo by opravdu velmi zjednodušené označit pouze jeden fundament za příčinu pádu kryptoměn. Pokud k tomu ještě uvážíme hackerské útoky, podezření ze zneužívání informací při zalistování altcoinů nebo „kauzu Tether”, vidíme celou mozaiku negativ a nemůžeme se divit, že ceny jsou tam, kde jsou. Ale jak se říká – všechno má svůj začátek a konec…

NAŠE NEJNOVĚJŠÍ VIDEO:

Přeloženo ze slovenského originálu, autorem článku je Marek H.

Zdroje:
https://www.ccn.com/
https://www.cnbc.com/

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Pedro

Lee, to je ten co rikal, ze konsenzus vystreli cenu nove ATH?

spot_img