Dan Morehead: Blockchain budou brzy používat miliardy lidí

5
(3)

Dan Morehead, generální ředitel Pantera Capital, tvrdí, že rostoucí přijetí blockchainu v příštích čtyřech až pěti letech může vést k růstu cen některých digitálních aktiv.

Dan Morehead – šéf institucionálního správce aktiv Pantera Capital – si myslí, že v příštích letech může mnoho finančních odvětví čekat dosti problémů. Odvětví digitálních aktiv ovšem mezi nimi nebude. Pokračuje tak ve svých předchozích prohlášeních, kdy tvrdil, že se kryptoměnový býčí trh blíží, přičemž technologii blockchain budou v příštích letech využívat miliardy jednotlivců.

Býčí jako obvykle

V rozhovoru pro CNBC se Morehead vyjádřil, že kryptoměny se v blízké budoucnosti stanou velmi populárními díky výhodám, které by mohly poskytnout peněžní síti.

Důležité je mít na paměti, že krypto je tak převratná věc, která v příštím desetiletí změní mnoho aspektů našeho života

Generální ředitel společnosti Pantera Capital navíc předpokládá, že v následujících letech budou technologii blockchain využívat miliardy spotřebitelů, což by mohlo výrazným způsobem zvýšit ceny digitálních aktiv:

Za několik let si dokážu představit svět, kde se riziková aktiva možná budou stále potýkat s problémy, ale blockchain bude na základě svých vlastních základů opět na historických maximech […] Dnes blockchain používají stovky milionů lidí, ale myslím si, že za čtyři či pět let to budou doslova miliardy lidí. a pokud máte miliardu lidí, kteří budou chtít koupit pevný počet mincí, ceny pravděpodobně porostou.

Stojí za zmínku, že některé Moreheadovy předchozí předpovědi byly poměrně přesné. Kupříkladu v březnu 2020 tvrdil, že hodnota bitcoinu v následujících 12 měsících dosáhne nového rekordu. Přesně rok po jeho prohlášení dosáhl BTC vrcholu více než 60 000 dolarů.

Morehead přesto v závěru rozhovoru řekl, že lidé věnují primárnímu digitálnímu aktivu až příliš velkou pozornost. Podle něj je stejně důležitá i řada dalších kryptoměnových protokolů:

Všichni jsme si zvykli používat bitcoin jako náhražku blockchainu, existují stovky skutečně zajímavých projektů.

Rallye se blíží

Již na začátku tohoto měsíce projevil Američan podobný postoj a připomněl, že trh již dříve přežil mnohé poklesy. Překoná tak i ten současný. Podle jeho názoru bude cena bitcoinu stoupat tempem přibližně 2,5x ročně. Některé alternativní mince by ovšem tempo tohoto růstu mohly hravě překonat.

Bitcoin už není všechno. Byly doby, kdy bitcoin představoval 100 % trhu, a po určitou dobu byly bitcoin a ethereum v podstatě vším. Nyní existuje mnoho, mnoho opravdu důležitých projektů a viděli jste, že bitcoin trochu roste. Skutečným příběhem jsou ovšem jiné projekty než Bitcoin a Ethereum, které rostou mnohem více.

Závěr

Říkal jsem to v minulosti již mnohokrát a zopakuji to znovu. Bitcoin zatím velmi přesně dodržuje své cykly. Nepropadejte panice, zatím (a neberte to jako investiční radu) vždy platilo, že trpělivost se vyplatila.

Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Nezapomeňte se také připojit na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 3

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
4 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Paul

Jo jo, rozumný postoj. Zcela s ním souhlasím.

Hujer

Vícehlav je na velikém omylu !!!

Jan

A Hujer, jako vždy, ví všechno nejlíp…

Fantom

Škoda jenom že nejmenoval alespoň některé, podle něj zajímavé projekty ☹️

spot_img