Průzkum: Pouze 24 % si myslí, že cena Bitcoinu bude na konci roku 2022 nižší než 50 000 USD

4.2
(6)
Michal Fortýn
Michal Fortýn
Jsem kryptoměnový nadšenec a redaktor, působící na portálu kryptomagazin.cz, rád pracuji s novými technologiemi. Jako gamer rád sleduji herní scénu a zajímám se o propojení herního světa s tím kryptoměnovým. #memelord

Nový průzkum slavného analytika PlanB ukazuje, že méně než 24 % účastníků očekává, že Bitcoin zůstane v letošním roce pod hodnotou 50 000 USD. Více než 32 % zúčastněných věří, že cena Bitcoinu v prosinci 2022 se bude pohybovat mezi 100 až 200 tisíci dolary.

Průzkum: Mnoho lidí věří Bitcoinu

Tvůrce populárního modelu stock-to-flow inicioval na sociální síti Twitter průzkum, který ukazuje, že téměř 50 % komunity očekává, že BTC do konce letošního roku zamíří nad vysněnou hranici 100 000 USD.

Stojí za zmínku, že podobné průzkumy jsou široce závislé na aktuální situaci a náladě na kryptoměnovém trhu a mohou se velmi rychle měnit. Ačkoliv Bitcoin skončil v roce 2021 s více než 60% nárůstem, v kryptoměnovém prostoru nastalo trochu zklamání. Bitcoin totiž také klesl o 30 % za méně než dva měsíce.

Průzkum PlanB ukazuje, že většina lidí je ve svých předpovědích pro rok 2022 skromnější. Téměř 24 % věří, že BTC zůstane pod 50 000 USD.  31,1 % účastníků tvrdí, že cena na konci letošního roku se bude pohybovat mezi 50 – 100 tisíc USD.

45,2 % lidí pak doufá, že cena Bitcoinu přesáhne hranici 100 000 USD. Pouze 12,6 % hlasovalo, že BTC překročí hranici 200 000 USD. Průzkum ukazuje, že lidé se ve svých předpovědích drží stále při zemi.

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 46 125 USD dle KMC.

Závěr

Co si o průzkumu PlanB myslíte vy? S jakou cenou BTC ukončíme letošní rok? Podělte se o svoje predikce do komentářů.

Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Nezapomeňte se připojit také na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.2 / 5. Počet hlasujících 6

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
3 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
an onym

Já si myslím, že průzkum Planb ani jeho výsledky nebudou mít na cenu btc žádný vliv.

Fantom

Tím svým modelem S2F zblbnul hlavu mnoha lidem. Upravil (poněkolikáté) model a ještě dělá ankety 🙂 Ale třeba se mu to nové FOMO rozjet podaří … .

bkf1

Zpátky asi půl roku jsem četl velmi hezký rozbor, ze kterého vycházelo, že tak ještě půl roku od teď by nějaká “reálná” cena BTC měla být kolem 50 a zatím se mi to potvrzuje (nějaké momentální výkyvy samozřejmě nehrají roli).

spot_img