17.03.22 Analýza BTC/USD – je dokonáno!

5
(6)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Bitcoin (BTC) přežil včerejší zasedání Federální rezervní banky (Fed) vcelku bez problémů. Byla pouze po krátkou dobu větší volatilita, ale takové price action není vůbec nic nového. My můžeme být každopádně rádi, že to máme za sebou, protože nyní lze kalkulovat s novou měnovou politikou, kterou Fed oficiálně schválil.

Fed zvýšil sazby – čeká nás dalších šest hiků, redukce rozvahy přijde brzy

Aktuální situace na 4H BTC/USD

Takže včerejšek byl velmi volatilní už zpočátku dne. Brzy v ranních hodinách došlo k tomu rychlému pohybu k rezistenci na 42 000 USD. Pak zase přišlo rychlé sražení zpátky. Vše v doprovodu vcelku mohutných objemů. K večeru došlo v podstatě k tomu samému. Napřed strmý dump s následným vytažením zpátky. Taktéž vše v doprovodu mohutných objemů.

BTC

Vzhledem k tomu včerejšímu vývoji si myslím, že je lepší dělat jako by vůbec nebyl. Respektive to nebylo spíše relevantní. Jedná se totiž v podstatě o mikro-spekulativní pohyby, kdy jedna strana si vsadila na pumpu, zatímco druhá strana na dump. Pokud byl někdo rychlý, mohl vydělat v podstatě na obojím. Což ale považuji za čisté gamblování, které se nemusí vůbec vyplatit. Navíc musíte u obrazovky fakt úpěnlivě celý den sedět. To zvládne vážně málokdo – jednou jsem narazil na gamblera, co každý den dokázal nejít více jak 12 hodin ani na záchod. Nepil, nejedl. Takový život nechcete.

Co se týká aktuální situace, kurz konsoliduje v blízkosti S/R levelu 42 000 USD. Proto se jaksi vůbec nebráním myšlence, že půjdeme otestovat ty blízké „vrcholky“, co jsou kolem 45 000 USD.

Závěrem

Dnes to bylo spíše takové informativní, aby měl každý dostatečně povědomí o tom, co se včera vlastně odehrálo. Mnohem komplexněji se celému trhu budeme věnovat ve večerním streamu v 19:00. Podstatnou část vysílání bych chtěl rozebrat včerejší výsledek zasedání Fedu a zopakovat, co to pro nás znamená.

V každém případě je obrovskou výhodou, že víme, s čím počítat. Poměrně dlouhou dobu byly trhy v dost velké nejistotě, minimálně od léta minulého roku.

POZOR: Žádné údaje ve videu nejsou investiční radou. Analýza se nesnaží predikovat budoucí cenový vývoj. Slouží výhradně jako vzdělávací obsah, jak k trhu myšlenkově přistupovat. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 6

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
3 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
jan

Drzim palce vsem zuscastnenym v longu 🙂

Kal

Ake stúpanie?? Však fed zvýšil úrokové sadzby, ked stopne qe tak btc pojde dole ludia nebudu mat peniaze na risk atd kedze ich bude stat vyciciavat po dalsie btc nie je tak implikovaný zatial aby spravil zázrak sveta este jeden cyklus, kovid+vojna na ukrajine v jeden moment to je uplne na…. Neviem o akom raste to vkuse píšete sa zamysli Jarulko, ked markantná väčšina ludi nemá peniaze bude riskovat? Či komu si myslíš ze sa btc budu distribuovat? Na okrasu sa teda nedržía

Libor

Retail nie je pri BTC vôbec relevatne cenotvorný. Retail cenu netvorí…naopak, retail je vytvorenou cenou / market makermi / kŕmený. Aby retail naskočil do longu / kúpil BTC, bol ním nakŕmený / tak musí nastať pumpa a po nej treba držať nejaký čas bull market až po stanovený top. Potom pri najbližšej korekcii začne retail / ale aj Bukele a jemu podobní / nakupovať…fáza kŕmenia. Po nakŕmení / distribúcia BTC do retailu /, nastane prudký dump a potom fáza odpočinku / momentálny stav /…tu však nenastáva žiadna akumulácia / výrazný nákup BTC/, a je to iba pauza pred ďalším kŕmením retailu po novom bull rune. Záver : takže, skôr či neskôr pôjdeme hore, a potom dole, a znova hore a dole…až nakoniec nastane “game over”

spot_img