10.02.22 Technická analýza BTC/USD – po konsolidaci odraz?

4.8
(12)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Bitcoin (BTC) po prvotním stáhnutí se od S/R levelu 47 000 USD zatím pořád zpevňuje svou pozici v blízkosti supportu 42 000 USD. Jak jsem říkal v předešlých analýzách, bitcoin se zatím zpátky pod 42 000 USD spíše nechystá. Naopak se trh asi chystá znova otestovat 47 000 USD.

Finanční krize – její příčiny a konkrétní případy

Aktuální situace na 1D BTC/USD

Úterní svíce má podobu, která sama o sobě vypráví nějaký příběh. Vzhledem k těm dvou knotům z obou stran a velmi malému tělu můžeme leccos interpretovat. Prvně se tedy kurz stáhl zpátky a dokonce to na krátkou dobu vypadalo, že výsledek bude velmi negativní.

BTC

Nakonec se ale kurz zastavil téměř přesně na 50denním klouzavém průměru. Přišel rychlý odraz a nakonec se cena vrátila tam, kde obchodní den začal. A výsledek je svíce v podobě Doji. Čili my víme, že býci jsou v blízkosti 42 000 USD skutečně dost aktivní. Tudíž trh může s těmi blízkými supporty opravdu počítat.

Proto jsem taky upozorňoval, že to prvotní stáhnutí kurzu nemusí vůbec nic znamenat. Jedná se totiž o obyčejný throwback, což je po proražení hladin normální vývoj. Podstatné tudíž je, jak kurz reaguje v blízkosti supportů, ke kterým se stáhl. A zatím se zdá být vše v pořádku.

Indikátory

Denní RSI je již poměrně vysoko – 63 bodů. Na indikátoru jsme mohli právě i sledovat, že trh reaguje na hraniční úroveň 70 bodů jako na odpor. Jakmile se hodnoty přehoupnou přes 70 bodů, je to dobrý signál.

Závěrem

Víc toho k dnešní analýze nemám, ale večer si v rámci streamu celý trh zevrubněji rozebereme. Hlavně dnes budou zveřejněny data o inflaci z USA. Což je přirozeně hodně důležité, a proto si to naši pozornost zaslouží.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.8 / 5. Počet hlasujících 12

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
2 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
arnostbouzek CZ
Hodnocení článku :
     

Ahoj, díky za TA a už se těším na dnešní steam!

Milan
Hodnocení článku :
     

Ten letošní odraz, to je přehlídka knotových svíček. Jsem zvědavý na reakci u 47k. Mně zatím přijde, že to nemá objemy a sílu a každou chvíli se to musí vysypat. Ale třeba překvapí…

spot_img