29.10.21 Technická analýza BTC/USD – výplachy longů a shortů?

3.6
(8)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Bitcoin (BTC) měl krátce po mém včerejším streamu zcela absurdní price action. Normálně bychom se zaměřili už na altcoiny, ale považuji to za důležité, takže bych tomu chtěl věnovat alespoň krátký text. Obdobný vývoj totiž není vůbec normální a někdo cíleně likvidoval obě strany trhu. Nebo došlo k velkému jednorázovému prodeji, což pak možná tahal zase jiný hráč. Ať je to jakkoliv, dlouho se nic takového nestalo.

Aktuální situace na 4H BTC/USD

Ten včerejší drop bych si dovolil klidně označit za flash crash, ale za takový ten menšího rázu. Už jsem zažil mnohem, mnohem větší crashe. Nicméně jde o to, že jsme dlouho nic podobného na trhu s BTC nezažili. Bitcoin včera večer útočil na horní stěnu zakresleného patternu a jakmile přišlo close 4H svíce, trh se v mžiku sesypal.

BTC

Vytvořilo se nižší low, takže kurz prolomil náš sledovaný support. Leč propad se najednou z ničeho nic zastavil a začala pumpa nahoru. Díky růstu se během krátké doby povedlo všechny ztráty umazat. Cena se vrátila zpátky nad support a nakonec 4H svíce zavřela jako Pin bar s velmi dlouhým knotem. Hned mě napadlo, že Bitcoin vymetly dolů, nyní budou vymetat nahoru.

A skutečně tu jakýsi pokus byl. Přišel zdánlivý průraz z klesajícího klínu, ale rychle došlo k obratu. Kurz se zastavil o support následoval menší odraz nahoru. Potom zase dolů. Nyní se Bitcoin opětovně odráží od supportu. Popsaný cenový vývoj je vážně groteskní a myslím si, že nejbezpečnější je, to sledovat z dálky.

Tyhle výplachy mi zase připomínají rok 2018. Vymetly se obě strany trhu a pak přišel mega dump. Tím neříkám, že k němu skutečně dojde. Do budoucnosti nevidím. Ale počítejte s tím, že se může podobná zhovadilost stát, i když by nedávala smysl. Někdo si každopádně s BTC hraje, což není dobré. Bitcoin nedokázal spolehlivě pokračovat na nová historická maxima, takže je ve větru i reálná možnost, že znova otestujeme 30 000 USD. Bral bych to ale jako příležitost.

Závěrem

Můj subjektivní pocit momentálně z trhu negativní. Bohužel se už vůbec nedá věřit cenovému vývoji na intradenních grafech. Proto mi přijde jako nejrozumnější si vyčkat na týdenní a měsíční close. Tohle už by pro nás mělo být relevantní, protože s vysokými časovými rámci si nikdo jen tak nemůže pohrát. Buďte tedy opatrní a nenechávejte se nachytat.

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Analýza se nesnaží predikovat budoucí cenový vývoj. Slouží výhradně jako vzdělávací text, jak k trhu myšlenkově přistupovat. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 3.6 / 5. Počet hlasujících 8

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
14 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Ivan
Hodnocení článku :
     

Hrozne analyza jako vzdy

Drny

Asi by bylo fajn říct co je na analýze hrozného. Za mne je to správný popis aktuální situace. Prosím, napište vlastní analýzu, ať víme kam nás tedy trh v následujících dnech nasměruje. Díky.

kubik

Ja bych to popsal jinak,a to ze kdyz to nemuze dolu,tak bych rekl,ze to pujde nahoru

E15

Podle mě půjdeme do strany, pak se trochu zřítíme, pak ještě dvakrát a 2022 půjdeme na těch 100k +. Jak jsem na to přišel? Vyvěštil jsem to ze zbytku kafe na stole ;-))).

kubik

Tak to ses dobrej,ja koukam do grafů cca 15 roku a zbytecne nekecam hovadiny,akorat mne chybi pro kryptomeny nekolik
pomucek ktere funguji na forexu

Michal

Analýza je podle mě dobrá. Ale taky se neubráním lehké kritice. Prakticky vše vám připomíná rok 2018 😀 Stačí, aby cena spadla o 1%, a hned píšete, že to vypadá jako rok 18 a je to podezřelé.
Já nevím, nemám vaše vzdělání a zkušenosti, tak to berte jenom jako lehkou kritiku.

Každopádně mám vaše články rád.

Drny

Pánové, bylo by fajn, kdybychom mohli zavést pravidla jako u nás ve firmě. Kritizovat může kdokoliv, kohokoliv bez ohledu na věk, vzdělání, funkci a na cokoliv dalšího, ale pouze za podmínky, že sám po kritice předloží svůj návrh / pohled na věc …… tak předložte své stručné analýzy a pohledy.

E15

Mega dump? Sem s ním! ;-)))

Milan

“Můj subjektivní pocit momentálně z trhu negativní.”

A on byl snad nekdy pozitivni? 🤣🤣

arnostbouzek CZ
Hodnocení článku :
     

Čau, díky za analýzu Jaroslave. Dolar se nyní odráží a začal pumpovat takže další klacek pod nohy BTC. Stále ale věřím že pujdeme nahoru a svíce týdenní i měsíční se uzavře kladně pro BTC.

Petr 2
Hodnocení článku :
     

Celé to vše odstartoval propad na páru BTC eur což šlo až k 52k v objemu 3000btc . Hned na to se sesypaly i ostatní páry tzn že to nebylo jen nějaký obyč výplach. Ada měla propad vyšší a měla problém se zvednout tak jako DOT.

Je to už několikátý výplach a jsem rád za analýzu.
A ano přesně je to varovani.

Z moon boys sekty si nic nedělejte ti jsou s klapkami na očích a vidinou 100k , na 100k uvěří i 500k . Ti uvěří az budou mít v portfoliu ho….

Petr 2

6 měsíců neni schopny btc překonat ath z Dubna krom par dní jenž překonal původní ath.

Evžen

Drahý Petře, toho jména druhý. Ty jsi nepoučitelný. Marnost, marnost.

Karel

100x napsat že se btc moc nelíbí a přijde pád a jednou to vyjde. I Ing by na btc nikdo nic nevydělal

spot_img