08.08.21 Technická analýza ETH/USD – Ethereum spěchá do nebes

0
(0)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Včera jsme si rozebrali Litecoin (LTC), takže je určitě dobrý nápad se nyní zaměřit na Ethereum (ETH). Určitě si každý z vás všiml, že i během víkendu jsou trhy nadstandardně dynamické, což jsme tu dlouho neměli. Hlavně Ethereum zase patří mezi nejsilnější mince, díky čemuž je více jak polovina květnových ztrát umazána.

Aktuální situace na 1D TF ETH/USD

ETH

My víme již z předešlé analýzy, že se kurz ETH dokázal vrátit zpátky nad jeden z důležitých klouzavých průměrů – MA 200. V týdnu byli nakupující schopni překonat i druhý – MA 100. Jedná se jednoznačně o nemalé dílčí úspěchy a Ethereum má díky tomu dobře nakročeno. Pokud dojde k poklesu, je pozitivní mít na své straně pár klouzavých průměrů.

Co se týče čerstvého Price Action, došlo pouze k pár malým korekcím, které nejsou na denním grafu téměř identifikovatelné. Kurz nám jde vizuálně skoro lineárně nahoru. Objemy též stabilně stoupají, což je přirozeně velmi dobrý signál. Cenový růst je díky tomu potvrzený. Nejsem si ovšem v jedné věci jistý a tím je kontrast s historickým nákupním tlakem.

Když totiž srovnáme aktuální objemy s těmi z dubna/května, je to markantní rozdíl. Tudíž je sice bullish, že objemy s rostoucí cenou stoupají, ale je otazné, zda to stejně bude stačit. V každém případě došlo včera k definitivnímu průlomu skrze S/R level 2 891 USD. Samotná svíce má dokonce impulsní podobu.

Díky tomu je Ethereum na půli cesty k další rezistenci, která je na S/R hladině 3 516 USD. Zmíněná úroveň je výjimečná, protože je v její blízkosti tzv. golden ratio (65 %) na fibonacciho nástroji. Zde se bude lámat ten pomyslný chleba. Respektive se zde bude rozhodovat o tom, zda Ethereum půjde na nové all time high.

Jinak na základě Volume Profile, již moc překážek k ATH není. Respektive, právě kolem těch 3 516 USD je větší špičatost, takže tu zároveň máme i jistou konfluenci.

Indikátory

Denní RSI je na téměř 79 bodech, což je už samozřejmě nemalé číslo. Hlavně se jedná již o úrovně, kde historicky často docházelo k obratům. Nejrizikovější pásmo je ovšem kolem 88 bodů, takže teoreticky vzato je ještě prostoru dostatek. MACD je jinak bullish a momentum je čím dál silnější.

Závěrem

Ethereum má solidně nakročeno, ale ještě několik překážek zůstává. Z technického pohledu je trh vážně silný, ale jak často u altcoinů opakuji, vše nyní závisí na Bitcoinu. Cenové rozmezí 42 000 – 47 000 USD je jaksi dost rizikové. Respektive se zde hraje o to, zda se nejedná o býčí past. Jestli ale Bitcoin tyto úrovně udrží, Ethereum má reálnou šanci jiít na své původní all time high.

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
7 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
BronislavP

Pořád čekám na ty nákupky btc za 20 000 jak avizovala “absolutně nestranná ” technická analýza i když onchain data tvrdila rázně opak trendu.

Michal

Jarolím neříkal, že to jde na 20k jistojistě. Navíc to tam klidně může dojít, to nikdo neví.

Jirka

Tvrdil že to tam půjde, smál se jak btc dumplMusk jedním tweetem a pak když mu jednou větou dumpl zlato FED byl jak zmikla slupka a mluvil o lharich z FEDu.

Kenny

Každé tvrzení okolo kryptoměn je jen nějaký odhad na základě nějakých informací 🙂 To jak to nakonec doopravdy bude neví nikdo! A kdo si myslí, že to ví na 100%, tak je blázen 🙂 Spíš lze přemýšlet jak moc se dané odhady blíží reálným možnostem nebo se spíš jedná o zbožné přání.
V tomto případě bych se spíše přiklonil k tomu, že půjdeme nahoru, ale samozřejmě vše ještě může být jinak 🙂

balbe

Ale Jarolím se vysmíval už v Říjnu 2020 kde BTC stál kolem 11K že půjdeme dolů otestovat 7K a vysmál se naivkám co čekají na 100K které podle něj nikdy nepřijde … no měl pravdu 100K nikdy nepřišlo přišlo jen 64K .

BronislavP

Je to trošku škodolibé jak se otíral o lidi co nabrali mezi 50-55tis a dle něj v tom mají hypotéky. Ale tak každý nemusí btc věřit i když na něj dělá kvůli sledovnosti analýzu častěji jak na své zlato, jen by si o něm mohl něco načíst a nechat těch zbytečných uchechtlých poznámek.

Rob

Může to trvat ještě pár let. Jinak… Nemá se tu řešit Ethereum?

spot_img