Většina akreditovaných investorů plánuje nakoupit kryptoměny v letošním roce – tvrdí průzkum

4.5
(6)
Michal Fortýn
Michal Fortýn
Jsem kryptoměnový nadšenec a redaktor, působící na portálu kryptomagazin.cz, rád pracuji s novými technologiemi. Jako gamer rád sleduji herní scénu a zajímám se o propojení herního světa s tím kryptoměnovým. #memelord

Podle nedávného průzkumu analytické společnosti Xangle hodlá většina akreditovaných investorů nakoupit kryptoměny ještě v letošním roce. Co dalšího průzkum zjistil?

Rostoucí zájem o kryptoměny

Ve své nejnovější zprávě společnost Xangle, která se zabývá zpracováváním a zveřejňováním informací o digitálních aktivech, provedla průzkum u 379 akreditovaných investorů ve Spojených státech amerických.

Ze všech dotázaných investorů plánuje 74 % z nich investovat do Bitcoinu v příštích 12 měsících. Ve zprávě se také uvádí, že 70 % již investovalo kapitál do BTC a dalších kryptoměn. 79 % investorů také sdělilo, že pohlížejí na Bitcoin jako na dlouhodobé i krátkodobé úložiště hodnoty, které generuje vysoké zisky.

Akreditovaný investor je definován Komisí pro cenné papíry (SEC) jako jednotlivec s ročním příjem vyšším než 200 000 USD. Třetina investorů uvedla, že hodlají do BTC investovat více než půl milionu amerických dolarů. Ve zprávě společnosti Xangle se uvádí:

„Zatímco naši respondenti měli různé preferované částky pro investici, třetina souhlasila s tím, že 500 000 USD a více by byla dobrá částka. Mnoho našich respondentů, kteří chtějí investovat do bitcoinů, jsou ochotni diverzifikovat své portfolio.“

Převážná většina investorů, kteří uvažují o investování do kryptoměn, ale dosud tak neučinili, čekají na pokles volatility BTC a stabilizaci ceny. Průzkum společnosti Xangle také ukazuje, že velká část akreditovaných investorů také nahlíží na decentralizované finance (DeFi) jako na skvělou investiční příležitost.

Závěr

Zájem o kryptoměny roste jak u retailových investorů, tak i institucionálních investorů. Dokazuje to například společnost MicroStrategy nebo Tesla. Celý průzkum provedený společností Xangle si můžete přečíst pod přiloženým odkazem ZDE [1]  V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 56 082 USD dle KMC.

Máte-li jakýkoli dotaz, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku.

Zdroje:

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.5 / 5. Počet hlasujících 6

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img