Bitcoin by mohl být nový GameStop

3.5
(2)
Michaela Nocarová
Michaela Nocarová
Už od mala mě táhla technika a sci-fi. Studium IT mě dotáhlo až do světa kryptoměn, kde se pohybuji od roku 2014. Od té doby jsem se toho naučila již mnoho. A stále se mám co učit. Nejvíc mě na nich fascinuje, že spojují tolik světů dohromady a možnost svobodné volby. Bez hranic.

Bitcoin tento týden prudce vzrostl. Stalo se tak poté, co výkonný ředitel Tesly Elon Musk poskytl kryptoměně tichou podporu. Musk tak poslal cenu BTC ostře nahoru. Dlouhotrvající bitva mezi býčími maloobchodníky, organizovaných prostřednictvím fóra r/WallStreetBets a zajišťovacích fondů Wall Street, které již dlouho shortují akcie GameStop, dosáhla svého vrcholu. Regulátoři a makléřské společnosti se snaží uklidnit zběsilé trhy těžkými omezeními.

Sázky na pokles ceny

Hedgeové fondy sázely na shorty – na to, že cena aktiva poklesne. A sice od doby, kdy cena BTC začala v říjnu šplhat, ukázaly údaje analytické společnosti The Block.

Podle nejnovější zprávy CFTC Traders in Financial Futures je čistý short v bitcoinových futures nyní největší, jaký kdy byl.

Cena Bitcoinu od října vyrostla o cca 200 %, prudce stoupla na více než 40 000 USD za kus, načež poté mírně poklesla. Bláznivá rally byla do značné míry přisouzena institucionálním investorům a platebním gigantům jako je PayPal, které podpořily kryptoměny – ačkoli se objevily obavy ohledně bubliny.

Nuda v lockdownu

Jelikož zajišťovací fondy stále častěji sázejí na cenu BTC a do určité míry na long, drobní obchodníci zmocnění aplikacemi a znuděni lockdownem spekulují.

„Zdá se, že lockdown kvůli pandemii vyvolal příliv nových obchodníků,“

napsala v poznámce Frédérique Carrier, vedoucí investiční strategie v RBC Wealth Management.

„Postoje investorů jsou formovány titulními zisky některých významných osobností. Například 35% zisk za prvních devět dní roku 2021, pětinásobný nárůst ceny od března do prosince 2020. Nebo více než šestinásobný nárůst akcií GameStop za méně než dva týdny. Nebo také Tesla, nyní pátá největší akcie v S&P 500 podle tržní kapitalizace, s tržní kapitalizací větší než je u hlavních Amerických, evropských a japonských výrobců automobilů dohromady.“

Broker eToro, poté, co se přidalo 5 milionů uživatelů během roku 2020, zaregistroval v prvním měsíci roku 2021 o další 1 milion více, což naznačuje, že mezi kauzálními investory stále roste poptávka po obchodování s akciemi a kryptoměnami.

Mezitím mnoho lidí v kryptokomunitě rychle podpořilo myšlenku, že maloobchodní obchodníci frustrovaní omezeními by se měli obrátit na krypto.

„Věřím, že budeme svědky nové vlny investorů, kteří v důsledku tohoto debaklu přijdou o bitcoiny a další významná kryptoaktiva“

-uvedl Nicholas Pelecanos, vedoucí obchodování na blockchainové platformě NEM.

Závěr

Stačilo jediné slovo a cena BTC stoupla. Jak se na tuto skutečnost tváříte vy? Fandíte GameStopu? Dejte nám vědět do komentářů.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 3.5 / 5. Počet hlasujících 2

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
ppetr1

Podle nejnovější zprávy CFTC Traders in Financial Futures je čistý short v bitcoinových futures nyní největší, jaký kdy byl. – osobne jim to preji – to uz bude poradny mazec ve finanncich – neco jako hypo krize ci pad leman brothers a enron.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Lehman_Brothers
https://cs.wikipedia.org/wiki/Enron

spot_img