[Polední zprávy] • Bitcoin prolomil další rekord • Raol Pal: Bitcoin vysává likviditu ze všech hlavních trhů • a další články

4.4
(7)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Připravili jsme pro vás přehled toho nejdůležitějšího, co se událo během uplynulého dne v kryptosvětě. 

TRHY

Vedoucí kryptoměna během posledních deseti dní rostla. Výsledkem byly dvě po sobě jdoucí roční maxima, kterých jsme dosáhli minulý týden, nejprve na 13 220 USD a poté na 13 360 USD. Za posledních 24 hodin Bitcoin dosáhl ještě výše. Nejprve aktivum vzrostlo na 13 480 USD a po krátkém skluzu BTC přešel znovu do ofenzívy, která ho vynesla na 13 760 USD. Ačkoli se jednalo o nový roční rekord, BTC ještě neskončil. Jen před několika hodinami vyhnali býci kryptoměnu k nejvyššímu bodu za více než rok – 13 865 USD (na Binance). V důsledku toho se Bitcoin dostal jen pár dolarů od prolomení vrcholu roku 2019 na 13 880 USD.

Zajímavé je, že zisky Bitcoinu přišly navzdory nepříznivým událostem na Wall Street. Dominance Bitcoinu nad altcoiny vzrostla. Metrika porovnávající tržní kapitalizaci BTC se všemi altcoiny se minulý týden prolomila nad 60 %, což byla nejvyšší úroveň za více než dva měsíce. Po vývoji za posledních 24 hodin se zvýšila na 62,6 %.

Naši NEJNOVĚJŠÍ technickou analýzu najdete zde: ETH/USD a LTC/USD – Altcoiny stále stagnují, co z toho vzejde? a přehled trhu zde: PayPal a Bitcoin za 13 670 USD.

Aktuální ceny kryptoměn můžete sledovat na KMC.

Kryptoměny

Raol Pal: Bitcoin vysává likviditu ze všech hlavních trhů

Wall Street investor Raoul Pal zveřejnil řadu grafů, které postavily Bitcoin proti hlavním finančním trhům. Každý graf je téměř identický, protože ukázal, jak jsou hlavní aktiva / indexy trendů nižší oproti Bitcoinu, až do bodu, kdy všichni testovali trendovou linii střednědobé podpory. Grafy zahrnovaly zlato, Nasdaq Composite a jeho dílčí indexy / akcie, které zahrnují KBW Bank Index, ETF fond Treasury Bond, stříbro, akcie Amazonu a další. Pal poznamenal, že každý index / aktivum se snaží prolomit medvědí trendovou linii podpory. Podle Pala se Bitcoin stal černou dírou a vysává likviditu ze všech hlavních trhů.

Volební stránka prezidenta Trumpa hacknutá, hackeři požadují Monero

Neznámá hackerská skupina prolomila jeden z webů volební kampaně prezidenta Donalda Trumpa. Útok se ukázal jako kryptoměnový podvod, kdy pachatelé žádali o platby v kryptoměně Monero. Třicet minut po hacknutí stránky prezidentův tým informoval, že převzali kontrolu nad stránkou zpět, a že nebyly odhaleny žádné citlivé informace.

Banky, burzy, firmy

Coinbase hlásí, s růstem ceny Bitcoinu na nová maxima tohoto roku, výpadek

Coinbase ve středu uvedla, že problém s výpadkem na své Coinbase Pro burze „aktuálně vyšetřuje“, přičemž nebyl poskytnut žádný další komentář. Coinbase během letošního rušného období obchodování trpěla řadou výpadků, včetně 4. září – podle obchodní stránky společnosti výpadek naposledy způsobil zastavení obchodování. Výpadek nastává v době, kdy se cena Bitcoinu rychle blíží novým maximům, které nebyly zaznamenány od 26. června 2019.

Huobi přidává možnost platby kartami Visa a MasterCard

Huobi oznámila, že její zákazníci nyní mohou pomocí svých kreditních nebo debetních karet nakupovat přímo na burzovní platformě, aniž by byli přesměrováni na platební portál třetí strany. Společnost uvedla, že tuto službu poskytuje společnost Huobi Technology (Gibraltar), blockchainová dceřiná společnost Huobi Global, regulovaná na Gibraltaru. Dříve mohli uživatelé platformy nakupovat pomocí karet Mastercard a Visa, ale museli projít samostatným rozhraním v důsledku ověřovacích procesů KYC. Držitelé karet Visa ve většině evropských zemí a Austrálie mohou nyní využívat integrovanou platební službu pro nákup většiny hlavních kryptoměn. Způsobilí jsou také držitelé karet Mastercard ve Velké Británii, Gibraltaru, Francii, Polsku, České republice, Nizozemsku a Austrálii.

Banka JP Morgan vydává vlastní kryptoměnu, JP Coin

Gigant investičního bankovnictví JPMorgan se brzy dočká prvních komerčních transakcí s vlastní kryptoměnou JPM Coin. Vzhledem k tomu, že banka tvrdí, že blockchainová technologie je komerčně životaschopná, vytvořila také obchodní jednotku s přibližně 100 zaměstnanci – Onyx, pro projekty související s nemovitostmi.

DeFi

“Hyperinflační” DeFi tokeny ztrácejí zatím nejvíce

Mnoho decentralizovaných finančních tokenů s vysokou inflací se stále propadá navzdory tlaku Bitcoinu na nová roční maxima. Celková uzamčená hodnota (TVL) za posledních několik dní klesla o cca 1 miliardu dolarů, ale stále se blíží svým historickým maximům. Ceny tokenů jsou však stále v červených číslech a mnoho z nich kleslo o 50 % ze svých předchozích maxim. Zpráva tvrdí, že tato odchylka je pravděpodobně způsobena přechodem do rizikového prostředí, protože investoři se rozhodli omezit zisky. Nejsilněji zasažené tokeny jsou Balancer, MCDEX, Curve a mStable, které od začátku září poklesly nejméně o 60 %.

Regulace, CBDC

Consensys bude pracovat se Societe Generale na CBDC pro Francii

Societe Generale – Forge si vybrala ConsenSys pro poskytování „technologie a odborných znalostí“ v oblasti vydávání digitálních měn centrální banky. Investiční banka je jednou z osmi společností, které francouzská centrální banka pověřila experimentováním s CBDC. Francie se připravuje na CBDC, která by řešila mezibankovní vyrovnání.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.4 / 5. Počet hlasujících 7

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
5 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Libor

BTC prave “prolomil” 13000

Petr 2

Nevýsáva ale prodej ostatních krypto a tím směna na Btc zveda cenu , určitě nikdo není tak hloupý aby kupoval na těchto cenách .
Do 3 měsíců sevzde bzde houvně diskutovat jak z 6 k bujdem do bankrotu BTC ….
Datum 28,10 2020 …….

pietro

Hmm.. Tvůj názor = hodně velký úlet.. Pravda bude spíš, že do vánoc budeme na 16 tis USD.

Kunděj

Jo jasne Pepkove a Frantove,uz urcite nakupujou aby udrzeli cenu.. Spis prijde dump.

ryban.mark

Toje slovo do pranice: Kdo si mysli, ze rocnu sviecu uazvrieme +- 16K, da like.
Kdo si mysli, ze +- 6K, nech da dislike. 😀

spot_img