[Polední zprávy] • Výzkum: Propad trhů nastartoval výprodej ETH velrybami • a další články

5
(3)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Připravili jsme pro vás přehled toho nejdůležitějšího, co se událo během uplynulého víkendu v kryptosvětě. 

TRHY

Kryptotrhy za poslední čtyři dny prudce klesaly a víkend zaznamenal ještě větší ztráty. Od zahájení korekce ve středu 2. září ztratily kryptotrhy více než 80 miliard dolarů, což je zhruba 20 %, aby o víkendu dosáhly šestitýdenního minima, pokud jde o celkovou tržní kapitalizaci. Ztráty se začaly zrychlovat a celková tržní kapitalizace klesla na přibližně 300 miliard USD, což je nejnižší hodnota od konce července. Během pondělního dopoledního asijského obchodování se celkový strop mírně zvýšil na zhruba 312 miliard USD, ale zdá se, že výprodej ještě neskončil.

Bitcoin vedl pokles, protože nedokázal znovu získat cenovou zónu ve výši 12 000 USD a koncem minulého týdne prudce oslabil v důsledku poklesu globálního akciového trhu. Nyní se Bitcoin vrátil do zóny 10 250 USD. Po dvouletém maximu z minulého týdne Ethereum tvrdě korigovalo a přes víkend kleslo až na 320 USD. V době psaní článku se ETH znovu trochu vzpamatovalo a vrátilo se do cenové zóny 350 USD.

Existuje několik kryptoměn, které dnes ráno rostou: Chainlink, Polkadot, Binance Coin a NEM, přičemž všechny zažívají dvoucifernou pumpu z víkendových minim. Altcoiny, které jsou aktuálně stále červené, nebo v pohybu do strany, zahrnují XRP, Bitcoin Cash, Litecoin, Crypto.com a EOS.

Naši NEJNOVĚJŠÍ technickou analýzu najdete zde: BTC/USD – Dojde konečně k vyplnění CME gapu? A přehled trhu tady: Konec propadu, přichází odraz vzhůru.

Aktuální ceny kryptoměn můžete sledovat na KMC.

Kryptoměny

Velryby prodaly více než 1 mil. ETH těsně před propadem trhů

Cena Etherea v posledních několika dnech padala a v jednom bodě ztratila hodnotu téměř 200 USD. Podle nedávné zprávy došlo k poklesu ceny krátce poté, co 100 největších ETH adres dumplo přes 1 milion žetonů. Data shromážděná od analytické společnosti Santiment ukazují, že ETH velryby byly napřed a prodaly ještě před propadem trhů. Jak se cena ETH zrychlovala na své nedávné maximum, top 100 adres začalo likvidovat své tokeny. Společnost Santiment nakonec dospěla k závěru, že tyto adresy “snížily objem tokenů v držení ze 16,92 milionu na 15,89 milionu za minulý týden.” To znamená “významný” pokles o více než 6 %, který byl podle výzkumu “téměř jistě onou jiskrou”, která zažehla masivní cenový pokles.

ChainLink přidává 25 %, altcoiny se vzpamatovávají

Altcoiny, jako je Chainlink, za poslední tři dny silně poklesly a propadly, spolu s Bitcoinem a ETH, o desítky procent ze svých nedávných maxim. Zatímco některé altcoiny zůstávají na minimu, LINK prošel silným odrazem, který za posledních 24 hodin vynesl kryptoměnu o 25 % výše. Analytici jsou však rozděleni ohledně toho, jaký další vývoj teď bude Chainlink čekat.

Sushi propadl o více než 50 % poté, co hlavní vývojář prodal své tokeny, Binance přesto obhajuje zalistování

Vedoucí vývojář, který stojí za populárním protokolem Sushiswap, prodal své tokeny, a to způsobilo pád ceny o více než 50 % a mnoho investorů velmi prodělalo. Po dramatickém poklesu SushiSwapu někteří uživatelé kritizovali kryptoburzu Binance, že token zalistovala. Binance si však stojí za svým rozhodnutím podpořit riskantní projekty. CEO Binance, Changpeng Zhao, lépe známý jako CZ, obhajoval své rozhodnutí zalistovat tokekny, jako je SUSHI, na Twitteru tím, že Binance jako lídr na trhu musí podporovat inovace.

Burzy, banky, firmy

Cryptowhale kritizuje Binance za zalistování mnoha DeFi tokenů

Binance nyní zalistovává mnoho nových tokenů. Jen v srpnu kryptoburza Binance zalistovala 15 tokenů a v září už další čtyři, přičemž některé z nich jsou k dispozici také pro obchodování s Binance Margin. Zatímco se některé z tokenů ukázaly být slušnými projekty, jiné byly ztrátové nebo se jednalo rovnou o podvody. Mezi tyto tokeny patří YFI, Sushi, DFi.Money a spousta dalších altcoinů, které mají nulový objem obchodování. Podle populárního kryptoměnového investora „CryptoWhale“ jsou urychlená rozhodnutí společnosti Binance uvést více tokenů škodlivá nejen pro kryptoinvestory, ale jsou i velkou překážkou širšího přijetí kryptoměn.

Banka Ziglu získala licenci v Británii na P2P fiat – krypto platby

Ziglu, kryptopřátelská banka se sídlem v Londýně, získala od britského úřadu licenci k vydávání elektronických peněz (EMI). Společnost také zahájila platby peer-to-peer (P2P) jak pro fiat, tak pro kryptoměny. Zakladatel a generální ředitel společnosti Ziglu Mark Hipperson řekl, že se zaměřuje na „sto milionů zákazníků v příštích šesti nebo sedmi letech.“ Licence EMI, která společnosti Ziglu umožňuje vydávat elektronické peníze a poskytovat platební služby, byla vydána 1. září. Společnost o povolení původně požádala již v květnu 2019.

Microsoft varuje uživatele digitálních měn před novým malwarem

Microsoft Security Intelligence (MSI) 27. srpna varovala ve tweetu majitele kryptoměn, kteří jsou také uživateli Windows, že jejich prostředky v krypto peněženkách mohou být v nebezpečí kvůli novému malwaru. Zdá se, že nový malware s názvem Anubis používá kód od malware Loki. Tento malware ukradne systémové informace, pověření krypto peněženky, údaje o kreditní kartě a další cenné informace od uživatelů systému Windows.

YouTube vypnul další krypto kanál

Krypto YouTuber Sunny Decree nedávno informoval, že jeho přímý přenos na YouTube byl zrušen, přičemž platforma uvedla, že video porušilo její zásady. Podle tweetu ze dne 5. září platforma pro sdílení videí zastavila jeho nejnovější přímý přenos na svém kanálu v anglickém jazyce a varovala ho, že druhý přestupek bude mít za následek týdenní pozastavení služby pro přímý přenos, nahrávání a zveřejňování příspěvků.

Tip: Pokud jste dočetli až sem a naše články pro vás mají přínos, zvažte podporu našeho webu třeba prostřednictvím nákupu prověřených hardware peněženek Ledger nebo Trezor.

Můžete také využít náš referral, který Vám vrátí 10 % z poplatků na kryptoburze Binance.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 3

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
8 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Libor

takze, tohle jen dokumentuje, ze nejake brutus ceny Btc jsou utopie, pokud nahodou vyjede na 15 tisic, tak se pak strhne vyprodej co to posle zpět

E15

To ale přece nemůže fungovat donekonečna… 😉

Vaclav

Ale ano. Uplne v pohode to muze fungovat. Nestojim o to abych BTC kupovlal za 15K, ale prodaval ho za 15K a co nejnize kupoval. A nejlepsi na tom je ze podobne smyslejicich jako ja. Bude daleko vic…… Do konce i te verlibe staci prodat za 15K pokud nakoupila treba 6K nebo lip za 4,8K ……

E15

Tak jasně, ale jaksi musí být na druhé straně “Jouda”, který kupuje za 15 a prodává za 6. Schválně to hodně zjednodušuji, ale dlouhodobě je to v podstatě pravda.

Legosev

Tak samozřejmně tohle má dvě strany mince aby si prodal za 15K musí se najít nějaký Mustafa co to od tebe zas nakupuje .Kdyby každý co prodává na vyšších cenách vyhrával tím že vysoko prodá levně nakoupí tak jsou všichni milionáři (jednou odrbeš ty jeho podruhé odrbe on tebe ) .

Rob

To jsem si myslel, když stál BTC $100. Bylo jasné, že od té doby půjde už jen dolů. Uznávám, že tenkrát jsem ještě nechápal, že Bitcoin takhle nemůže fungovat. A plácal se úplně stejně jako teď. Jenže… Dneska je z nějakého záhadného důvodu 100x dražší. Představte si sebe ve stejné době, kdy situace je dlouhodobě v podstatě stejná jako dnes (roky se to tak nudně plácá sem tam od nikud nikam) a myslíte si úplně to samý a nebyl byste ani zdaleka sám, kdo si to myslí. No jo jenže jak vidno, tak byste se šeredně spletl stejně, jako se spletli všichni podobně uvažující lidé v té době… 🙂

Libor

no 100 a 10000 je rozdil, kdych cekal na stonasobek, tak budu cekat na milion, je opravdu otazka, zda se rust jiz nevycerpal a naopak zda nedojde k postupnemu upadku

Rob

To je samozřejmě další nezpochybnitelná rovina. Jednou se určitě vyčerpá, ale vážně není lehké říci kdy, protože trh s kryptoměnami je obecně stále malý. Donekonečna růst nemůže a nebude. Už z podstaty. Vlastně to závisí na počtu lidí, když to trochu zjednodušíme. Protože adopce kryptoměn má rysy pyramidy. Je to tak. Ovšem s přesahem ve formě možnosti udržení hodnoty a jednoduchého posílání prostředků z bodu A do bodu B za rozumnou cenu bez geografického omezení. To je základní odlišnost oproti pyramidě, která žádný další přesah nenabízí. Nakonec to musí být to hlavní, proč by lidé měli kryptoměny chtít. Ne vidina zisku. Kdy ale nastane bod zlomu, kdy se růst jednoznačně zastaví, to se dá jen velmi těžko odhadnout a jak jsem psal výše, už při $100 jsem si sám myslel, že je konec. Jenže nebyl. A zda už nastal, to si vážně netroufám říct.

spot_img