Má BitMEX vyšší transakční poplatky?

4.2
(5)
Michal Fortýn
Michal Fortýn
Jsem kryptoměnový nadšenec a redaktor, působící na portálu kryptomagazin.cz, rád pracuji s novými technologiemi. Jako gamer rád sleduji herní scénu a zajímám se o propojení herního světa s tím kryptoměnovým. #memelord

Kryptoměnová burza BitMEX má dle průzkumu 0xB10C každý den okolo 13:00 UTC větší objem vysílání několika velkých transakcí. Tento jev má vliv na transakční poplatky.

Přesně daný čas

Zjištění ukázalo, že kryptoburza BitMEX vysílá každý den okolo 13:00 do bitcoinové sítě mnoho velkých transakcí. Velikost transakcí způsobuje okamžitý dočasný nárůst transakčních poplatků, jak je znázorněno na grafu.

graf
Zdroj: 0xB10C

Průměrný prudký nárůst okolo 13:00 a v několika dalších hodinách nadále stoupá. V 15:30 je dosaženo denního maxima a od té chvíle začne pomalu klesat až do 21:00, než klesne na počáteční hodnotu.

Zatímco ve 13:00 je v Evropě odpoledne, ve Spojených státech amerických je ráno. Větší síťová aktivita v této době pravděpodobně zesiluje a prodlužuje účinek. Na oficiálních stránkách 0xB10C stojí:

„Velikost transakce by mohla být výrazně snížena implementací současných průmyslových standardů do peněženky BitMEX.“

Vysílání mnoha megabajtů transakcí do bitcoinové sítě na různých menších úrovních má okamžité účinky na celou síť. Účinky lze minimalizovat snížením počtu bajtů vysílaných do bitcoinové sítě, čímž lze dosáhnout snížení počtu transakcí a velikosti jednotlivých transakcí.

Coinbase našel řešení

Tip: Máte už účet na Coinbase? Bude se vám hodit, můžete si jej založit ZDE.

Ve snaze snížit zatížení bitcoinové sítě a poplatků za transakce zahájila kryptoburza Coinbase v březnu letošního roku bitcoinové transakční dávkování. Kryptoburza tak sdružuje vícero transakcí do jediné, což má za následek úsporu až 50% transakčních poplatků pro uživatele.

Uživatelé kryptoburzy Coinbase se tak potýkají s malým zpožděním transakcí, protože se čeká na ostatní transakce, než budou smíchány do jedné.

Závěr

Rozhodnutí kryptoburz BitMEX a Coinbase mohou mít vliv na bitcoin síť. Užitím škálovacích technik lze dopady na celou síť snížit. Kryptoburzy tak přichází s novým řešením šetřícím transakční poplatky uživatelů.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.2 / 5. Počet hlasujících 5

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img