[Zprávy] • Libru opouští sedmý partner • ZCash chce do ekosystému Etherea • a další novinky

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Zde najdete stručné shrnutí těch nejdůležitějších zpráv z uplynulého dne, pod shrnutím potom najdete ke každé zprávě další informace. 

Trhy

Bitcoin se drží stále kolem cca 8 300 USD a nedaří se mu prorazit hranici 8 400 USD. Některé altcoiny si připsaly pár procent k dobru, další jsou lehce v červených číslech, ale nejde o zásadní pohyby na trhu. Naše aktuální analýzy si můžete přečíst tady: BTC/USD a LTC/USD.

Tip: Aktuální ceny kryptoměn můžete nyní sledovat pohodlně i u nás – zde.

Kryptoměny

Konference

Regulace

Libru opouští už sedmý partner, Booking

V pondělí (14. října) podle zprávy od agentury Bloomberg, opustil Libru již sedmý ze zakládajících členů, společnost Booking Holdings, lídr v oblasti online cestování (vlastník a provozovatel některých světových nejlepších cestovních webů, včetně Booking.com, Priceline.com a Kayak.com).

Velryba převedla 650 BTC na neznámou peněženku

Podle Whale Alert na Twitteru bylo z peněženky v Coinbase převedeno přesně 650 BTC (v hodnotě přibližně 5,4 milionu USD) do neznámé externí peněženky. Celkově se poplatek za transakci dostal na pouhých 0,69 USD – v porovnání s přibližně 54 000 USD, pokud by podobná částka byla přesunuta bankovním převodem.

ZCash chce zajistit interoperabilitu s DeFi ekosystémem Etherea

Kryptoměna Zcash (ZEC) zaměřená na soukromí, hledá přístup k ekosystému decentralizovaných financí (DeFi) na Ethereu. Mohlo by jít o způsob, jak se vyhnout postihům, pramenícím z delistování privátních kryptoměn z některých burz.

Kryptokomunita bojkotuje konferenci, kde má vystoupit Craig Wright

CC fórum pro Blockchain, AI a digitální inovace začíná dnes v Londýně a jeden z diskuzních panelů způsobuje v kryptokomunitě docela rozruch. Poté, co bylo zveřejněno, že Craig Wright je jedním z plánovaných řečníků, několik významných členů komunity již oznámilo, že se konference nezúčastní. Panel moderuje Max Studennikoff a jako hosté budou Nouriel „Dr. Doom ”Roubini, Craig Wright, Brock Pierce, Bobby Lee a Tone Vays. Vays tvrdí, že nevěděl až do poslední chvíle, že Craig Wright bude na tomto panelu, ale zavázal se „bránit bitcoiny před podvodníky…“.

Grayscale získal jako první povolení od amerického regulátora na prodej cenných papírů vázaných na kryptoměnu

Společnost Grayscale, která je v současnosti největším správcem kryptoměn na světě, provozuje DLC od začátku roku 2018. Investiční nástroj umožňuje institucionálním klientům získat přístup k několika kryptoměnám, aniž by přebírali rizika a povinnosti spojené s jejich přímým obchodováním. Schválením se stanoví jednoleté období, během něhož nebudou akcie DLC podle amerického zákona o cenných papírech veřejně obchodovatelné. Investoři budou moci nakupovat a prodávat volně obchodovatelné akcie DLC prostřednictvím svých investičních účtů stejným způsobem jako ostatní neregistrované cenné papíry. DLC v současné době sestává z 80% bitcoinů, následovaných 9,9% Ethereem. Dalšími minoritními složkami jsou Bitcoin Cash, Litecoin a XRP.

Co číst dále?

Čína bude mít kontrolu nad vším v zemi

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img