BTC/USD Halving 3.0: Bitcoin za 55 000 USD?

0
(0)
Jan Kopil
Jan Kopil
"Price is what you pay. Value is what you get," Warren Buffett

“Blíže k halvingu bychom měli očekávat další bull run, jako tomu bylo při předchozích dvou příležitostech” obchodník, vystupující pod jménem Excavo na TradingView. 

Excavo dále zdůraznil květen 2020, kdy se očekává halving, jako primární katalyzátor kryptoměny, která by mohla cenu zvýšit na 55 000 dolarů. Na druhou stranu například obchodnice s nickem Stockton vydala skeptičtější vyjádření, když se jí zeptali, zda s analýzou souhlasí. Přestože Katie Stockton nedala pevný odhad ceny pro BTC, připustila, že základní faktory trhu, jako je nabídka a poptávka, se při faktorování hodnoty kryptoaktiv stále uplatňují.

“Nejlepší způsob, jak to vyhodnotit, je podívat se na graf. Je to všechno jen nabídka a poptávka.” Poukázala na to, že podobné metriky pro nabídku byly použity na vzácné kovy, jako je zlato a stříbro, s určitým historickým úspěchem.

Zdroj: Excavo na tradingview

Další halving na BTC sníží současnou blokovou odměnu z 12,5 BTC na 6,25 BTC, čímž se sníží ziskovost minerů. Teorie trhu byla taková, že mineři budou nuceni prodávat své mince za vyšší cenu, aby pokryli provozní náklady, na rozdíl od jejich dumpingu na trhu.

Co číst dále od stejného autora: 06. 08. TA: LTC/USD – Co čekat po halvingu a jaká je predikce ceny do konce roku?

Když na trh vstoupí méně Bitcoinů, řada motivovaných minerů bude ochotna si počekat na zvýšení ceny. Většina analytiků tak předpovídá, že cena BTC vzroste nad současnou úroveň ATH.

Hodně štěstí při obchodování přeje Ján Kopil

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik.

Co číst dále?

[Zprávy] • Skupují Číňané BTC ve velkém? • Britský berňák chce zpětně zdanit krypto • a další novinky de

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img