Atari bude mít vlastní kryptoměny – Atari Token a Pong Token

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Starší ročníky by si mohly nostalgicky vzpomenout na Atari, v jehož dobách největší slávy vznikly klasické herní hity jako Pac Man nebo Space Invaders. Společnost se nyní v překvapivém kroku pokouší vrátit zpět na výsluní vydáním dvou kryptoměn – své vlastní kryptoměny nazývá Atari Token a Pong Token.

Slavná 80. léta

Atari byl ve své době legendou. Po slavných dnech v 80. letech se Atari v očích široké veřejnosti držel spíše jen jako symbol minulosti.

Vzkříšení legendy?

Atari od svého založení Nolanem Bushnellem v roce 1972 mnohokrát změnila majitele. V současnosti sídlí společnost ve Francii. V nedávné době se firma objevila několikrát v novinových titulcích, když oznámila novou herní konzoli a čepici s vestavěnými bluetooth reproduktory.

Uvedení konzole bylo odloženo v prosinci 2017 a od té doby se o ní nehovoří. Čepice se v současné době prodává za 130 dolarů.

Nicméně Atari nyní oznámila nové plány a to vydání hned dvou vlastních kryptoměn.

Atari Token a Pong Token

Vydání Atari Tokenu je součástí partnerství, které společnost uzavřela s Infinity Networks, vývojářem zábavní platformy založené na blockchainu.

Podrobnosti zatím nejsou známy, ale zdá se, že Atari Token bude určen pro použití s digitálními herními platformami, zatímco Pong Token bude využit v online kasinech. Atari sdělila, že podrobnosti o kryptoměnách budou zveřejněny brzy.

Akcie vystřelily nahoru

Po zveřejnění zprávy o plánech na vlastní kryptoměnu vystřelily akcie společnosti o 60 % nahoru. Nicméně to samo o sobě ještě nezaručuje úspěch, a tak nezbývá než počkat, jestli opravdu dojde na vydání Atari Tokenů nebo jestli dopadne tato snaha podobně jako pokus o uvedení nové konzole.

Pamatujete si ještě na první herní počítače? A koupili byste si Atari Token? Podělte se o svůj názor v komentářích nebo ve fóru.

 

Zdroje:
Fortune.com
Bloomberg.com

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img