[Zprávy] • Bitcoin je nejlepší zajištění • Těžba BTC na Apollu • Halving u LTC • další novinky

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

V dnešních zprávách se podíváme na to, že Bitcoin by měl být nejlepším zajištěním proti tradičnímu finančnímu systému, že se dá těžit i na 50 let starém počítači, na možné důsledky halvingu u LTC a na další novinky dne.


Bitcoin je nejlepší zajištění

Během rozhovoru pro CNBC řekl Chamath Palipapitiya, CEO firmy Social Capital a investor do rizikového (venture) kapitálu, že Bitcoin je “jednoduše nejlepší zajištění proti tradičnímu finančnímu systému” a možným ekonomickým a geopolitickým výkyvům.

Těžba Bitcoinu na Apollu

Ken Shirriff, specialista na reverzní inženýrství, údajně vypracoval kód, který mu umožnil vytěžit Bitcoin na jednom z prvních počítačů založených na integrovaných obvodech, které byly používány k navigaci při prvním přistání na Měsíci v NASA v 60. letech. minulého století.

Lee varuje před pádem cen Litecoinu kvůli halvingu

Charlie Lee varuje investory před možností, že ceny Litecoinu krátkodobě spadnou níže kvůli blížícímu se halvingu. Halving může mít na svědomí dočasné zpomalení těžby. K halvingu LTC dojde za méně než měsíc.

Bitfinex a Tether v problémech

Platformy Bitfinex a Tether údajně v uplynulém roce údajně vydávaly USDT jako půjčky investorům, provozovaly neregistrované nabídky cenných papírů a obchodovaly ve státu New York i přes zákaz. Celá kauza byla postoupena vyššímu soudu.

Velryba na scéně

Na burze Binance byl učiněn masivní prodej, 6 500 BTC na cenu ve výši 12 100 USD. I když to způsobilo krátkodobý výrazný pokles ceny kryptoměny, z 12 600 dolarů na 12 100 dolarů za méně než 15 minut, objednávka již byla zcela vyplněna a cena se v době psaní začala zotavovat.

Rusko odloží zákon o kryptoměnách

Ruský parlament, Státní duma, může odložit přijetí významného zákona o digitálních finančních aktivech (DFA) až na podzimní zasedání. Zdá se, že se zákonodárci nejsou schopni dohodnout na finální úpravě zákona.

Američtí regulátoři už se dohodli

Dva hlavní američtí regulátoři, SEC a regulační úřad finančního sektoru (FINRA), vydali společné prohlášení o povinnostech zprostředkovatelů, makléřů a dealerů, které se vztahuje i na kryptoburzy. Dopis vyžaduje i od kryptoburz dodržování pravidla pro ochranu zákazníků, které vyžaduje, aby burzy „chránily aktiva zákazníků a udržovali aktiva zákazníků oddělená od aktiv společnosti“. V případě selhání podniku to umožňuje zákazníkům získat zpět své cenné papíry a hotovost.

Co číst dál?

Nové trendy ve světě kryptoměn – co bude in?

 

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
6 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Petr

Pokud ho někdo koupil na 300usd tak určitě. Do 2 týdnů jsme na 8k

Salam

8 K před havlingem BTC se už v životě nepodíváš ale jinak chápu prodal si brzo sere tě to ale osobně nevěřím že padneme na 8K natož jak jsem sledoval jednoho treadra který dokonce tvrdil že padneme na 2K a to predikuje daleko více týpku ale to už je spíš je jejich sen než skutečnost.

Petr

Do havlingu to je minimálně 10 měsíců před 8 měsíci jsi nevěřil ani v 10k .ale každý máme svůj názor. Je to sranda sledovat ty komentáře. A co tak vymyslet jinoú odpověď než tu o tom prodeji dřívějším? Už je to ohrané.

Petr

Mimo to bych se zamyslel proč prodej ze14k spadl na 9,6k což je průměr 12k a 12 k je 200% zisku z 4k kde se cena točila v průměru dole A začala stoupat ti co si chtěli splnit 200 ,tak že pokud neprorazime 15 k zapomeň na 20 a výše

Jose

Těžba BTC na HW Apolla je stejně účinná jako s tužkou v ruce na papíře.

Petr

A je to tady dump li si alt a sit coiny a teď začnou přelevat btc dolů zbytek up

spot_img