Obdržela směnárna Coinbase od Ripple peníze za zalistování tokenu XRP?

0
(0)

Třetí největší kryptoměna podle kapitalizace – XRP – se už vesele obchoduje na burze Coinbase Pro a na svět vycházejí další a další zajímavé skutečnosti o zalistování tohoto tokenu. Faktem je, že společnost Coinbase dva roky odmítala přidat XRP na svou platformu, protože to bylo proti jejich pravidlům. XRP konkrétně porušuje jedno:

“Vývojářský team nesmí vlastnit většinový podíl.”

V překladu to znamená, že tvůrci kryptoměny/tokenu nesmí vlastnit většinu coinů. Ripple však vlastní cca 60 miliard XRP v escrow účtech a tyto tokeny budou postupně uvolňovány do oběhu. Celý plán uvolňování naleznete v tomto článku. Za zmínku také stojí zpráva analytické společnosti Messari, která odhaduje, že kapitalizace XRP je nafouknutá o přibližně 47 %.

My nemáme zájem nějakým způsobem špinit Ripple ani XRP. Pouze poukazujeme na fakta a faktem je, že přesně kvůli těmto (a pravděpodobně i dalším) důvodům Coinbase tak dlouho odmítala přidat XRP na svou platformu. Takže? Co se změnilo?

Zajímá vás Ripple / XRP? Přidejte se do naší facebookové diskusní skupiny!

Dostal Coinbase od Ripple peníze?

Poplatek za zalistování je na mnoha burzách běžnou praxí. Coinbase je však výjimka potvrzující pravidlo. Oficiální stanovisko společnosti zní, že za umožnění obchodování nové kryptoměny si od tvůrců nežádá žádné peníze. Snaží se tak odlišit od ostatních směnáren a udržet si vysoký standard. Navíc tímto způsobem chrání zákazníky před investicemi do projektů, které jsou odsouzeny k zániku, případně do podvodů.

Je však známo, že již v minulosti nabízel Ripple burze Cinbase šťavnatých 100 milionů v XRP za zalistování. Ředitel komunikace pro veřejnost Elliot Suthers nám nyní svým Tweetem rozhodně nedal jistotu:

K tématu se totiž odmítl vyjádřit veřejně, což rozproudilo živou diskusi a další vlnu spekulací.

Můj názor – co je na tom tak moc špatně?

Osobně nevidím nic špatného na tom, pokud společnost Ripple zaplatila za zalistování na Coinbase Pro. Jak jsem již zmiňoval, v krypto-sektoru jde o běžnou praxi. Jako problémové však vidím neupřímné jednání této burzy.

Proč si to nepřiznat? XRP je třetí největší kryptoměna podle kapitalizace s přesahem do moderního bankovnictví! Prakticky žádný jiný krypto-projekt (kromě BTC a ETH) se jí nemůže rovnat. Jistě, pokud se společnost Coinbase přizná, že přijala od Ripple peníze, oficiálně tak “otevře cestu” dalším projektům, které jsou ochotny zaplatit a pravděpodobně bude čelit nepříjemným dotazům ze strany novinářů a hlavně bude muset odpovědět na základní otázku:

“Kterou kryptoměnu nechat zaplatit, kterou zalistovat zdarma a kterou odmítnout?”

Ve společnosti Coinbase jsou však chytří lidé, kteří by se s tím jistě dokázali vyrovnat na jedničku. Je hloupost tvrdohlavě dodržovat stará pravidla. Obzvláště, pokud jste je začali porušovat. Protože v tom případě lžete zákazníkům a investorům, a to je rozhodně horší než vyjít s pravdou ven.

Souhlasíte se mnou?

Co číst dále?

Bitcoin 2017-2019 – směřujeme do záhuby nebo „to the Moon“?

Přeloženo ze slovenského originálu, autorem článku je Samuel S.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
2 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Čočkin

Řeknu to asi takhle Coinbase jde do sraček a proto porušila své vlastní pravidla o zalistování,dlouhodobá nízká volume denního obchodu je toho důkazem, je otázkou jestli si přidáním XRP sami nenasrali do bot .Stejně se to na cenně XRP vůbec neprojevilo nepočítám ten dvoudenní dump na XRP od spekulantů (stejně asi nevydělaly tolik jak si představovali při zalistování na Coinbase) prostě Coinbase už není tak důležitá burza jak si pořád někdo myslí a proto to XRP nic neudělalo .Jo kdyby to zalistovali jak bylo krypto před vrcholem na Coinbase tak věřím že XRP místo 3 usd udělá 6 usd ale bohužel Coinbase zaspala dobu či pro někoho bohu díky!

Petr

Co by z toho xrp mělo? Je na xy jiných burzách a ripple alespoň jak je publikována o xrp vůbec nejde.

spot_img