Facebook údajně tvoří kryptoměnu pro platby přes WhatsApp

0
(0)
Dariusz Matuszyński
Dariusz Matuszyński
Jsem zakladatelem portálu Kryptomagazin.cz, o kryptoměnách na české scéně nebylo prakticky nic, a tak jsem se rozhodl to napravit. Mám rád myšlenku decentralizace, trochu toho cypherpunku a kryptoanarchie. Krypto odvětví je můj svět, kde se denně pohybuji a pracuji, nemohu to tedy již nazvat koníčkem nebo zálibou. Rád vás na vašem kryptomagazínu vždy uvítám :)

Podle Bloombergu, Facebook údajně vyvíjí kryptoměnu, aby umožnil převody v aplikaci WhatsApp. Pilotní provoz by měl proběhnout na indickém trhu.

Nová kryptoměna umožní uživatelům převádět peníze přes WhatsApp, oblíbenou aplikaci pro zasílání zpráv, kterou vlastní společnost Facebook.

Facebook a stablecoin

Kryptoměna společnosti Facebook Inc. má být stabilní a vázána na americký dolar. Většina stablecoinu je v poměru 1:1 k dolaru. Za 1 coin pak vždy obdržíte přesně 1 dolar, cenové spekulace zde tedy nejsou na místě.

Stablecoiny jsou vázány na stabilní aktiva, aby se minimalizovala cenová volatilita.

Údajně ale Facebook nikde nespěchá a vše se teprve vyvíjí. Prozatím tedy nemůžeme čekat nějaké výstupy, tvrdí Blomberg.

Facebook má více než 2,5 miliardy uživatelů po celém světě a jeho roční příjmy ve výši 40 miliard dolarů jen potvrzují jeho dominantní pozici.

Vzhledem k uživatelské základně této sociální sítě, by bylo vcelku jednoduché a levné implementovat její nový stablecoin a naučit s nim uživatele platit. Byl by to jeden z prvních gigantů, který by takový projekt spustil.

Indie je příležitost

Facebook se domnívá, že Indie je trh s obrovským potenciálem, vzhledem k tomu, že v současné době existuje 480 milionů uživatelů internetu v Indii. Očekává se však, že číslo se v roce 2022 zdvojnásobí na 737 milionů.

Zvěsti naznačují, že Facebook nyní pracuje na projektu finančních služeb na bázi blockchainu. V roce 2014 najal bývalého prezidenta společnosti PayPal Davida Marcuse ke spuštění programu Facebook Messenger, ale v květnu letošního roku se Marcus stal vedoucím týmu blockchainových iniciativ společnosti.

FB nechává podrobnosti o projektu pod pokličkou, ale je zřejmé, že najímá lidi pro svůj blockchainový vývojový tým. V současné době má tato skupina okolo 40 členů.

Závěr

A co vy, fandíte Facebooku a budete používat jeho případnou platební metodu založenou na Blockchainu? Názory jsou mnohdy odlišné a sami nevíme, zda by tento počin kryptu pomohl nebo mu naopak uškodil.

Zdroj: Bloomberg.com

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
3 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Lukáš

coz nam muze snizit hodnoty jinych coinu, lidi budou duverovat vic takovym, jako je tento

jminercoins

Bylo by supr kdyby facebook začal používat gemini dollar jako že by se zase z kluků stali kamarádi. 🙂

hunter

Jaká je výhoda toho, když je virtuální měna spravovaná Facebookem “krypto”?

“Alzáky” nebo “ČD kredit” taky nejsou “krypto” a funguje to úplně stejně …

spot_img