[PŘEHLED TRHU] Kryptoměny dále krvácejí – kde bude letošní dno Bitcoinu?

0
(0)
Denisa Ogurcakova
Denisa Ogurcakova
Kryptoměny mi vždy přišly zajímavé a svět blockchainu doslova fascinující, proto jsem se o tomto tématu chtěla dozvědět více a zapojila se do týmu kryptomagazínu.

Před dvěma dny trh s kryptoměnami zasáhla nepříjemná zpráva, která pomohla spustit druhý velký listopadový výprodej. Bitcoin se během několika hodin propadl o více než 1000 $. Vytvořilo se tak nové dno, které na burze Coinbase Pro dosáhlo 4000 $. V době psaní tohoto článku jsme o něco výše a držíme se nad klíčovým supportem na hladině 4300 $.

Než budeme pokračovat v článku, je třeba podotknout, že jde pouze o dohady. Pokud budete obchodovat podle informací v tomto článku a proděláte, je to vaše chyba. Kryptomagazín v žádném případě není odpovědný za ztráty způsobené špatnými obchody. Pokud se chcete naučit pořádně tradovat, svěřte se do rukou profesionálů z Trading11.com.

Bitcoin hledá dno

Můžeme spolehlivě tvrdit, že většinu lidí už v závěru roku optimismus opustil. Poslední dva měsíce jsou v krypto-světě vždy velmi zajímavé. Většinou se nesou v duchu šílených zisků. Viz prosinec 2017, kdy Bitcoin dosáhl hodnoty neuvěřitelných 20 000 $.

4h BTC/USD - Coinbase Pro
4h BTC/USD – Coinbase Pro

Momentálně se zdá, že prosinec 2018 bude krvavý. Není velmi moudré předpokládat, že 4000 $ bude pro Bitcoin dno. Je dost možné, že půjdeme ještě níže. Podle názorů odborníků a profesionálních traderů, které známe, toto dno leží někde mezi 3 a 4 tisíce dolary.

René z Trading11 tvrdí, že v současnosti je klíčová hladina 4300 $. Pokud ji udržíme do konce týdne, bude to docela slušný signál k nákupu. Následovat by měl retracement až někde do oblasti nad 5500 $. Pokud však tento support neudržíme, bude to nepříjemné.

Jaké jsou důvody druhého listopadového dumpu?

Nakonec by bylo namístě popřemýšlet o tom, jaké jsou důvody posledního pádu. Jak jsme již dříve avizovali, pásmo, ve kterém se Bitcoin momentálně nachází, je prakticky prázdné. Jednak je v něm velmi málo limitních objednávek, a jednak zde chybí jasně vytyčené supporty.

A to platí hlavně o pásmu mezi 5 a 6 tisíc dolary, které jsme proletěli, jakoby se nechumelilo. Momentálně nás drží silný support v intervalu 4200 – 4500 $, jenž se vytvořil na konci léta 2017. Pádem na tento support se uzavřel další gap. Bitcoin prostě nemohl konsolidovat na 5500 $.

Trh nyní hledá nové rovnováhy. Každému, kdo se vyzná do kryptoměnách a sleduje dlouhodobou situaci, je jasné, že možnost výdělku z nákupu výrazně převyšuje případné riziko. I kdybyste nakoupili teď a Bitcoin by padl o dalších 20 %, stále to je jen “trapná” tisícovka na každém coinu. Na druhé straně tu máme očekávané spuštění burzy Bakke a vstup Fidelity do trhu, což způsobí obrovský příliv peněz a potenciálně několik 100% výdělky v průběhu prvního a druhého kvartálu 2019.

Manipulace, propad a Bakke

Každopádně, v úterý vyšla zpráva, že spuštění Bakke-u se posouvá na konec ledna 2019. Velcí hráči se o tom očividně dozvěděli dříve než my a už ráno začali Dumpovat Bitcoin. Po příchodu této zprávy se tak strhla panika a “weak hands” pomohly Bitcoinu hluboko pod cílovou hodnotu (4400 $).

Tyto listopadové (a případně i prosincové) pády lze brát jako finální očištění trhu. Změna trendů je vždy velmi dramatická. Pokud ještě stále hodlujete nějaké Bitcoiny, pravděpodobně nedává smysl je prodávat. Právě naopak. Toto jsou skutečně lukrativní ceny, za které BTC tak brzy neuvidíme.

Kdy nakupovat?

Udělejte si technickou analýzu, vyčkejte na signál a vstupte do trhu. Nezapomeňte si správně přepočítat riziko a nikdy nereaguje emotivně. Pamatujte, emoce jsou největším nepřítelem tradera!

Pokud nevíte, jak obchodovat, přikupujte periodicky každý týden po malých částkách, případně získejte pomoc v podobě analýz od profesionálních traderů. Ještě poslední dva dny je ve slevě 3-měsíční členství na Trading11.

Kapitulácia – Takto ľudia reagujú na novembrový prepad kryptomien – A aká je vaša reakcia?

Přeloženo ze slovenského originálu, jehož autorem je Samuel.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
36 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
cohi

Těm co drží už dlouho pozice a váhají, jestli prodat, tak jim za mě můžu doporučit: NEDĚLEJTE TO!
Vydržte a buďte trpělivý, prohrajete, když prodáte, vždy budete mít navrch, když pozici udržíte tam, kde jste jí nakupovali .
Buďtě momentálně imunní proti všem špatným zprávám, který se teď hrnou, jedna z věcí je, že na tom velcí hráči mají zájem, aby vyčistili rybník od malých rybek:)
Dívejte se na to s odstupem a nenechte se ovlivnit. Držím palce všem, co mají v kryptu svoje peníze a čekají na lepší časy;)

Michal

To je tak nádherný výlet do minulosti 10 let zpět, když trhy padaly. cohi se projevuje uplně přesně stejně, jako všichni co si tehdy nakoupili akcie před krizí. cohi je naprosto ukázkový případ člověka, co je nervózní ze své vlastní pozice a na foru hledá někoho, kdo je ve stejným průseru, aby se společně chlácholili, jak všechno bude dobrý. 🙂

jen tak pro info: cohi se tu přiznal že prodělal spoustu peněz na NWR a prodával se ztrátou.

NWR je zbankrotovaná firma a všichni co neprodávali, dokud to ještě mělo nějakou cenu, došli s firmou až na nulu.

Tím chci říct, že leccos se dá vysedět, ale ne všechno! Každej se řiďte vlastním úsudkem a v žádným případě neberte ohled na přání těch, kterým teče do bot a nervózně píšou příspěvky na forum, přičemž doufají v zázrak.

cohi ví prdlajs, co se děje.

cohi

Michale, máte hodně mizernej odhad na lidi. Já obchodování s kryptoměnama beru jako horskou dráhu, jednou dole, podruhé nahoře. Když někoho podporuju, neznamená, že mě teče do bot. Osobně v kryptu mám tolik peněz, že když o ně přijdu, tak je mám do dvou měsíců zpět. Zajímalo by mě co na těchto stránkách děláte vy, když jste tak chytrej a všechno víte a do každého vidíte?:)

cohi

Michale, ty srovnáváš krach akciových trhů z r.2008 s nýnějším poklesem bitcoinu? To snad né? Co tady proboha děláš? Víš ty něco o bitcoinu, proč vznikl, jak funguje atd.? Nemusíš tu nikoho poučovat a radši si něco o tom přečti, než se zase budeš chovat jako chytrolín

Michal

Co tady dělám? Opozici Vám a Petrovi, jeden tu vyřikoval něco že to klesne na max 4700 USD, přičemž to už o méně než 11 hodin později nebyla pravda a druhej sebevědomě pro změnu predikoval v úterý, že ve středu to bude zpět na 6500 USD a na ten pokles si už nikdo nevzpomene. Momentálně se to plácá kolem 3800 USD.

Obadva tu jen plácáte rádobyodborný kecy a vůbec Vám nevadí, že realita je poněkud jiná.

Bitcoin vznikl jako rádoby nová a jiná měna. Reálně je to jen virtuální nic sloužící k získání peněz od naivních lidí, co věří, že je to něco jiného, než ostatní měny. Investiční fondy, zde zvané velryby, pokud se tím zabývají, tak v omezeném množství a jen z toho důvodu, že věří, že na tom můžou něco vydělat. Je to pro ně stejný, jako jakejkoliv jinej rizikovej spekulativní nástroj.

Kdokoliv, kdo říká, že je to něco jiného, tak dle mě lže sám sobě, případně i ostatním nebo nejhůř jen těm ostatním.

cohi

Bitcoin je spekulace, žádná investice. Kurz bitcoinu je manipulovaný, což není na tak malej trh žádný překvapení. V tomhle se Michale doufám shodneme?
Ale nazívat bitcoin, virtuálním nic? Tím jenom potvrzujete, jak se v tomhle oboru absolutně mimo

Michal

Bitcoin vzhledem k nestabilitě se nedá používat jako měna, jak bylo původně zamýšleno. Není to investice, protože se to nedá použít smysluplně k tomu, k čemu to bylo vytvořeno. Tedy je to virtuální nic a naprostá většina lidí, co to vlastní, to kupuje s vidinou toho, že někdo kurz vytáhne někam vysoko a oni to pak prodají jinejm bláznům, přičemž sami zbohatnou. Bitcoin je virtuální nic zabalené do omáčky keců.

Petr mi tu psal, že super na bitcoinu je, že je to na ničem nezávislá měna, ale oba tu píšete o manipulaci. Tak asi to nebude tak uplně na ničem nezávislá měna, pokud s tím jde tak lehce manipulovat ne?

Co se týče manipulací. Z grafů dokážu rozpoznat nanejvejš intervence centrální banky. Osobně jsem před 7 lety zažil intervenci Bank of Japan na USDJPY. Sázel jsem na to, že budou intervenovat a vyšlo mi to. Dokonce jsem v tu chvíli seděl u PC a viděl to naživo. Jo vyšlo mi to, ale zároveň jsem viděl naživo, co to umí a už nikdy v životě to neudělám. Kdykoliv si budu myslet, že hrozí zásah centrální banky, držím se stranou. Intervence Bank of Japan viditelné v grafu: 4.srpna 2011, 31.října 2011. Bezproblémů je v tom grafu i po letech najdu, byl jsem totiž u toho.

Pokud nevíte, kdo přesně s trhem manipuluje a proč, nemáte šanci manipulaci z grafu poznat. Za těch 12 let, co se finančníma trhama zabývám, jsem potkal bezpočet lidí, co mluvili o manipulaci a všichni si tím vysvětlovali důvod, proč se v trhu děje něco jinýho, než oni sami chtějí. S největší pravděpodobností je to i Váš případ. Samozřejmě manipulace probíhat může. Pokud bych já osobně byl přesvědčenej, že je nějakej trh manipulovanej, tak v něm jednoduše nebudu obchodovat. Tudíž netuším, co Vás na Bitcoinu tak fascinuje, když říkáte, že je jeho cena manipulovaná.

cohi

Už jsem to jednou psal. Jakmile cena klesá, jak houby po dešti se tu objevují šašci, co jsou najednou hrozně chytří, že cena padne až na nulu, že bitcoin je nic atd. Naštěstí tito hejtři zase rychle zmizí, jakmile se cena vyhoupne nahoru:)
Doufám, že se tu ukážeš Michale někdy ke konci příštího roku, ať můžeme spolu shodnotit další rok a podiskutovat o tom, kde se bude Bitcoin zrovna nacházet?:)

Michal

Mno, když před rokem staří investorští pardálové varovali před Bitcoinem, že je to bublina a at se od toho každý drží dál, tak se na tomhle propagandistickým webu psaly články, jak jsou tito pánové dinosauři a bitcoinu nerozumí. Tož asi tak. 🙂

Michal

Doufám, že to přes cenzora projde, ale rád bych Vám názorně ukázal, proč jsem takovej skeptik.
Ropa v roce 2008:
https://byznys.ihned.cz/c1-24587350-goldman-sachs-do-pul-roku-muze-stat-ropa-200-dolaru-za-barel

Ropa v roce 2011
https://byznys.ihned.cz/c1-51470710-ropa-muze-byt-brzy-i-za-300-dolaru-pro-svet-by-to-byl-dalsi-kolaps

Zlato v roce 2011

https://byznys.ihned.cz/c1-53073730-zlato-bude-do-pul-roku-za-2000-dolaru-pomuzou-mu-centralni-banky

No a teď si otevřete grafy Ropy a Zlata a podívejte se na jejich vývoj po těch roztleskávacích článcích do dneška. Na Bitcoinu se stalo naprosto to samé a nemám žádnej důvod si myslet, že by to zrovna teď mělo být jinak. Před 7 lety jsem si koupil a procházel procházel data komodit desítky let zpět. Akciový index DJIA denní grafy až do začátku indexu v roce 1903. Nikdy v následujících letech po extrémním růstu žádná akcie nebo komodita, která následně spadla v důsledku prasknutí bubliny, nepřekonala a ani nevyrovnala svůj historický vrchol. Vždycky následoval dlouhej boční trend.

cohi

Na to, že bitcoin je virtuální nic, jak jste uváděl, tak si oproti ropě a zlatu vede docela dobře, když vystoupal až k 20tis.$ nemyslíte?
Dáváte špatné srovnání, ale nic proti vaší skepsi.
Musíte se dívat na to, kdo to oznamuje. Bitcoin má velký budoucí potenciál a je stále pořád ještě technologicky mladý. Ale i některé altcoiny mají velký potenciál a v brzké době budou běžně využívaný a je téměř jisté, že se uchytnou, protože není nic, co by je mělo nahradit a fungovalo to. Uvědomte si, že se tu v historii s ničím takovým nikdy neobchodovalo, takže je nesmysl je přímo srovnávat s vývojem kurzu ropy a zlata.

Michal

https://cs.wikipedia.org/wiki/Tulip%C3%A1nov%C3%A1_hore%C4%8Dka

No ty tulipány předtím v Holandsku taky nebyly. 🙂 Pořád jen papouškujete to, co jste si kde přečetl od těch, co na tom rejžujou bez ohledu na kurz. Lidí, kteří, prodávají rady, zajištují infrastrukturu, vymýšlí kryptoměny a prodávají je Vám a dalším důvěřivcům.

Ale jo, je to něco jinýho než co to je. Jasně. 🙂

Petr

Já si přeju aby šly trhy dolů dnes nákup mioty 20k za 0,26 na coinbase a rád bych ještě níže takže za mně prodávejte do toho gou gou. ?
A Nákupy jsem tu postavil níže v článku.
BTC nemám v životě bych nedal za bitcoin ani 10 tisíc kč.
Stačí pane Michale .

Michal

No to je ještě lepší, bitcoin nemáte, ale lidem při pádu radíte, aby drželi a přikupovali. 😀 6500 USD ve středu a nikdo si ani na ten pokles už nevzpomene. Nepsal jste něco takovýho v úterý pod jiným článkem? Která středa to bude?

Kdybyste to Vy dva samozvaní experti nepsali ty nesmysli, co tu plodíte, okořeněný fantasmagoriema o manipulaci, tak já bych tu nic nepsal.

Petr

Michale vy ne jen že jste neuvěřitelně h…..ý dosadte si co chcete člověk ale vy ani nejste schopný pochopit co píšu. Co už vůbec nechápu je čeho vy se bojíte vždyt vy nikdy nemužete byt pod nulou .?

Nedivím se že jste skeptik asi jste přišel o spousty peněz .?Navíc jste pořád v plusu.?

Já jsem řekl že bych za btc nedal 10tis kč myslel jsem tím long pozici .
Po propadech jako byly tady na btc jsem zainvestovat chtěl ale netrefil jsem dopad neseplo mi pozici nejsem tak dobrý jako vy abych věděl kde bude dno mělo to být jen na krátkou pozici nákup zisk a ven .chápete.

Kdybych měl, kdyby, nemaaaam btc ,za 12tis usd neprodávál bych na 6,5 měl bych ZTRÁTU 5,5tis usd !!!!!! Ale přikoupil bych dvojnásobnou pozici na ťreba 4500usd dostal bych se na průměr 7000 usd ,dale po propadu na devitinasobnou pozici na 3000usd. Což by byla investice 48 tis usd za 12 ks tj 1ks 4000usd. Tzn dnes na 4200 usd jsem plus 2400 usd!!!!!!!! Na 4200 byc si nechal jen 3 pozice protože nevím jestli půjde dál nahoru nebo dolů a z radostí bych čekal na další pokles už tomu rozumíte ?B yl to příklad . Ceny byly orientační. Kdyby odraz přišel niz dokoupil bych další pozice jednou ten odraz musi přijít . A při otočení trendu by mněl být odraz vysoky asi stále nejsme na dně. To bych udělal ja . A takových rovnic je spousta. Není to návod pro nikoho . Už mi toto několikrat pomohlo z průseru . PROSTĚ A JASNĚ BYCH SI SNIŽOVAL NAKUPNÍ CENU.

Bitcoin cash sv jsem nabral 1000ks na 1050+- kč na 1300+- (ulet dnes je 2100 )jsem vyhodil celou investici a zustslo mi +- 220 ks zisku . Byl to jen nákup po propadu a prodej .A byla to jen mala vlnka. Nevěděl jsem že to udělá dalšich 100% a nevím ani kde to půjde a kdy už vubec ne .Chápete i to že to mi může být teď úplně jedno kde to půjde podle vaší technické matematiky nikdy nemůžu jít do mínusu .
Vždy po výprasku jatkách přijde odraz.
Ale do hry vstoupil OTC trh ten tyto akce zkresluje dopo přečíst . To by pak dávalo smysl i to že velcí nakupují tam .
Jestli jste si všimnul celý trh už 3x spadl po sobě souběžně o 20% nehledě na tiker krypta což je divné . Stejně tak i roste ,to se vymyká jakémukoliv rozumnému vysvětlení pokud by se nejednalo o manipulaci .Na akciích také spadnou akcie automobilek či bank ale o jiné procenta .
Goldmani predikuji ropu za 200usd když ji vyhnali na 145 se smějete ale že ti sami goldmani plivou na bitcoin tomu věříte ? Když se ukázalo že i oni investují do krypta.

Neumíte číst mezi řádky a se všemi se tady chytáte za slovo a překrucujete fakta. Hledáte systém jak vydělat ale jak jsem vám už psal minule BURZA NEVI KDE PUJDE KURZ NEVI TO ANI MAKLÉŘ ANI VY ani já. Tak tady nemachrujte jako generál laudón po bitvě
Tady jsem proto abych se něco dověděl aby mi někdo konkrétně oponoval v tom co napíšu a tím se učím ale diskuze s vámi mě vrací někam mezi pětileté děcka hrající si kuličky.

Petr

2 měsíce se držela kapitalizace krypto měn kolem 220 bilionu a za 4 dny spadne o 1 /3 o 70 bilionu ? Tohle byla manipulace a tak jak fičí dolů pofičí i zpět. Neprodávat ,dokupovat postupně a redukovat cenu.

Martin Novak

Cohi,Petr nechci vas nejak urazet,ale rozumite aspon trochu financnimu trhu nebo jste placeni trolove,vy tady pisete,ze lidi maji drzet bitcoin nebo dokonce dokupovat rika van neco slovicka money management financni paka nebo stop loss???Pokud pujde bitcoin dolu coz je velice pravdepodobne tak obchodnici kteri jsou v longu dostanou driv nebo pozdeji na svem obchodnim uctu MARGIN CALL to je,ze musi doplnit kapital jinak se jim otevrena pozice uzavre.To jsou naprosto jednoduche a trivialni zaklady financniho trhu ktery vy ocividne neovladate .Kupte si oborne knihy s touto tematikou nebo zaplate si nejake kurzy jak obchodovat a zacnete se vzdelavat.

cohi

Přiznám se, že takovej trader jako vy rozhodně nejsem. Ale snad záleží, jak je to kde nastavený, za jakých podmínek. Já osobně nakupuji přes brokera, kde nemám časové vypršení platnosti a otevřené pozice se mě drží až do -95% propadu. Jinak kryptoměny držím nakoupené v Blockchain peněžence a tam budou ležet, i kdyby se bitcoin propadl na úplné dno. Vy jste psal, že kryptoměny nenakupujete, tak jak jste si jistý, že obchodní podmínky budou stejný, jak u forexového trhu, kterej, jak jste psal dobře ovládáte?

Petr

Bavič,
další co míchá hrušky z jabkama.

Martin Novák …. Long pozice hahah a ostatnim v kratke pozici se to stat nemůže hahahahaha,jako že si koupím 1BTC za 160 tisíc a když bude za 50 tisíc tak budu muset doplnit dalších 50k aby měl cenu 50 tisíc no vy jste lepší než kolega z minula .hahahahahahaha no vy jste mně rozesmaaaal našel se teoretik z NULOVOU PRAXI myšleno sve finance větších obnosu na realném trhu !!!!
MARGIN CALL ježíši tj …….

Vy nevíte ani jaký je rozdíl v obchodování na páku a nákupem titulů?
Můžu vás ujistit že na všech mých titulech mi žádný margin nehrozí .
Jsem na trzích přes 8 roku a jedinou věc kterou v žádném případě nedoporučuji je ten váš slavný STOP LOSS! Ten Vás jako jediná jistota výkopne vždy z trhu .
Pro vás jako odborníka vám vysvětlím systém po lopatě. Na trzích je rozdíl mezi nákupem a prodejem kótovány nákupními a prodejními cenami ale v Reálu který Burza neukáže a ani ho nevidíte je ten SPREAD daleko větší než kotované ceny ukazují a Burza na které obchodujete ani v nejmenším nemá zájem aby jste vydělal a velice často ten Váš stop loss prolomí a o tom že každá Burza má JINÉ kotováni cen a na kryptu je těch Burz xy by ten váš slavný Stopp loss byl kompletně k ničemu.
Viz včerejší cena BTC na bitmaxu kde cena BTC dosáhla ceny 4000 usd a jiné burzy kótovály nejníže 4200usd. To neznamena že na te ceně nebyly!!!! To zaprvé.
A dokonce na obchodní platformě PLUS 500 jsou i ceny vymyšlene jen aby vas to vykoplo nejlépe v minusu!!!!
Hlupák si múže myslet že tím že tady podle vás ovlivníme pár lidí svou úvahou se cena vyžene či propadne o xy procent?
A za třetí pokud mám nákup Btc na 12k usd a teď stejný počet dokoupim za 4k můj průměr je 8k tedy výchozí pozice pro menší ztratu daleko větší než upsat na 4k celou investici!!díky Stop loss!!!!
Mamlas který díky ne sve hlouposti ale rádcum jako vy vysype celou investici kterou disponuje hned na na první nákup se nechal nachytat vás stop loss ho maximálně vyluksuje. Ano takovým jako vy vyhovují opakovane prodeje a nákup z důvodu poplatků ale nám investorům ne .
Pokud by jste byl opravdový investor s kapitálem VLASTNÍCH financí na jakékoli Burze takovou blbost by jste nikdy nenapsal.
Vy vyloženě tady mezi řádky říkáte že ovládáte kdy je nejlepší nakoupit a kdy prodat protože víte že byť 1 usd pod stop losem se to neotoči a nepůjde zpět nahoru .Vy víte že pod stop losem půjde cena o xy dolů.
A můžu vám za těch xy let co jsem na burze říct že o tom kde půjde cena za 5 minut neví Burza ani makléř a jak vidno vy určitě neee.
Je krásné číst knihy ale je důležité vyzkoušet praxi. A rozhodně s vlastními prostředky v Reálu ne Demo.
Dělám akcie toto je počátek v mém kryptu .A uvědomují si vysokou volatilitu akciový a krypto trh je něco úplně jiného co se v knize nedočtete .

Jsem 20k XRP …45%+
100k TRX …..-5%
4k XLM…….+5%
10K BTCHSV …NAKUP 1000KC /KS

A jsou to me prvo nákupy další 3 možná 4 po propadech aspoň 40% chápete za mně chci ať padá krypto dolů.

Vložte do burzy 1 mega a pak zde pište hlouposti.

Jako komik jste dnes zabodoval!

cohi

Petr a jminercoins. Úplně se s Váma názorově ztotožňuju. Přišlo mě, že píše Novak úplný nesmysli, je vidět, že o obchodování krypta moc informací nenačetl. Tak jsem moc rád, že jste to tu uvedli na pravou míru, navíc jasně a podrobně:)

A ještě k Petrovi: koukám, že držíš stejné krypto, jaké mám také v portfoliu, jen nemám BCHSV, ale IOTu:)

Petr

IOTu sleduji teprve 2 tydny (myslím informace )Ale taky po ní pokukuju. A BChsv mám jen 1000 ,ne 10k tam jsem se překlik a dnes jsem 2/3 vysypal ale BChsv je hodně rizikový z druhé strany má být jestli jsem to pochopil více centralizovaný což je otázka co s tím trh provede. Takže žádné doporučení bych nedával. Byl to jen risk větší nákup po propadu a svezení se na vlnce .A další věc je ta že o btch se perou dva miliardaŕi takže asi nebudou svou investici chtít potopit na 0 .

Martin Novak

Uff…..pane Petre spadla me celist,vite ja jsem zvykly na hodne z forexovych diskuznich for,ale toto…..to me vyrazilo dech.To je tezky vysvetlovat vam pane profesionale co je to margin,margin call,margin level.Marginem se chrani broker aby vas ucet nesel do zapornych hodnot nebo on bude platit vas minusovy ucet,jiste ne????Vy nepouzivate stop loss???Takze kdyz otevru obchod a trh jde spatnym smerem tak nemam uzavirat prodelecnou pozici,to mam cekat na vynulovani uctu nebo mam jit do kostela se modlit at se trh otoci spravnym smerem ufff…..Ja jsem nikdy netvrdil jestli bude bitcoin posilovat nebo oslabovat co hulis chlape ty jsi uplne mimo.Ja jsem pouze rekl,ze se z bitcoinem manipuluje coz je pravda.To ty tvrdis neprodavat a dokupovat bitcoin jsi si jisty,jsi si naprosto jisty,ze bitcoin nebude jeste oslabovat.Az bude bitcoin za 3000 nebo 1000 nebo 10 dolaru coz se muze klidne stat to zase budes delat odborne predpovedi.Co potom reknes tem lidem kteri dali na zaklade tvych odbornych rad vsechen svuj majetek do bitcoinu a potom prijdou o vsechno????Prominte lidicky ja jsem se zmylil???

Petr

JA NEMÁM UČET U ŽÁDNÉHO BROUKRA JSTE SCHOPNY TO PROBOHA POCHOPIT!!!!!!!
Mam krypto ve své peněžence!!!!!

Až bude za 3000 dokoupim až bude za 1000 dokoupim až bude za 10 nakoupim. Ostatní ať si dělají co chtějí je super že víte že půjde na 3000 ,1000 a 10 usd . Možná pujde na 15k mozna 50k mozna na 0 . Možná pujdou všechny krypta na nulu možná všechny akcie na nulu co? A mozna přijde i kouzelník ne ? V tom případě nechapu co tu dělate? Máte křišťálovou kouli nebo to čtěte z dlaně? A znova a znova a znova neobchoduji na margin páku dluh či cfd. Nazvěte si to jak chcete. Nakupují ve směnarně burze automatu či peněžence tam kde je nejlepší kurz také si to nazvěte jak chcete krypto které mam uložené ve své peněžence tam bude až do doby než zkrachuje a ne bo jeho hodnota bude nula . A ještě nikde jsem neřekl že má někdo dát celý svůj majetek do bitcoinu řekl jsem že svou investici by mně rozdělit do několika nákupů investici kterou si může odepsat ztratit vyhodit . Nepřekrucujte moje slova děláte ze sebe akorát …

Petr

Čte knihy a stejně tomu nerozumí.

jminercoins

Pokud to dobře chápu vy tady mluvíte o CFD a pánové o nakupu BTC. Přece když nakoupím při poklesu a uložím si BTC do peněženky dojde ke změně průměrné nákupní ceny. Žádný MARGIN CALL mi nehrozí. Můj nákup je uložen do blockchainu a já pomocí private key mám k němu přístup. A tak to zůstane dokud co celé nezkrachuje.

Martin Novak

Mate pravdu jminercoins pokud mate bitcoiny v penezence tak o zadne bitcoiny neprijdete pokud vam nejaci pocitacovy zlocinci nevykradou penezenku a nemusi vas zajimat zadny MARGIN CALL.Spatne jsem napsal predesly prispevek omlouvam se vam.Ale jakmile se bitcoin a ostatni kryptomeny dostanou na oficialni regulovane burzy coz je podle me otazka casu,tak se budou obchodovat stejnym systemem jak komodity,opce nebo klasicke meny.

Petr

Jediná měna o které SEC uvažoval zatím je XRP článek někde před 4 měsíci., ale vadí mu že 60% krypta stále drží vlastník nejsou v oběhu druhý problém je manipulace, krypta se obchodují na burzách penězenkach atd a malé instituce nemají likviditu viz třeba burza Stex .A dochází k manipulaci i když na bitmexu manipulovali už po několikáté btc a je to velká burza.
Zatím vidím na regulovane burze pouze Bitcoin ,RIPPLE,Miota ,steller a bitchsv pokud to přežije. Můj názor nikoho nepřesvědčuji.

OBCHODNIK

Dobry den pane Novak,vy tady pisete,ze trh je manipulovany a vite kam pujde bitcoinova cena muzete me to vysvetlit jak to muzete vedet kdyz s bitcoinem neobchodujete kde berete takove informace.Dekuji

Martin Novak

Dobry den pane Obchodniku,zkusim vam v rychlosti odpovedet na vase otazky,takze bitcoinovy trh je brutalne manipulovany o tom se nehodlam s nikym dohadovat ja to proste vim,muj pritel pracuje jako financniho analytik pro Howard master fund s kapitalem 2.3 miliardy dolaru jako financni analytik prijedte za nami na Floridu a on vam na pocitaci ukaze presne na grafech minutu po minute jak se manipuluje s bitcoinem a par dalsich prasaren s touto menou oni si mohou dovolit kupovat opravdu skvele zakulisni informace.Dalsi otazka vy tvrdite,ze tady rikam kam pujde bitcoin to neni pravda ja jsem rekl,kam pravdepodobne pujde to je velky rozdil ty lzi tady o me pise nejaky Petr nevim proc to dela.Ja vim na 99 procent kam pujde bitcoin,ale tyto informace si nechavam pro sebe nikdy bych to verejne nerekl,protoze se take mohu mylit a ja nechci aby na zaklade mych spatnych informacich nekdo prisel o penize.Tady mas dva odborniky kteri ti mohou poradit cohi a petr kteri jeste pred par dny tvrdili kdyz stal bitcoin 4500 dolaru tak nemas prodavat drzet pozice a prikupovat dnes je bitcoin za 3500 dolaru a stale klesa.Ne delam si srandu drz se od tech Trollu dal,precti si jejich odborne prispevky pobav se,ale hlavne neinvestuj na jejich doporuceni nebo prijdes o vsechno.

Michal

Nepsal jste náhodou v úterý, že ve středu bude cena zpět na 6500 USD? 🙂 Ok, budu fér. Nechcete k tomu dopsat, která středa to bude?

Moc by mě zajímalo, kdepak má cohi a Petr nákupku, abychom věděli, jak silnou mají motivaci na psaní těch vystrašených příspěvků.

cohi

Pořád je to střízlivejší odhad ceny, než ten váš, že se to dostane na 0 😀

Michal

nevzpominám si, ze bych psal, ze se to dostane na nulu. jste si něco vytrhnul z kontextu a nepochopil to. V tom jste dobrej 🙂

já tu tvrdím, že je to virtuální nic a jedinej důvod, proč se to dostalo na 20k a teď je to tam kde to je, že se našlo dostatek lidí, kteří věří, že je to něco jiného, než to je. jako Vy a Petr.

dále tu tvrdím, že lidi nabádáte, aby dokupovali, protože to klesne max na 4700 USD, přičemž evidentně ignorujete, že je Bitcoin stále v downtrendu a tedy chytáte padající nůž. Vůbec nikdo, natož Vy, netuší kam až to spadne. Speciálně Vy a Petr jste se svýma sebevědomýma tipama vcelku vedle. Ani jeden jste se netrefili. 🙂

Petr

BITCOIN CASH prý došlo k dohodě .

Bitcoin ABC si ponechá název bitcoin cash.
Bitcoin sv si pojede svou cestou .

However, a new development on Nov. 23 has the coin and it’s supporters surrendering the name of Bitcoin Cash in an effort to move past the senseless nature of the hash war.

Billionaire SV representative Calvin Ayre, in a post on Coingeek, capitulated the ongoing conflict to Bitcoin ABC, claiming that their community “no longer [wants] the name Bitcoin Cash,” and will move forward with an independent blockchain and version of their of network. Despite scrapping their plan to be the representative currency of Bitcoin Cash, Ayre and his supporters view the development as positive for Bitcoin SV. Speaking in an email with Bloomberg, Ayre continues,

“We have a clearly defined path and this is now ready for implementation. Our definition of winning is SV existing, which was not that ABC wanted, and we are already moving on to grow the ecosystem.”

While it’s hard to pin the entire market drop on BCH and the hard fork that followed, the coin played a role in the demise of Bitcoin valuation over the past week. BCH prices pumped over 20 percent in the days leading up to the fork, creating a mild resurgence in the broader crypto markets. However, the price pump was short lived. Market uncertainty over the future of the Bitcoin Cash split and the ramifications for the broader industry led investors to abandon the coin in droves, leading to a sell off that extended to BTC and all other top currencies. The end result was $50 billion wiped from the market capitalization of cryptocurrency in a span of days, and little end in sight for the severe downturn in valuation after months of relative price stability.

samslav84

skvelé informácie. Ďakujem, napíšem o tom článok 🙂

Michal

Král je nahý.

Rob

Rozjela se tu dost rozsáhlá diskuse a spor. Já dodám pouze stručnou informací pro ty, kteří stále nechápou potenciál k potřebě kryptoměn ve společnosti. Kryptoměny totiž, coby nový druh digitálních peněz, umožňují nemanipulovatelné a levné globální platby, oproštěné od nutnosti důvěry k třetí straně a zároveň velmi vysokou úroveň zabezpečení, ikdyž mnozí budou patrně argumentovat hacky kryptoburz. Mít vlastní krypto peněženku znamená nejvyšší míru zabezpečení prostředků. Lepší než v bance, které za zajištění peněz navíc je nutné platit. Když pomineme veškeré široké využití technologie blokových řetězců, zůstává tato vlastnost, kterou by snad mohla pochopit i současná generace lidi ve středním věku. U těchto plateb neexistují hranice, restrikce a manipulace. Navíc krypto trh je navzdory obrovskému potenciálu velmi miniaturní. A to proto, že lidé stále nechápou, jak to funguje a proč to je. Používají pak argumentace, že kryptoměny jsou velké nic atd. Ve skutečnosti to velké nic, o kterém hovoří, je jejich povědomí v dané oblasti. Opravdu. Nová generace toto bude chápat zase daleko lépe. No a protože je celý krypto trh neadekvátně malý, je opravdu logické očekávat slušné zhodnocení, ikdyž to může znít někomu podivně. Srovnávání s akciovými trhy, zavedenými komoditami či forexem opravdu není na místě. Tento trh je, znovu opakuji, neadekvátně malý. Proto jsou si někteří lidé jisti jeho růstem. Naše generace většinové společnosti potenciál dané technologie evidentně jen těžko pochopí, což je škoda, ikdyž se to dalo očekávat. Naše děti to již budou vnímat zcela odlišně.

spot_img