[PŘEHLED TRHU] Konečně pohyb! • Bitcoin klesá • Ripple startuje TO THE MOON

0
(0)

Včera ve tři hodiny odpoledne jsem komentoval, že na trhu je strašná nuda, a jakoby mě trh vyslyšel. Do několika hodin nastal pohyb směrem dolů. Bitcoin ztratil 2 % hodnoty, Ethereum 5 % a midcap Altcoiny průměrně 4 %. Je tu však i jedna zajímavá výjimka.

Ripple si to po počátečním propadu namířil prudce nahoru! Důvodem náhlého růstu je s největší pravděpodobností hype, který vytvořila tato zpráva. Ve zkratce, některé banky konečně začaly využívat Ripple blockchain na převody peněz.

Disclaimer: Tento článek nelze považovat za investiční poradenství. Slouží pouze k vytvoření denního přehledu vývoje trhu a představení různých scénářů vývoje trhu v budoucnosti. Jednotlivé díly si budou protiřečit. Pro profesionální rady založené na technické analýze navštivte prosím web Trading11.com.

Společnost Ripple zažívá úspěch – ale co XRP?

To je samozřejmě skvělé. Společnost Ripple vznikla s jediným cílem. Protlačit technologii blockchain do bankovního sektoru a nabídnout finančním institucím možnost využití RippleNetu.

Od transakčních systémům, které banky v současnosti používají, se RippleNet odlišuje hlavně rychlými a levnými transakcemi. Nativní měnou tohoto blockchainu je XRP, avšak tento token využívat nebudou. Namísto toho si posílají vlastní token, který reprezentuje fiat měnu.

Úspěch společnosti Ripple se tak nutně nemusí promítnout i v ceně XRP tokenu. Přesto hodnota této kryptoměny roste. Zatímco většina trhu padá, XRP zvýšil svou hodnotu o více než 8 % a v době psaní tohoto článku se na burzách obchoduje za více než 30 centů.

Odhad pohybu XRP v nejbližších dnech

Rád by vás upozornil, že nejsem profesionální trader, a toto je pouze můj pohled na situaci.

1H XRPUSD - Bitfinex
1H XRP/USD – Bitfinex

Token prorazil důležitou rezistenci – 30 centů. Stalo se tak v typickém Ripplovském stylu, tedy velmi náhle během jedné hodiny. Další růst je v nejbližších hodinách/dnech velmi nepravděpodobný. XRP by nyní mělo několikrát otestovat nový support a alespoň několik dní konsolidovat v jeho blízkosti.

Indikátor RSI je velmi vysoko a konsolidace ho pomůže snížit předtím, než nastane další pumpa. Cílem jsou hodnoty RSI 50–60. Vstupovat do trhu nyní nedoporučuji. Počkejme si na reakci po dosažení důležitých technických úrovní.

Na Trading11 vyjde v průběhu dne analýza XRP. Tam se dozvíte více. Pokud si ji chcete přečíst, máte možnost koupit si na zkoušku nové členství STANDARD TEST, které stojí pouze 4 € (99 Kč) a zpřístupní web na 5 dní. Můžete tak otestovat obsah na webu bez nutnosti platit za měsíční členství.

Líbí se vám tento článek? Přihlaste se k odběru notifikací (návod najdete zde), ať vám neuteče naše krypto-zpravodajství.

A co Bitcoin?

Bitcoin po prudkém propadu před dvanácti dny konsoliduje v intervalu 6300–6500 $ a momentálně se nerozhodl, kterým směrem bude pokračovat. Skok na 6800 $ je stále ještě ve hře, ovšem je třeba počítat i s méně pěkným scénářem – poklesem. Důležitá je hlavně technická hladina 6400 $, kde se vytvořila silná rezistence. Od ní se pravděpodobně odrazíme a budeme pokračovat směrem dolů k 6000 $.

Možný je i náhlý dump o několik stovek dolarů. Doporučuji vám nastavit si stoploss těsně pod nejbližší support. Jak najít support v grafu se dozvíte v tomto článku.

Naše nejnovější video:

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
3 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Rob

Přiznám se, že tohle moc nechápu: Banky si chtějí poslat peníze, takže by si měli poslat cosi, co má nějakou hodnotu. A to je přeci token XRP a ne nějaký vymyšlený token bez kapitalizace, ne? Čekal bych, že právě XRP token v kombinaci s technologií bude hrát v přeshraničním převodu prostředků zásadní roli. Může mi to někdo osvětlit?

vector

XRP nemá žádnou reálnou hodnotu, podobně jako jakákoli jiná kryptoměna. Co hodnotu má je BC technologie, kteoru se mezibankovní transakce teď nově potvrzují. Peníze už léta neexistují a myslet, si, že si banky mezi sebou musí něco poslat co má nějakou reálnou hodnotu je naprostý nesmysl. Hodnotu má společnost, která ty služby poskytuje. Skrze ní mohou někteří nabýt dojmu, že ji jiné jejich produkty mají nějakou hodnotu ( i kdby byly samoúčelné) a pak vám někdo za XRP dá něco co se dá směnit za zboží.

Ja

Nemoze ti nikto vysvetlit nic, ved vidis ti clanky pisu idioti, ktori nevedia ani gramatiku. Navyse v kazdom clanku je o t11, najnovsie za 4€ si mozes vyskusat. ved pustte tych, co chcu vam za nic platit zadarmo na 48hod napr, ale uz prestante o tom pisat vsade a podhadzovat to v kazdom clanku. a davajte pozor aj na to, ako pisete. zaciatky boli super teraz idete z kopca… neberte to ako urazky, ale ako negativnu realnu pripomienku 😀

spot_img