Instituce již mohou investovat i do kryptoměny Stellar!

5
(1)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Společnost Digital Asset Custody Company (DACC) je řešením pro úschovu a správu cenných papírů, které má pomoci institucionálním investorům s jejich kryptoměnovými a digitálními aktivy. DACC nyní oznámila svou podporu také pro Stellar XLM.

DACC podpoří už 90 tokenů a 10 blockchainů

DACC v současné době podporuje 90 digitálních aktiv a 10 různých blockchainových projektů s cílem podpořit instituce, které působí v oblasti investičního poradenství, hedgeových fondů, a další investory do soukromého kapitálu.

O Stellar jsme také psali: První protokol s certifikací Sharía

Matthew Johnson, vedoucí vývojář v DACC, řekl:

“S maximální tržní kapitalizací v miliardách dolarů se XLM stala jednou z nejrozšířenějších  kryptoměn na dnešním trhu – což vyžaduje také bezpečné a důvěryhodné řešení pro instituce (…). Jsme nadšeni, že jsme jedním z prvních poskytovatelů péče o institucionální investory, kteří nabídli pokrytí společnosti Stellar, a těšíme se na neustálé rozšiřování našich možností pokrytí v příštích měsících.”

Příliv institucionálních investorů?

Tato spolupráce jistě povzbudí nový institucionální zájem o projekty XLM a Stellar, což zase povzbudí další rychlý růst Stellar a XLM.

Doug Schwenk, zakladatel DACC, dodal:

“Když jsme založili DACC, náš první krok byl domluvit se s potenciálními klienty, kteří buď investovali do digitálních aktiv, nebo se o tuto investici zajímají. Depozit byl a zůstává prioritou, ale bezpečnostní obavy a potřeba přizpůsobit se rychle se vyvíjejícímu trhu s kryptoměnami vyžadovaly řešení na míru. Přidání XLM demonstruje náš závazek nabízet co nejširší pokrytí v oboru, aniž bychom obětovali bezpečnost (…).”

Jaký druh investice by to mohlo povzbudit?

Klienti DACC, jak již bylo uvedeno, jsou všechny firmy, které pracují v rámci finančních služeb, a proto by to mělo povzbudit jistý zájem ze strany hedgeových fondů, finančních poradců a soukromých kapitálových společností o XLM. V důsledku toho budou investice  pravděpodobně vysoké. Podpora DACC samozřejmě neovlivní XLM ihned a skokově, ale jako dlouhodobý projekt může přispět k dalšímu rozvoji a růstu Stellar XLM.

Zdroje:
Bitcoinexchangeguide.com
Cryptodaily.co.uk

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 1

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img