Cena Bitcoinu padá, dominance však přesáhla 50 %

0
(0)

Zatímco denní posun ceny Bitcoinu se stále drží v červených číslech, dominance této nejznámější kryptoměny je největší od prosince minulého roku a aktuálně činí přes 50 %.

Cena dolů, podíl na trhu je rekordní

Minulý týden znamenal pro Bitcoin propadák. Tato nejcennější mince totiž ztratila téměř 20 % své hodnoty. V době psaní článku se však událo něco jiného, dominance Bitcoinu totiž stoupla a překonala hranici 50 %, což je dosavadní rekord roku 2018. Podle Coinmarketcapu se celková kapitalizace Bitcoinu aktuálně pohybuje těsně pod hranicí 110 miliard USD.

Tom Lee, spoluzakladatel a vrchní analytik společnosti Fundstrat Global Advisors, nedávno poznamenal, že zvyšování dominance Bitcoinu je známka zotavujícího se trhu.

Co se vlastně stalo?

Prudký pokles ceny Bitcoinu byl údajně vyvolán oznámením společnosti SEC, která odloží rozhodnutí pro návrh ETF bitcoinové kopie VanEck/SolidX s podporou Cboe.

Nový projekt od ICE

Společnost ICE oznámila nový projekt – platformu pro digitální aktiva zvanou Bakkt. Spolupracovala při tom s firmami, jako jsou například Microsoft nebo Starbucks. Podle Briana Kellyho, nadšeného kryptoobchodníka a vlastníka investiční firmy BKCM LLC, to byla pro Bitcoin největší událost roku.

Co se SegWitu týče, tak neustále roste a jeho podíl všech proběhlých BTC transakcí na trhu je vyšší než 40 %, což je rekordní hodnota.

Závěr

Pokud by dominance Bitcoinu trhu pomohla, určitě je to dobrá zpráva pro všechny nadšence kryptoměn. Avšak cena Bitcoinu se nějak rapidně nezvedá ani po několika týdnech plných nových pozitivních zpráv kolujících internetem.

Zdroj: bitcoinist.com

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img