Dogecoin v květnu lámal transakční rekordy, ale cenově je stále hodně nestabilní

4.7
(3)
Ing. Kamil Pošvic
Ing. Kamil Pošvic
Nadšenec do krypta, Web3 a technologií. Ve svém portfoliu mám kryptoměny, akcie, drahé kovy, kryptoměnové deriváty a NFT. Primárně se rozhoduji na základě technické analýzy s přihlédnutím k makroekonomickým ukazatelům.

Memecoin Dogecoin (DOGE) zaznamenal v květnu raketový růst denních transakcí. Z 25 000 transakcí došlo k navýšení o více než 8 220 % na úctyhodných 2,08 milionu. Navíc se tuto hodnotu podařilo pokořit v sobotu 27. května, kdy se naopak na trhu většinou moc neobchoduje. Token si tím rozhodně přitáhl pozornost mnoha investorů. To se bohužel nedá říci o ceně.

Dogecoin lámal rekordy

Na druhý pohled token investory zase odradil. Bohužel je tu stále velké množství faktorů, které od výraznějších investic odrazují. Například adresy s menším počtem tokenů (1 000 – 10 000) vytváří neustálý prodejní tlak, protože vybírají zisky a tím tlačí cenu mince dolů. Zároveň je doba vyšších objemů obchodování ještě relativně krátká. I to je jeden z rozhodujících faktorů pro větší investice.

Investoři moc coinu nevěří

Poslední den v květnu hodnota váženého sentimentu DOGE dosáhla záporné hodnoty (-0,299). To naznačuje, že investoři nemají pro meme coin moc optimistický výhled. A to i přes nedávné úspěchy i zvýšený objem transakcí v květnu. Na kryptotrh v současnosti vstupují další meme coiny a do hry musíme počítat i externí faktory, jako je regulační vývoj a trendy na trhu. Teprve se tedy uvidí, jak se Dogecoin těmto výzvám postaví a zda si prorazí cestu vpřed.

Cena je stejná jako na počátku roku

Při pohledu na vývoj ceny coinu od 1. ledna je patrné, že vlastně vůbec nenarostla. V porovnání s bitcoinem, který si od počátku roku dokázal připsat více než 60 %, je to opravdu smutné divadlo. A nezachránil to ani raketový skok z počátku dubna, kdy Elon Musk vyměnil logo Twitteru za logo tohoto memecoinu. Za měsíc květen vykázal token pokles ceny o téměř 10 %.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.7 / 5. Počet hlasujících 3

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img