Jak spolu souvisí Bitcoin, Google a sebevraždy?

0
(0)
Dariusz Matuszyński
Dariusz Matuszyński
Jsem zakladatelem portálu Kryptomagazin.cz, o kryptoměnách na české scéně nebylo prakticky nic, a tak jsem se rozhodl to napravit. Mám rád myšlenku decentralizace, trochu toho cypherpunku a kryptoanarchie. Krypto odvětví je můj svět, kde se denně pohybuji a pracuji, nemohu to tedy již nazvat koníčkem nebo zálibou. Rád vás na vašem kryptomagazínu vždy uvítám :)

Je zajímavé, kolika způsoby lze popularitu kryptoměn sledovat. Podívali jsme se na jeden z nich, mám na mysli Google Trends. Čím rychleji roste například cena Bitcoinu, tím rychleji roste i jeho popularita a lidé slovo Bitcoin hledají častěji ve svém vyhledávači. Google to vše zaznamenává a vy můžete sledovat popularitu vybraného slova rovnou v grafu. Jak do toho ale zapadají sebevraždy? Náhoda nebo realita?

Jak jsem již zmínil na začátku, cena Bitcoinu (černá) a míra vyhledávání slova Bitcoin (modrá) spolu úzce souvisí.

btc-cena-sebevrazda-google

Nyní to podle Google vypadá, že se o BTC příliš nemluví, což většina z nás pozoruje. Je to právě kvůli jeho nízké ceně. Pokud cena vystoupá, bude toto téma opět plnit mainstreamy a vyhledávanost rapidně poroste.

Bitcoin a sebevraždy

Napadlo vás někdy se zamyslet nad tímto vztahem? Mě ano. Někde kolem all time high BTC (nejvyšší dosažená cena Bitcoinu) jsem si říkal, že nebude hezké, až to rupne, a kolik lidí to pocítí. Pokud jste investovali malou část v peaku (nejhorší moment ke koupi), pak ztráta zamrzí, ale nezhroutíte se.

Co ale ti, kteří někde kolem ceny 12–19 tis. USD investovali vše, a věřte, že byli takoví. Ač to není hezké ani příjemné, někteří z nich mohli po brutálním propadu uvažovat o sebevraždě.

bitcoin-sebevrazdy

V grafu se jedná o první vrcholek (červená) znázorněn šipkou. Lidé v tomto období začali hojně vyhledávat slovo sebevražda. Na modrém grafu vidíte, že takřka ve stejný moment začala brutálně padat vyhledávanost slova Bitcoin a místo masivního růstu cena směřovala dolů.

Zlatá pravidla investora

Jedná se tedy o náhodu, nebo přímou úměru? Ať už je to cokoliv, pamatujte na pár zlatých pravidel investorů.

  • Investuj jen to, co můžeš ztratit.
  • Nakupuj, když cena klesá, prodávej, když roste.
  • Diverzifikuj (rozděl investici například do více měn).
  • Nastav si jasný plán (kdy, co, kolik, kde nakoupím/prodám).
  • Drž se plánu a nepanikař.

Díky těmto radám se neocitnete na dlažbě. A rada na závěr? I kdybyste se na dlažbě či v dluzích ocitli, je zbytečné přemýšlet o sebevraždě. Zatněte zuby a začněte prostě znova. Mnoho dnešních boháčů muselo několikrát zkrachovat a topit se v dluzích, než se dostali tam, kde jsou dnes.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img