Čína zakročila proti nelegálním online kryptosázkám ve výši 1,5 mld. USD

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Čínská policie v provincii Guangdong v jihozápadní Číně oznámila, že zakročila proti gangu, provozující nelegální online sázení v kryptoměnách, zaměřené na MS ve fotbale. Celková výše nelegálních sázek dosáhla 1,5 mld. USD (10 mld. CNY). 

Oddělení provinční bezpečnosti provincie Guangdong zatklo šest vedoucích členů gangu. Akce se zúčastnilo celkem 21 různých úřadů veřejné bezpečnosti. Zpráva uvedla:

„Místní policie také zjistila, že několik gamblerských gangů využívalo online sociální platformu k propagaci sázkové platformy během MS.”

Policie celkově zatkla nejméně 540 osob, u nichž existuje podezření, že se účastnily organizovaných on-line hazardních her. Podle čínských zákonů jsou hazardní hry a sázení v Číně zakázané a účastníkům těchto aktivit na internetu nebo provozovatelům sázkových platforem hrozí žaloba.

Sázková platforma zaznamenala během osmi měsíců od svého založení příliv více než 330 000 členů. Platforma podporovala sázky v kryptoměnách Bitcoin, Ethereum a Litecoin.

Mohlo by vás také zajímat: Čína aktualizovala své hodnocení kryptoměn

Policie uvedla, že zabavila aktiva ve výši 750 000 USD (5 milionů CNY) a virtuální měny v hodnotě více než 1,5 milionu USD (10 milionů CNY). Podle zveřejněných informací byly sázky zmanipulovány tak, aby vyhrálo menší množství lidí.

Podle místního tisku došlo k navýšení prostředků ze sázek na výši přes 1,5 mld. USD prostřednictvím interních hedgeových skupin.

Zdroje:
Cryptovest.com
Gd.xinhuanet.com

Naše nejnovější video:

 

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img