OpenSea snižuje poplatky za NFT na nulu

5
(2)
Michal Fortýn
Michal Fortýn
Jsem kryptoměnový nadšenec a redaktor, působící na portálu kryptomagazin.cz, rád pracuji s novými technologiemi. Jako gamer rád sleduji herní scénu a zajímám se o propojení herního světa s tím kryptoměnovým. #memelord

Populární tržiště pro nákup a prodej NFT OpenSea oznámilo, že dočasně snižuje poplatky za NFT na nulu. To znamená, že veškeré poplatky spojené s prodejem NFT na OpenSea budou dočasně zrušeny.

OpenSea dočasně snižuje poplatky za prodej NFT

Populární NFT tržiště OpenSea ve svém nedávném příspěvku na sociální síti Twitter oznámila, že zavede po omezenou dobu nulový poplatek za prodej NFT. OpenSea bude rovněž účtovat tvůrcům minimální poplatek ve výši 0,5 % za staré a nové sbírky NFT, které nevyužívají metodu vynucení na řetězci. Prodejci mohou ale platit vyšší procento.

Změny přicházejí v době, co platforma vysadila token BLUR. Společnost Blur, která začala fungovat v říjnu 2022 s nulovými poplatky, se zdá být konkurenceschopná vůči ostatním hráčům na trhu, což způsobuje pokles podílu jejich trhu. V příspěvku OpenSea se uvádí:

V ekosystému NFT došlo k masivnímu posunu. V říjnu jsme začali vidět smysluplný objem a uživatelé se přesouvali na NFT tržiště, která plně nevymáhají výdělky tvůrců. Dnes se tento posun dramaticky zrychlil navzdory našemu nejlepšímu úsilí.

OpenSea je jedním z největších tržišť pro nákup a prodej NFT a má širokou škálu digitálního obsahu, včetně umění, her a sběratelských předmětů. Toto rozhodnutí může pomoci uživatelům OpenSea, kteří by jinak museli platit vysoké poplatky za prodej svých digitálních aktiv. Co se týká samotné společnosti, ta zůstává ohledně nezaměnitelných tokenů nadále optimistická.

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 24 748 USD dle KMC, cena ETH se pohybuje okolo 1 701 USD.

Závěr

Jaký je váš názor na NFT? Vlastníte nějaké? Co si myslíte o změně ve struktuře poplatků? Podělte se s námi o svůj názor do komentářů nebo na naše sociální sítě. Na celé twitterové vlákno se můžete podívat pod přiloženým odkazem ZDE. [1]

Jsme nově také na sociální síti LinkedIn. Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Nezapomeňte se také připojit na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ, kde naleznete další zajímavý obsah. Máme také Youtube kanál, kde můžete dát odběr, aby vám neuteklo žádné video nebo stream. Podporu nám můžete vyjádřit skrze Patreon ZDE.

Zdroje:

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 2

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img