Americké firmy se připravují na masivní adopci Web3

5
(1)
Ing. Kamil Pošvic
Ing. Kamil Pošvic
Nadšenec do krypta, Web3 a technologií. Ve svém portfoliu mám kryptoměny, akcie, drahé kovy, kryptoměnové deriváty a NFT. Primárně se rozhoduji na základě technické analýzy s přihlédnutím k makroekonomickým ukazatelům.

Ve Spojených státech jsou poměrně časté spory o názvy produktů, služeb anebo i o celé produkty a postupy. Řešením jsou ochranné známky a patenty. Ty si často firmy rezervují ještě před vstupem produktu na trh. Lze z nich tak usoudit, kterým směrem se firma plánuje ubírat, nebo jaký nový produkt připravuje.

Podle statistik amerického úřadu pro patenty a ochranné známky bylo letos podáno 4999 žádostí o ochranné známky pro kryptoměny a digitální produkty s nimi související. Mike Kondoulis, právní zástupce úřadu, byl překvapen mixem odvětví, ze kterých žádosti přicházejí.

Ochrannou známku si přejí i půjčovny aut

Kromě očekávaných finančních služeb nebo luxusního zboží se zde nachází i obchody s potravinami, krmivy pro domácí mazlíčky, sportovní týmy či města. Dokonce přišly i žádosti od půjčoven aut.

Americké firmy se tak bezpochyby připravují na adopci Web3. I přesto, že existuje mnoho technologických problémů, které bude nutné překonat, aby bylo možné Web3 přijmout masivně. To bude vyžadovat peníze a čas. Navíc jsou zde i odvětví, jako například zdravotnictví nebo pojišťovnictví, která jsou regulována a současný stav legislativy s možnostmi Web3 nepočítá.

Cena ochranné známky se aktuálně pohybuje kolem 2000 USD. Z pohledu soudních nákladů na boj o značku jsou to sice drobné, ale i tak to není náklad zanedbatelný.

Ekosystém Web3 se stane běžnou součástí firemních strategií

Zájem o tyto ochranné známky se v druhé polovině roku snížil asi o 40%. Tuto změnu můžeme přičíst současnému medvědímu trhu nebo ekonomické recesi. Mike Kondoulis přesto očekává, že příští rok se tempo udrží podobné. Žádosti o ochrannou známku pro ekosystém Web3 se stanou součástí běžných strategií firem.

Jsme nově také na sociální síti LinkedIn. Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Nezapomeňte se také připojit na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ, kde naleznete další zajímavý obsah. Máme také Youtube kanál, kde můžete dát odběr, aby vám neuteklo žádné video nebo stream. Podporu nám můžete vyjádřit skrze Patreon ZDE.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 1

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Kok

Nerozumím spojení web3 a ochranná známka… tento článek je úplně zbytečný.

spot_img