U SEC se registrovat nehodláme, uvedl nový ředitel burzy Kraken

5
(3)
Kytka
Kytkahttps://kryptohodler.cz/
Člen týmu KM od začátku roku 2018. Zástupce hodlerské komunity, zakladatel webu KryptoHodler.cz. Autor se zaměřením na zajímavé novinky z kryptosvěta, propagátor finanční svobody a osobního rozvoje. Kytka je oddaný šiřitel "semínek" pozitivního přístupu k životu a snahy o změnu k lepšímu.

Nastupující generální ředitel kryptoměnové burzy Kraken uvedl, že nyní nemají v plánu se zaregistrovat u americké komise pro cenné papíry a burzy (SEC).

Kraken neplánuje registraci u SEC

Lehce provokativní sdělení namířené vůči americkému regulačnímu orgánu pro cenné papíry učinil nový šéf kryptoburzy Kraken. Dave Ripley říká, že nevidí důvod registrovat se u SEC jako burza, protože Kraken nenabízí uživatelům cenné papíry.

Ripley ve funkci nahrazuje Jesse Powella, který z pozice CEO Krakenu odchází po více než 11 letech vedení platformy.

Ve čtvrteční zprávě agentury Reuters nastupující generální ředitel Dave Ripley uvedl, že se neplánují registrovat u SEC a uvedl:

Neexistují žádné tokeny, které by byly cennými papíry, o jejichž kotaci bychom měli zájem.

Nevyloučil však případné zalistování tokenů cenných papírů v budoucnu a poznamenal, že by mohl být nějaký nový token, který se stane zajímavým a zároveň je shodou okolností zároveň cenným papírem.

…V takovém případě by nás tato cesta potenciálně zajímala.

Gensler může být proti

Výrok nového šéfa Krakenu je lehce provokativní. Nepřímo totiž říká, že předseda SEC Gary Gensler nemá pravdu ve svém náhledu na kryptosektor. Jako by v podstatě říkal, “říkejte si co chcete, kryptoměny cenné papíry nejsou a my se u vás registrovat nebudeme.”

Ripleyho prohlášení o kryptoaktivech jsou tedy v přímém rozporu s předsedou SEC Gary Genslerem, který nedávno velmi jasně vyjádřil své myšlenky o stavu krypto burz a tokenů.

Ve výboru pro bankovnictví Senátu Gensler 15. září zopakoval svůj postoj, že většina kryptoměn jsou cenné papíry a mnoho zprostředkovatelů, jako jsou burzy, makléři-dealeři a ti, kteří mají funkce úschovy, obchodují s cennými papíry a měli by být v některých zemích registrováni u SEC.

SEC již začátkem tohoto roku zahájila vyšetřování Coinbase kvůli údajnému obchodování s neregistrovanými cennými papíry. Kryptoburza to odmítla a poukázala na dlouhodobou spolupráci s vládní agenturou, která podle ní takovou možnost přímo vylučuje.

Závěr

Dave Ripley by se měl stát nástupcem Jesseho Powella ve funkci generálního ředitele Krakenu poté, co se Powell rozhodl 21. září odstoupit po 11 letech ve vrcholné funkci. Jeho první veřejný výrok říká, že se kryptoburza Kraken nehodlá podřídit rétorice současného šéfa SEC.

Jsme nově také na sociální síti LinkedIn. Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Nezapomeňte se také připojit na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ, kde naleznete další zajímavý obsah. Máme také Youtube kanál, kde můžete dát odběr, aby vám neuteklo žádné video nebo stream. Podporu nám můžete vyjádřit skrze Patreon ZDE.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 3

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img