[Zprávy] ETH se chystá na silnou rally, říká Tom Lee • Ředitel FEDu tvrdí, že krypto se nepoužívá k platbám

0
(0)

ETH se chystá na silnou rally, tvrdí Tom Lee • Ředitel FEDu tvrdí, že krypto se nepoužívá k platbám • Indická kryptoburza Zebpay končí s výměnnými aktivitami • Soud v Šanghaji: Ethereum je chráněno zákonem

ETH se chystá na silnou rally, tvrdí Tom Lee

Navzdory mimořádně tvrdému roku 2018, se cena Etherea, alespoň podle slov Toma Leeho, výrazně zhodnotí. Hlavní stratég společnosti Fundstrat Global Advisor Tom Lee totiž tvrdí, že ETH se chystá na silnou rally. Lee nastínil, že za nejsilnějšími kryptoměnami ETH značně zaostalo a mezi jeden z důvodů poklesu ceny ETH řadí i skutečnost, že jeden z velkých dodavatelů projektu EOS, který původně vybudoval svou platformu na Ethereu, přešel později do vlastní sítě. Mimo jiné také uvedl, že za pádem mohla stát i otázka panických výprodejů několika ICO týmů, které patřily mezi další příčiny kolapsu ceny ETH. Poslední dva týdny byly pro ETH ale dosti lukrativní, protože jeho cena stoupla o více než 30 procent. Více se dočtete zde: https://www.newsbtc.com/ (v EN)

Ředitel FEDu tvrdí, že krypto se nepoužívá k platbám

Jerome Powell, předseda FEDu, údajně zpochybnil platnost kryptoměn jako platebních nástrojů. Powell uvedl, že kryptoměny nebyly skoro vůbec přijaty jako platební nástroj. Již dříve, v červenci 2018, kritizoval Bitcoin a podobné kryptoměny za to, že jim chyběly charakteristiky měny. Mezi hlavní faktory, které tyto kryptoměny vykazovaly, patří nulová vnitřní hodnota a vysoká volatilita. Jerome říká:

“Zamyslete se nad tím, co vlastně kryptoměny dělají. Měly by být platebním prostředkem a cenou. Ale kryptoměny nejsou při platbách příliš často využívány. Obyčejně lidé své kryptoměny prodávají a pak platí v dolarech. “

Více se dočtete zde: https://www.newsbtc.com/ (v EN)

Indická kryptoburza Zebpay končí s výměnnými aktivitami

Zebpay, jedna z největších kryptoburz v Indii, končí svou výměnnou činnost. A to díky zákazu, který jí byl uložen centrální bankou v zemi. Zepbay, která má podle své internetové stránky více než tři miliony uživatelů, se nechala slyšet, že této chvíli není schopna najít rozumný způsob, jak provádět obchody s kryptoměnami. Zebpay ve svém prohlášení píše:

“Navzdory regulačním a bankovním problémům jsme se snažili najít řešení. Avšak omezení bankovních účtů ochromilo naše schopnosti smysluplně obchodovat. V tomto okamžiku nejsme schopni najít přiměřený způsob, jak provádět obchody s kryptoměnami. V důsledku toho zastavujeme naše obchodní aktivity.

Více se dočtete zde: https://news.bitcoin.com (v EN)

Soud v Šanghaji: Ethereum je chráněno zákonem

Okresní soud v Hongkongu se vyjádřil k případu, který úzce souvisel s kryptoměnami. Ve svém prohlášení došel k závěru, že se Ethereum a jiné virtuální měny nedají považovat za peníze. Nicméně jsou stále chráněny zákonem, který je považuje za majetek. Tímto prohlášením soudu se v Číně mění pohled na kryptoměny. Šlo o případ, kdy se jeden z pokusů o kryptoobchod mezi individuálním investorem a technologickou společností v Pekingu setkal s mnoha obtížemi. Prý jich bylo až tak velké množství, že společnost nakonec požadovala, aby byla celá transakce zrušena. Jelikož investor nereagoval na pokusy společnosti jej kontaktovat, byl incident oznámen okresnímu soudu v Šanghaji. Více se dočtete zde: https://www.newsbtc.com/ (v EN)

NAŠE NEJNOVĚJŠÍ VIDEO:

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img