[Odpolední zprávy] • Telegram zavádí krypto platby přes chat • a další články

0
(0)
Michaela Nocarová
Michaela Nocarová
Už od mala mě táhla technika a sci-fi. Studium IT mě dotáhlo až do světa kryptoměn, kde se pohybuji od roku 2014. Od té doby jsem se toho naučila již mnoho. A stále se mám co učit. Nejvíc mě na nich fascinuje, že spojují tolik světů dohromady a možnost svobodné volby. Bez hranic.

Vítejte u dnešního přehledu kryptozpráv:

TRHY

Zvýšená volatilita na trhu s kryptoměnami pokračovala i v uplynulých 24 hodinách. Vysoké výkyvy začaly 25. dubna, kdy bitcoin napadl hranici 41 000 USD, ale byl násilně odmítnut.

V důsledku toho se aktivum během několika hodin propadlo o více než 3 000 USD a poprvé od 15. března se propadlo pod 38 000 USD. Na tento pokles ceny reagovalo poněkud pozitivně a odrazilo se až těsně pod 40 000 USD.

Během včerejšího obchodního dne šlo ještě dál a vyšplhalo se nad tuto kýženou úroveň. To však bylo jen krátkodobé dobrodružství, protože téměř okamžitě kleslo pod ni. K dnešnímu dni se BTC nachází na úrovni 39 500 USD.

Altcoiny čelily v posledních dnech podobným cenovým pohybům, přičemž mnohé z nich se v týdenním měřítku pohybovaly v červených číslech. Ethereum se minulý týden obchodovalo nad 3 000 USD, ale před několika dny se propadlo pod 2 800 USD. Na tento pokles ceny také dobře zareagovalo a nyní se pohybuje nad 2 900 USD. [1]

Přehled trhu: Panic sell k 37 000 USD nebo růst k 45 000?!

Technická analýza: Altcoin Index – přívětivý pattern, altcoiny chtějí jen popostrčit

Kryptoměny

Záhadná bitcoinová velryba získala za pouhý týden více než 71 000 000 USD v BTC

Třetí největší bitcoinová (BTC) velryba v kryptosvětě pokračuje v hromadění a provádí další masivní nákupy BTC.

Webová stránka BitInfoCharts sledující data říká, že tatáž velryba je největším existujícím subjektem, který není na burze, a za posledních sedm dní získala neuvěřitelných 1 800 BTC.

Vzhledem k tomu, že bitcoin se v současné době obchoduje za 39 854 USD, má nyní velryba v peněžence dalších 71 737 200 v BTC. Celkový obsah peněženky činí 125 552 bitcoinů v hodnotě přibližně 4 999 829 118 USD.

Nejmenovaná peněženka tento měsíc zažívá doslova kolosální žranici, včetně toho, že minulý týden nabrala 2 822 BTC za více než 117 milionů dolarů. [2a]

Objemy obchodování s kryptoinvestičními produkty klesají již šestý měsíc, protože investoři hledají přímou expozici

Přestože se trhu s kryptoměnami dostalo značné pozornosti ze strany tradičních investorů v podobě kryptoinvestičních produktů, jako jsou burzovně obchodované fondy (ETF) a burzovně obchodované dluhopisy (ETN), údaje ukazují, že objemy obchodů s těmito produkty zaznamenávají trvalý pokles.

Podle nejnovějšího přehledu správy digitálních aktiv od kryptoanalytické platformy CryptoCompare zveřejněného 28. dubna totiž průměrné denní objemy obchodů s různými typy kryptoinvestičních produktů od března do dubna klesly o zhruba 16,3 % – na 244 milionů dolarů.

Podle této zprávy je duben šestým měsícem v řadě, který zaznamenává pokles objemu obchodů. Celkově se objemy obchodů s kryptoinvestičními produkty snížily o 71 % od října 2021, kdy činily 841 milionů dolarů, a o 83,8 % od historického maxima 1,51 bilionu dolarů, kterého dosáhly v lednu 2021. [2b]

Banky, burzy, firmy

Telegram zavádí krypto platby přes chat

S nejnovější funkcí Telegramu je nyní posílání kryptoměn vzdáleno jen jednu zprávu. Aplikace pro zasílání zpráv nyní zavádí krypto platby prostřednictvím The Open Network (TON), svého oficiálního peněženkového bota.

Ve středečním příspěvku na Twitteru aplikace pro rychlé zasílání zpráv oznámila, že zavádí posílání a přijímání kryptopeněz prostřednictvím tokenu TON. Jedná se o další inovaci ze strany Telegramu, protože jde o vůbec první aplikaci pro zasílání zpráv, která umožní rychlé, bezpečné a bezproblémové krypto platby.

TON přidává dalšího bota, který milionům uživatelů Telegramu umožní snadno posílat a přijímat krypto platby prostřednictvím chatu. A co je nejlepší, transakce jsou zdarma. Ano, můžete posílat a přijímat kryptografické platby s nulovými transakčními poplatky, a to přímo během chatu. [3a]

Společnost Meta poprvé v historii ztratila uživatele

Společnost Meta zveřejnila svou finanční zprávu za 1. čtvrtletí 2022 a její údaje nejsou příliš pěkné. Mezi hlavní body zprávy patří skutečnost, že denní počet aktivních uživatelů se oproti 1. čtvrtletí 2021 zvýšil na 1,96 miliardy, což představuje 4% nárůst. Celkové příjmy meziročně vzrostly o 7 %, ale celkové náklady a výdaje za stejné období vzrostly o 31 %.

Meta se ve své poslední finanční zprávě dostala na titulní stránky novin, protože odhalila, že poprvé v historii Facebooku ztratila uživatele. To spolu s řadou dalších titulků způsobilo prudký pokles akcií společnosti Meta, což vedlo k miliardovým ztrátám na tržní hodnotě. [3b]

CBDC, Regulace

Starosta New Yorku Eric Adams navrhuje odstranění státního systému BitLicense

Adams tento návrh vyslovil při svém vystoupení na summitu o kryptoměnách a digitálních aktivech, který ve středu (27. dubna 2022) uspořádal londýnský deník Financial Times. Newyorský starosta uvedl, že licenční řízení zřejmě znevýhodňuje New York.

Newyorské ministerstvo finančních služeb (NYDFS) poprvé zavedlo pravidla pro udělování licencí pro kryptoměny s názvem BitLicense v roce 2015. Krypto firmy ve státě, které by chtěly licenci získat, by zaplatily poplatek za žádost ve výši 5 000 USD a podrobily by se přísným požadavkům.

Systém BitLicense se však stal předmětem intenzivní kritiky ze strany komunity obchodníků s digitálními aktivy kvůli přísnému procesu, který je s ním spojen. V červnu 2020 vyzval regulační orgán NYDFS k podání připomínek k navrhované podmíněné licenci BitLicense, aby podpořil podnikání v oblasti kryptoměn v New Yorku. [4a]

Kuba přijímá krypto regulaci s novou směrnicí

Kubánská centrální banka vydala nové směrnice pro poskytovatele služeb virtuálních aktiv působící v zemi, aby zvýšila regulaci kryptografického průmyslu, uvedla agentura Reuters. Kuba schválila používání kryptoměn pro své občany v roce 2021.

V úředním věstníku banky zveřejněném 26. dubna banka uvedla, že každý krypto projekt, který chce v zemi působit, bude muset požádat regulátora o licenci. Tato licence bude zpočátku platit pouze jeden rok.

Tento krok vedl některé k domněnce, že přijetí krypto technologií může být pro Kubu způsobem, jak se vyhnout americkým sankcím. USA na ostrovní stát již desítky let uvalují přísné sankce, které ztěžují prosperitu jeho finančního systému. [4b]

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img