[Odpolední zprávy] • Cena Shiba Inu překonala potřetí během 4 dnů historické maximum • a další články

5
(3)
Michaela Nocarová
Michaela Nocarová
Už od mala mě táhla technika a sci-fi. Studium IT mě dotáhlo až do světa kryptoměn, kde se pohybuji od roku 2014. Od té doby jsem se toho naučila již mnoho. A stále se mám co učit. Nejvíc mě na nich fascinuje, že spojují tolik světů dohromady a možnost svobodné volby. Bez hranic.

Vítejte u dnešního přehledu kryptozpráv:

TRHY

Ještě včera se primární kryptoměna nacházela na 63 000 USD a mírně nad touto cenou, než se neúspěšně vyhoupla na 64 000 USD. Neschopnost pokračovat vzhůru však změnila směr vývoje.

Bitcoin v následujících hodinách ztratil několik tisíc dolarů a zastavil se těsně nad 61 000 USD. Před několika minutami se však propadl o více než 3 000 USD na nižší cenovou úroveň od 15. října na 58 000 USD.

K aktuální chvíli získal zpět přibližně 1 000 USD, ale stále stojí hluboko pod 60 000 USD. Tato zvýšená volatilita způsobila velké množství likvidací obchodníků s pákovým efektem. Podle údajů Bybt se 24hodinové likvidace vyšplhaly na více než 750 milionů dolarů.

Ethereum sklouzlo pod 4 000 dolarů poté, co se před několika hodinami opět přiblížilo jen na centimetry od nového historického maxima. ETH však zatím nedokázalo překonat svůj předchozí rekord a následné odmítnutí ho tvrdě vyhnalo na jih. [1]

Technická analýza: BTC/USD – hrozí průlom supportu?

Kryptoměny

Cena Shiba Inu překonala potřetí během 4 dnů historické maximum

Shiba Inu (SHIB) se podle údajů CoinMarketCap vyšplhal na další historické maximum a dnes stanovil svůj nový rekord na 0,00005486 USD. Nyní se jedná o 11. největší kryptoměnu s tržní kapitalizací 21,5 miliardy USD.

Za posledních 24 hodin cena SHIB vzrostla o více než 32 %. Cena SHIB prudce roste od víkendu poté, co komunitní účet SHIB na Twitteru @ShibaInuNews v sobotu sdílel snímek obrazovky s průzkumem, který provedla společnost Robinhood, aby zjistila, zda má SHIB uvést na burzu.

Shiba Inu v neděli stanovila historické maximum na 0,00004442 USD poté, co prudce vzrostla o 60 %. V té době byla SHIB 13. největší kryptoměnou podle tržní kapitalizace. V úterý pak tento rekord překonala a stanovila nové maximum na 0,00004853 USD. [2a]

Po 11 letech se probudila spící velryba Bitcoin s velkou zásobou BTC

Dne 17. května 2010 obdržel těžař bitcoinů 50 BTC a následujících 11 let je nechal netknuté. Dne 22. října byla na adrese zaznamenána aktivita, protože se zdálo, že těžař po deseti letech svou odměnu zpeněžil a zároveň si vydělal jmění bokem.

V roce 2010 se celých 50 BTC dalo pořídit za méně než 4 dolary, ale dnes se cena 1 bitcoinu pohybuje nad 60 000 USD, což by pro těžaře znamenalo obrovský zisk 3 milionů dolarů. To je ohromující zisk více než 76 000 000 % za pouhých 11 let, pokud se těžař rozhodne svá aktiva prodat.

V té době byla odměna za blok bitcoinu pro těžaře stanovena na 50 BTC s halvingem plánovaným každé čtyři roky. Po třech halvinzích činí nyní odměna za blok 6,25 BTC. Navzdory halvingům se těžba bitcoinů stala lukrativním podnikem jako nikdy předtím vzhledem k rostoucímu trendu ceny aktiva. [2b]

Banky, burzy, firmy

Photoshop zavádí možnost “Připravit jako NFT” a podporu adres kryptopeněženek

Společnost Adobe oznámila, že do aplikace Photoshop přidá možnost “připravit jako NFT”. Umožní také uživatelům přidávat adresy kryptopeněženek do softwaru i na webové stránky portfolia Behance.

Zdá se, že společnost Adobe se nyní připojuje k šílenství kolem non-fungible tokenů (NFT), protože oznámila, že její produkt Photoshop bude nabízet možnost “připravit jako NFT”. Společnost to oznámila na výroční konferenci MAX 26. října spolu s několika dalšími aktualizacemi, které budou vyhovovat tomu, co se zdá být novou érou pro digitální umělce.

Mezi nejrelevantnější aktualizace týkající se kryptografie patří skutečnost, že webová stránka Behance společnosti Adobe nyní umožní umělcům připojit k webové stránce s portfoliem kryptopeněženky. Kromě toho se také zaměřuje na podporu několika blockchainů, včetně Polygonu, Solany, Tezosu a Flow. [3a]

Příjmy společnosti Robinhood z kryptoměnových transakcí se ve 3. čtvrtletí propadly o téměř 80 %

Obchodní společnost Robinhood, která se zaměřuje na mileniály, zveřejnila 26. října zprávu o příjmech za třetí čtvrtletí a na poli kryptoměn to nevypadá dobře.

Firma uvedla, že aktivita v oblasti digitálních aktiv klesla z rekordních hodnot v předchozím čtvrtletí, což vedlo k podstatně menšímu počtu nově financovaných účtů. To mělo za následek nižší příjmy ve třetím čtvrtletí roku 2021 ve srovnání s druhým čtvrtletím.

Společnost Robinhood vykázala za čtvrtletí příjmy z kryptografických transakcí ve výši 51 milionů dolarů. To je o neuvěřitelných 860 % více než 5 milionů dolarů ve třetím čtvrtletí roku 2020, ale o 78,1 % méně než 233 milionů dolarů v kryptopříjmech ve druhém čtvrtletí roku 2021. [3b]

Právník říká, že blokování účtů Binance Colombia bez soudního příkazu je nezákonné

Řada Kolumbijců již řadu týdnů tvrdí, že jim burza Binance zablokovala účty a zmrazila na nich uložené prostředky. To vedlo k tomu, že advokát Camilo Suárez Venegas poskytl přehled o případu, v němž vyjádřil optimismus, že dotčené osoby dosáhnou příznivého urovnání, uvádí Criptonoticias.

Domnívá se, že kryptoburza může omezit jednotlivého uživatele pouze v případě, že to nařídí soud prostřednictvím předběžného řešení, které je popisováno jako “opatření, které má zaručit vyplacení budoucí náhrady škody před vynesením soudního rozhodnutí”.

Vzhledem k tomu, že mnozí z postižených vlastnili více než jeden Bitcoin (BTC), vyvolala tato situace značné znepokojení mezi jednotlivci, kteří dosud nedostali jasné vysvětlení. [3c]

CBDC, Regulace

Peking spustí druhou pilotní zónu e-CNY

Městské správní centrum Pekingu oficiálně oznámilo spuštění podnikatelské zóny e-CNY, která má “prozkoumat digitální finanční systém renminbi”. Plán zahrnuje podporu experimentálních projektů digitální měny včetně rozšíření infrastruktury 5G, která umožní rychlejší transakce.

Předpokládá se, že e- CNY bude připravena ke spuštění do únorových zimních olympijských her v Pekingu, kdy se může stát první významnou fiat digitální měnou na světě (Bahamy spustily první CBDC na světě v říjnu 2020). Běžně se jí také říká digitální renminbi a digitální jüan. [4a]

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 3

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
15 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Jiri

Nejvetsi nervy mam,kdyz tyhle hovna rostou a kvalitni projekty padaj. Nezaslouzi si to bejt u top 10ky ani v top 100vce

E15

Nervy z toho nemám, spíš mírně škodolibou radost, když je jedno hovno nahrazováno jiným a hodleři toho prvního hovna, co si mysleli na “to the Moon” nechápou. Jinak až se těhle hoven nasáčkuje do top 10 třeba pět, tak to bude fakt “vtipný”, to by mě štvalo teda už taky (naštěstí se to samozřejmě nestane) :-)))

Milan

SHIB je parodie na DOGE, takže až někdo uvede další parodii do série, dalšího čokla, je tady v dalším bull runu nová příležitost 🙂

E15

Už teď je tam těch parodií na parodie plno, BabyDoge, MiniShiba, a další a další. Prostě kdo má do prdele díru, chce být miliardář skrze psí token. :-))) Můžeme se tomu smát, ale i tyhle odvary a opakované vtipy umí udělat tisíce procent za jeden den….

Fantom

Koncentrace těchto kravin v top žebříčku je nejlepší indikátor přepáleného kryptotrhu. Prasknutí je otázkou času, pak se oddělí zrno od plev.

E15

Dá se vůbec trh BTC a trh ShibaInu považovat za jeden kryptotrh? Nejde to už úplně mimo sebe?

Fantom

Určitě je to jeden trh. Většina nakupujících těchto blbostí začala s BTC a možná ho ještě i drží. Sentiment má vliv na všechna kryptoaktiva. Hurá nahoru, hurá dolů.

E15

To si právě moc nemyslím, podle mě naprostá většina retailových kupující psích hovínek o BTC nikdy ani neuvažovala, protože je přece drahý a stonásobek na něm neudělají. Do BTC možná investují ti, co jim ta psí hovínka prodávají… ;-)))

Martin

Ježis to je tady pláče od vyslovenych odporníků…kolik jste tenhle mesic vydelali na kryptu joudové???ja jsem se shibou tezce vysmatej🤣🤣🤣🤣

Martin

Jo jeste jsem zapomnel-to the MOON

E15

Život není jen o penězích a ne každý se sníží k takové čuňárně :-DDD, takže se sice posmíváš hezky, ale tady je to všem jedno ;-))).

RoboSTR

Hoši, hoši…… držím od februara a som ťažko vysmaaatýýý.
Úspech je spúšťačom hnevu neúspešných…. 🤪
Tie kognitivne delá, čo tu neustále vypisujú svoje analýzy krypto trhu, by mohli konečne pochopiť, že vo svete úspech produktu/tovaru/služby nezaručuje jeho sociálna užitočnost….
Lebo potom by sa na trhu naprieč kontinentami NIKDY NEMOHLI PRESADIŤ slané chipsy, Coca-Cola, cigarety a ďalšie telu prospešné smagodky 👻

E15

A jaký že jako úspěch? To je jako prodávat předražené hrnce důchodcům ;-)))

Poslední editace 2 let před přes E15
Petr 2

Ještě pár procent a je desetina čárka doma.

Martin

Nepsal jsi nahodou nedavno ze uz na to nemas nervy a prodavas ji?

spot_img