Jones: Bitcoin vyhrál závod nad zlatem

5
(3)
Michal Fortýn
Michal Fortýn
Jsem kryptoměnový nadšenec a redaktor, působící na portálu kryptomagazin.cz, rád pracuji s novými technologiemi. Jako gamer rád sleduji herní scénu a zajímám se o propojení herního světa s tím kryptoměnovým. #memelord

Americký miliardář a manažer hedgeových fondů, Paul Tudor Jones, v nedávném rozhovoru uvedl, že Bitcoin je právě teď jeho preferovaným zajištěním proti inflaci. Bitcoin tak vyhrává závod se zlatem.

In Bitcoin We Trust

Generální ředitel Tudor Investment Corporation a miliardář Paul Tudor Jones v nedávném rozhovoru pro Squawk Box CNBC opět potvrdil svoji podporu Bitcoinu. Moderátor se v rozhovoru odkazoval na předešlý rozhovor z května minulého roku.

Před rokem Jones vyjádřil podporu nejdůležitější kryptoměny světa. V reakci na pandemii koronaviru Covid-19 začal projevovat předběžný zájem o bitcoiny jako zajištění proti inflaci. Letos se jeho slova potvrdila.

V nedávném rozhovoru uvedl, že má bitcoiny ve svém portfoliu a považuje je za lepší než zlato. Paul Tudor Jones prohlásil:

 „Myslím, že se posouváme do stále více digitalizovaného světa. Je jasné, že pro kryptoměny je místo, a je jasné, že momentálně vyhrávají závod se zlatem. V návaznosti na nové cenové rekordy bitcoinu by Jones v této době dal přednost bitcoinu před zlatem.”

V rozhovoru se také věnoval čerstvému tématu bitcoinových futures ETF ProShares. Americký miliardář tvrdí, že by raději jednoduše držel skutečný Bitcoin než derivát, což odráží pocity některých investorů. Uznává ale, že samotné schválení SEC by mělo milovníkům kryptoměn přinést velkou úlevu.

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 63 343 USD dle KMC.

Závěr

Bitcoin se dostal opět do centra dění, jelikož tento týden překonal dosavadní ATH a vyšplhal se na nové cenové rekordy. Zpráva se tak ihned dostala do mainstreamových médií. Jones není jediným miliardářem, který podporuje kryptoměny. Na celý rozhovor Paula Tudora Jonese pro Squawk Box se můžete podívat pod přiloženým odkazem ZDE. [1]

Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Neváhejte se přidat také na náš oficiální discord server ZDE.

Zdroje:

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 3

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Chucpátko

tak to je uplně jsný, já mám zlatou cihlu 500g od roku 2010, a btc od roku 2016… a jasně vidím co vede, zlato se furt plácá na místě sem a tam, btc mi vydělalo na několik takových cihel

spot_img