18.05.21 Technická analýza BTC/USD – 42 000 USD zatím drží, ale žádná sláva

0
(0)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Jak jsme si řekli ve včerejší analýze na Bitcoin (BTC), bylo na místě si minimálně počkat na denní close, což nám mnohem víc napoví, jak je vlastně úroveň ve skutečnosti silná. Rovnou mohu říct, že denní close nemá kdovíjakou podobu, vlastně je to docela zklamání, protože jsem předpokládal, že úvodní reakce bude mít mnohem větší sílu. Šlo z toho zkrátka znát, že nakupující váhají i na supportu.

Naopak prodejci byli dost agresivní i na supportní úrovni, což samozřejmě není dobře. Popsané může značit, že retailoví investoři začínají panikařit. Není divu, když máme během tohoto bull trendu vůbec největší drop. Nicméně ona panika může způsobit, že lidé prodávají i relativně silný support. V takových chvílích prostě logika moc neplatí.

Aktuální situace na 1D TF BTC/USD

BTC

Jak bylo tedy již řečeno, pondělní svíce nevypadá zrovna náramně. Nějakou reakci zde máme, ale ze spodního knotu je zřejmé, že nakupující příliš agresivní nebyli. Očekával jsem něco podobného jako 28. února, kdy svíce zavřela jako Pin Bar. V každém případě se pořád bojuje o to, zda Bitcoin pod uvedenou hladinu padne.

Stále je kurz velmi blízko a je tudíž otázkou, zda se najde dost sil na expanzi. I když samotná reakce není silná, tak bych si dovolil tvrdit, že nakonec pomaličku nahoru půjdeme. Nečekám z toho ovšem nic velkého. Jinak nevím, zda jsem to včera říkal, ale jak cena klesá, objemy nám stoupají.

Spike máme ze včerejška, kdy pondělní objemy jsou vůbec největší za necelé tři měsíce. Pouze 23. února byly krapet větší. Vzhledem k tomu, že máme jakési srovnání, tak můžeme konstatovat, že support trhu určitě pomohl, i když dle výsledku to nebylo tak viditelné.

Tehdy totiž při téměř stejných objemech činil cenový pokles přes 17 %, nyní pouze cca 10 %. Abych celou věc uvedl na pravou míru, na námi sledovaném supportu bylo rozhodně dost limitních příkazů, které propad zbrzdily. Nicméně za market se do trhu moc nakupujících nehrnulo a bez toho cenu jednoduše nevypumpujete.

Indikátory

Prozatimní dno na RSI je 29,62 bodů, což znamená, že jsme asi po 14 měsících vůbec poprvé překročili hraničních 30 bodů. A stále existuje nemalá šance, že zase překročíme a tentokrát půjdeme mnohem hlouběji.

Aktuální situace na 4H TF BTC/USD

BTC

Na 4H grafu si musíme ukázat, že čerstvý vývoj rozhodně nevypadá moc hezky. Všimněte si, že zase tvoříme obchodní pásmo, které by mohlo klidně znamenat redistribuci. Proto je pro Bitcoin dosti důležité, abychom se brzy dočkali průrazu horní hranice pásma. Jinak nás může stihnout stejný osud jako u prvního zakresleného pásma.

Dále je z grafu vidno, že se nám u těch 42 000 USD zobchodovala hromada BTC. Tudíž se opravdu u supportu cosi děje, nelze vyloučit i jakousi snahu o reakumulaci. Pokud před sebou máme reakumulaci, proces samotný je dosti pozvolný.

Indikátory

Na 4H RSI byly divergence, které se již uplatnily. Pro MACD platí to samé. Jinak MACD je plné falešných signálů, kdy bullish crossy jsou opakovaně zneplatněny.

Závěrem

Jak vyplynulo z předešlého textu, očekával jsem mnohem agresivnější reakci při dotyku s 42 000 USD. Tohle mne moc nepřesvědčilo a myslím si tudíž, že ta šance na průlom existuje. Leč reálná je pro Bitcoin určitě i varianta, že dojde k pozvolenému růstu, což by i dávalo smysl ve spojitosti s tím klesajícím kanálem. Směrodatné samozřejmě bude, kam povede průraz z aktuálního obchodního pásma.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
16 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Michal

Já bych se ani nedivil, kdyby Ethereum nakonec fakt přeskočilo Bitcoin. Koukněte se na grafy altů v páru s BTC. Vždyť většina je na all time low. Jestli začnou pálit, dominance pojede někam na 10%.

E15

To se spíš nestane. Neustálé hypování dalších a dalších a dalších a dalších altů nemůže trvat do nekonečna. Jednoho dne lidem dojde, že “tudy ne přátelé”. Už před lety jsem četl takovou úvahu na téma, že co je platné, že je celkový počet mincí omezený, když celkový počet kryptoměn může být nekonečný :-))). I z tohoto důvodu se ze mě postupem času stává spíš BTC maximalista…

bkf1

No já myslím, že i ten, kdo nakoupí teď, tak má reálnou šanci, že mu vydělá mnohem víc, než BTC koupené taky teď. Ale to je jen teorie 🙂

bkf1

Jinak když by se to bralo hrubým propočtem, tak kdyby ETH tupě kopírovalo BTC, tak by správně teď mělo být někde kolem 2900 a když bysme kalkulovali s vlivem, který mělo BTC na cenu altů dříve, tak odhaduji, že bysme byli tak na 1500/1000. Realita je ale taková, že jsme na 3300/3400 a to je vcelku solidní důkaz, že si ETH víc a víc jede svoji šou…

bkf1
Hodnocení článku :
     

Jinak to je “sranda” to teď sledovat, jak se BTC usilovně snaží někam se škrábat “do hor” po “milimetrech” a když už se celej vyřízenej někam doplazí, tak šavle až dolů, jak kdyby sežral plesnivou paštiku 😀 A tomu plácání zřejmě ještě nějakou dobu nebude konec, support sice funguje (zatím), ale “hroziči” hrozí a medvědi konají…

Poslední editace 2 let před přes bkf1
Roland Spanik

Dobrý den Kam mužem spadnout když podlezeme 42 tis

bkf1

Já bych řekl, že pak by bylo reálné plácání se mezi 41,9?? až 38,??? a tam by se pak ukázaly síly jak medvědí tak býčí… doufám, že reálně to nezjistíme 😀

Poslední editace 2 let před přes bkf1
Martines

Ty šavle BTC dolů jsou dost krutý 🙂 Support sice zatím stále drží, ale je to o nervy. Zajímavé, že ostatní alty, některé zase tak krutě nepadají, řídí se spíše podle ETH. Souhlas medvědí se těší, jak to shodí, mají zatím navrch. Už to nejsou ty krásný zelený svíce nahoru. Jak tohle plácání bude trvat, několik dní ještě? Soudě podle toho by jsme měli jít ještě o patro níž, aby byl růst zdravý, nebo by měla přijít nějaká pozitivní zpráva, aby se změnil sentiment. Stát se může cokoliv. Můžeme jít až na 35 až 30 tis. v řádu týdnů, pokud bude delší sestupný trend. Za chvíli jsou navíc prázdniny, takže pořádný růst může začít až v září. Když nebude palivo bude BTC spíše padat. Nemyslím si, že je to konec, jen další vlna přijde až za čtyři měsíce třeba.

Martines

Rostoucí dolní kanál trendovky byl proražen u ETH a BTC, takže jsme zase skoro u supportu, co teď? Jdeme vybrat stoplosy 🙂 Pravděpodobně, pak se to zase otočí nebo projede, podle toho jestli to bejky bude ještě bavit.

Jan M.

Už dlouho jsem tu nic chytrého nenapsal. Nuže podle mě to bude s tímto bullrunem jako s tím 2012-13. Ten měl dva vrcholy, první menší a druhý větší. Podle mě bude aktuální ATH 64,5k vrcholem inflačního očekávání a druhý mnohem větší (třeba 150-300k) vrcholem reálné CPI inflace, která už brzy přijde a naláká gargantuovské davy retailu. Altseason takto mohutného retailového bullrunu může být klidně na dominanci 0,15-0,2 (když se to bude navíc počítat stejnou metodikou jako před započítáváním stablecoinů, které nejsou typickými altcoiny). Tisk nového fiatu probíhá v bezprecedentní míře. Reálná CPI inflace však zatím není díky covidem snížené velocity of money. Očekává se však, že rychlost oběhu peněz se šokově zvýší až se naplno otevře ekonomika a lidi začnou euforicky utrácet. Zajímalo by mě, co si o této teorii myslí pan ing. Jaroslav Jarolím, kterého musím pochválit za vysokou kvalitu tohoto článku. Když se zaměřuje pouze na TA, píše skvěle. Když do svých analýz tahá své keynesiánské makro, je to horší.

Roland Spanik

Všem moc děkuji za Vaše názory👍Budu kupovat pomalu😀

Martines

Je to možný, taky pamatuju. Pak mají alty ještě teprve žně největší přijdou.

mr.hodl
Hodnocení článku :
     

Hodl a cekat 🙂

Poslední editace 2 let před přes mr.hodl
Martines

To jak trh a alty rotují je na mrtvici.

Petr 2
Hodnocení článku :
     

No nevypada to vubec dobře SL nastaveno a možný je pohyb i o patro níže . Kde jsou sakra ti tleskači na 200k 500k a milion kdyz je jich třeba . Moons boy hejl

ppetr1
Hodnocení článku :
     

Ted se to bude placat a placat ale ja nakoupim mezi 20-30

spot_img