Kryptoměna Verge – kontroverze a obvinění z podvodu

0
(0)
Denisa Ogurcakova
Denisa Ogurcakova
Kryptoměny mi vždy přišly zajímavé a svět blockchainu doslova fascinující, proto jsem se o tomto tématu chtěla dozvědět více a zapojila se do týmu kryptomagazínu.

Verge je jedním z nejúspěšnějších coinů na krypto-scéně. Ještě před šesti měsíci by po něm ani pes neštěkl a dnes? Dnes má za sebou obrovský růst, velkou komunitu a nové strategické partnerství. Tento coin je však zahalen rouškou tajemství. Stojí za jeho úspěchem technologická dominance, nebo dobrý marketing?

Velká pumpa

Kontroverze začala už v roce 2017, kdy sám John McAffee a další velké krypto-guru osobnosti (i z České republiky) prohlásili, že tento coin má obrovský potenciál.

A měli pravdu, hodnota Verge se během několika týdnů zvýšila více než 15x. Následovat měl dlouho očekávaný Wraith protokol, který by dovolil jednoduchý přechod mezi veřejným a anonymním Verge blockchainem. Nejprve byl 4x odložen a nakonec přišel podivný crowdfunding.

Nový strategický partner

Tvůrci Verge oznámili, že pokud se podaří vysbírat 3 miliony dolarů, představí “největší partnerství v historii kryptoměn.”

Samotný crowdfunding vystřelil hodnotu Verge do nebes a v tvrdém bear marketu jsme byli svědky více než 300% růstu. Cena tokenu XVG se vyšplhala na téměř 12 centů.

Po představení tajemného partnera však došlo k obrovskému propadu (momentálně se XVG obchoduje za 7 centů) a množí se obvinění z manipulace s kryptotrhem. Nemůžeme se divit, vždyť už samotný crowdfunding vypadá velmi podezřele.

Kontroverzi nepomohl ani současný 51% útok.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img