Bitcoin je nyní 12. největší aktivum v žebříčku akcií a 15. měnou

4.5
(11)
Kytka
Kytkahttps://kryptohodler.cz/
Člen týmu KM od začátku roku 2018. Zástupce hodlerské komunity, zakladatel webu KryptoHodler.cz. Autor se zaměřením na zajímavé novinky z kryptosvěta, propagátor finanční svobody a osobního rozvoje. Kytka je oddaný šiřitel "semínek" pozitivního přístupu k životu a snahy o změnu k lepšímu.

Bitcoin překonal 22 tisíc a je na nejvyšších hodnotách v historii. Tržní kapitalizace Bitcoinu ve výši 390 miliard dolarů jej řadí mezi top 15 největších tradičních aktiv z kategorie akcií a měn.

Bitcoin v top 15 aktivech

Bitcoin se nyní řadí mezi největší světové korporátní akcie a měny. Cena krále kryptotrhu včera překročila 20 tisíc dolarů a nyní opět roste. V průběhu přípravy tohoto článku se tvoří stále nové ATH a cena roste. Již jsme na ceně takřka 23 500 dolarů a kapitalizace BTC dosahuje 437 miliard dolarů.

Hlavní světová kryptoměna překonala největší banku na světě JP Morgan & Chase Co., Mastercard, Disney či Walmart. Díky prudce rostoucí ceně nyní Bitcoin zaujímá 12. místo v žebříčku top soukromých akcií.

(Zdroj: Zdroj: Asset Dash)

Visa další na řadě

Pokud se Bitcoinu podaří prorazit nad 25 000 USD, dosáhne parity s největším zpracovatelem plateb na světě. Společnost Visa se aktuálně těší kapitalizaci okolo 465 miliard dolarů. Bitcoin poskytovateli platebních karet šlape na paty a má dobře našlápnuto k případné cestě do první desítky.

Cena BTC by potřebovala překonat 28 000 dolarů, aby se kryptoměna prokousala do top 10 soukromých aktiv, mezi Apple, Microsoft Amazon či Facebook… S případným růstem na 42 500 dolarů by pak mohl proniknout dokonce do první pětky.

Další možností, jak by BTC mohl v tabulce povyskočit, je případný propad cen akcií Tesly a dalších největších společností.

Fiat měny

Jak je na tom Bitcoin v porovnání s fiat měnami? Pokud jde o měnovou M1 – tedy hotovost a vklady na účtech – Bitcoin je v současné době 15. největší měnou. Díky současné tržní kapitalizaci je přední kryptoměna větší než celá peněžní zásoba M1 ve Švédsku. V porovnání s měnovou bází M2 jednotlivých fiat měn je pak na 28. místě, mezi Lucemburskem a Polskem.

Závěr

Bitcoin je globálním aktivem bez hranic. Jeho rostoucí kapitaluzace ho řadí mezi největší aktiva. Při současné ceně je aktuálně na 12. místě v žeříčku akcí. Pokud jde o srovnání s M1 měnovou zásobou všech současných fiat měn, BTC sedí na 15. pozici.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.5 / 5. Počet hlasujících 11

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Jan

No hlavně ta Tesla, to je fakt velká prča.

spot_img