[ZPRÁVY] Matonis: Bitcoin není bublina, naopak díky BTC praskne fiat bublina…

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Matonis: Bitcoin není bublina, naopak díky BTC praskne bublina fiat měn – Americká SEC zastavila ICO a zatkla zakladatele – Lichtenštejnsko připravuje legislativní rámec pro kryptoměny a ICO – Thajsko plánuje zdanění krpytoměn – Japonsko bude mít vlastní agenturu bojující proti kyberzločinu – Chilské banky odmítají služby chilským kryptoburzám – Australské kryptoburzy mají ode dneška nová pravidla – Ruská Gazprombanka zvažuje kryptoměny – Platební systém BitPay vybral 40 mil. USD ve druhé fázi – Podle Localbitcoins dosáhl objem obchodování v Kanadě a Evropě nového rekordu – AirAsia plánuje vlastní kryptoměnu

Zpráva dne

Jon Matonis, spoluzakladatel Bitcoin Foundation, znovu zaujal asertivní postoj ke komentářům, že Bitcoin je bublina. Podle něj Bitcoin není bublina, ale špendlík, který propíchne bublinu fiat měn. “Bublinou jsou trhy šílených dluhopisů a falešné akciové trhy, které podporují centrální banky. To jsou bubliny.” Bitcoinist.com (v EN)

Kryptoměny a ICO

Americká Komise pro cenné papíry zastavila počáteční nabídku mincí a obvinila Sohraba Sharma a Roberta Farkase, spoluzakladatele společnosti Centra Tech, z podvodu. Vybrali celkem 32 milionů USD z prodeje “neregistrovaných cenných papírů”. Během ICO tvrdili, že finanční prostředky budou směřovat k rozvoji finančních produktů, podporovaných společnostmi Visa a Mastercard, ale SEC uvedla, že společnost neměla žádný vztah s vydavateli platebních karet. SEC dále uvedla, že Sharma a Farkas vytvořili falešný marketingový materiál, včetně fiktivních vedoucích pracovníků. Coindesk.com (v EN)

Mohlo by vás také zajímat: Jak rozpoznat podvodnou kryptoměnu

Regulace

Lichtenštejnská vláda se chystá vypracovat “rozumnou” komplexní legislativu zabývající se blockchainem, aby vytvořila právní prostředí, které napomůže inovaci. Předseda vlády Adrian Hasler řekl: “Zákon má regulovat veškeré činnosti, které jsou možné na technických systémech, jako jsou distribuované knihy a blockchain systémy, a tak poskytnout právní jistotu,” uvedl Hasler. “Zákon má poskytnout potřebný právní rámec pro širokou škálu nových služeb a obchodních modelů týkajících se těchto technologií.” Coindesk.com (v EN)

Thajská vojenská vláda chce v kroku, který potvrzuje dřívější obezřetný postoj Thajska vůči kryptoměnám, zavést nové zákony pro regulaci narůstajícího trhu s kryptoměnami. Zákony se budou týkat zavedení zdanění digitálních měn. Cryptovest.com (v EN)

Japonsko se rozhodlo zřídit novou agenturu, která by lépe řešila kriminalitu v oblasti počítačových technologií. Středisko v Tokiu shromáždí 500 analytiků a vyšetřovatelů, kteří budou také bojovat proti podvodům v oblasti kryptoměn. V loňském roce bylo zaregistrováno více než 3 miliony pokusů o krádež digitálních informací. Hackeři ukradli prostředky ve výši více než 17 miliard japonských jenů. Bitcoin.com (v EN)

K tématu si také můžete přečíst: Přehled aktuálních regulací podle zemí

Burzy

CryptoMKT, jedna z pouhých tří chilských kryptoburz, oznámila koncem minulého týdne, že státní banka BancoEstado kryptoburze zavře do 10 dnů její účet. Zprávy přicházejí poté, co ostatní dvě kryptoburzy v zemi, Scotiabank a Itaú CorpBanca, vydaly podobná oznámení o uzavření účtu a další banky v zemi odmítly přijmout burzy jako klienty. Newsbtc.com (v EN)

Kryptoburzy v Austrálii musí od 3. dubna dodržovat nová pravidla zaměřená na boj proti praní špinavých peněz a financování terorismu (AML / CTF). Coindesk.com (v EN)

Mohlo by vás také zajímat: Finanční společnost Monex chce koupit Coincheck

Byznys

Třetí největší ruská banka ve vlastnictví státu chce nechat své bohaté klienty obchodovat s kryptoměnami. Zástupce generálního ředitele společnosti Gazprombank Alexander Sobol uvedl, že banka může v tomto roce zahájit pilotní program, ačkoli je zatím ve fázi plánu, takže nejsou žádné podrobnosti o tom, zda Gazprombank bude sama investovat do kryptoměn nebo jen umožní svým zákazníkům tak učinit. Coindesk.com (v EN)

Společnost Bitpay, která zpracovává BTC a BCH platby v hotovosti pro obchodníky, oznámila, že se díky “vysoké poptávce” zvýšilo financování ve fázi B na 40 milionů dolarů, řekl v pondělí Stephen Pair, generální ředitel společnosti Bitpay. Coindesk.com (v EN)

Společnost Localbitcoins zaznamenala v posledních týdnech nárůst objemů obchodování na různých trzích, přičemž celkový objem se v minulém týdnu odrazil na 75 milionů USD. Kanadské a evropské trhy v minulém týdnu zaznamenaly rekordní objem. Bitcoin.com (v EN)

Generální ředitel společnosti AirAsia Tony Fernandes řekl pro Nikkei Asian Review, že firemní program odměn se změní na kryptoměnovou platformu s názvem BigCoin. Tento krok je součástí širší snahy zlepšit digitální služby letecké společnosti a posunout společnost směrem k bezhotovostnímu systému. Coindesk.com (v EN)

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img