[ZPRÁVY] Kamil Brejcha využívá přebytečné teplo z těžby pro pěstování rajčat – Kryptotrhy se vzpamatovaly…

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Kamil Brejcha využívá přebytečné teplo z těžby kryptoměn pro pěstování rajčat – Kryptotrhy se vzpamatovaly a začínají opět dosahovat hranice 400 mld. USD – Čínský centrální bankéř řekl, že kryptoměny jednou porazí fiat – Síť Lightning Newtork dosáhla počtu 1 000 uzlů – Bitcoin narůstá na popularitě v politicky nestabilní Jižní Africe – Burza Coincheck začíná vyplácet oběti hacku a obnovuje obchodování – Carrefour testuje blockchain – Thajská centrální banka chce kryptoměny regulovat “rozumně”.

Zpráva dne

Během posledních pár let probíhala spousta diskusí o energii spotřebované při těžbě kryptoměn. Nové metody těžby však používají postupy šetrné k životnímu prostředí, a některé z nich dokonce využívají přebytečné teplo. Tento týden spoluzakladatel obchodní platformy Nakamoto X Kamil Brejcha odhalil obrázek rajčat rostoucích ve skleníku, který využívá přebytečné teplo z těžby. Celý článek v EN zde. 

Kryptoměny

Během posledních 24 hodin se trhy s kryptoměnami vzpamatovaly a přiblížily se k hranici 400 miliard dolarů. Trhy vedené Bitcoinem zaznamenávaly od 11. března opět velké zisky. Celý článek v EN zde.

Guvernér čínské centrální banky Zhou Xiaochuan na tiskové konferenci přiznal rozmach kryptoměn a rychlé tempo, v němž pokračuje jejich růst. Dokonce dodal, že samotný svět kryptoměn nakonec předstihne i fiat měny, co se týče jejich využití a významu. Celý článek v EN zde.

Síť Lightning Network (LN) dosáhla 1000 aktivních uzlů v Bitcoin mainnet, což je významný milník pro řešení škálování. Celý článek v EN zde.

Nejnovější údaje v Trendech Google ukazují, že Jižní Afrika se nedávno dostala na první místo, pokud jde o globální vyhledávání termínu Bitcoin. Jeho popularita v Jižní Africe vzrůstá, protože je považován za bezpečné útočiště v době rostoucí politické a ekonomické nejistoty (zajímavé je, že na obrázku se jako třetí země s velkým nárůstem zájmu o Bitcoin na platformě eToro objevila i Česká republika, což v článku ale není zmíněno – pozn. red.) Celý článek v EN zde.

Burzy

Japonská burza Coincheck dnes začíná vyplácet náhrady obětem hacku z ledna, kdy z burzy zmizelo zhruba 530 milionů dolarů. Burza také obnovuje obchodování. Celý článek v EN zde. 

Blockchain

Carrefour, jeden z největších evropských maloobchodníků, testuje použití blockchainové technologie ve Francii. Technologie by měla pomoci zákazníkům s informacemi o zemi původu u nakupovaných potravin. Celý článek v EN zde.

Regulace

Guvernér thajské centrální banky potvrdil, že plánovaný zákon na “komplexní regulaci” kryptoměn bude ke kryptoměnám a burzám vstřícný, jelikož bývalý thajský ministr financí podporuje jejich myšlenku. Celý článek v EN zde. 

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img