[ZPRÁVY] Ripple plánuje začlenit služby Western Union – Investoři do akcií sledují Bitcoin …

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Přinášíme vám stručný přehled nejdůležitějších zpráv za tento víkend.

Ripple plánuje začlenit služby Western Union – Investoři do akcií sledují Bitcoin pro předpověď chování akciových trhů – Belgický regulátor zveřejnil jména 19 podezřelých burz – Podle JP Morgan je blockchain nejpřevratnější technologie pro finanční služby – Regulace je ve skutečnosti pro kryptoměny přínosem – Thajsko se chystá na regulace ICO a kryptoměn – Australské úřady vyšetřují online krypto sázkovou firmu Justbet – Japonsko bude využívat solární energii pro těžbu kryptoměn

Zpráva dne

Minulý čtvrtek Ripple oznámil, že si zajistil služby bývalého moderátora televizního seriálu Bloomberg Corbyho Johnsona. Teď se zdá, že má Ripple v plánu ještě zajímavější věc. A to sice možnost, že začlení do svých služeb Western Union. To by znamenalo, že dosáhne toho, čeho se snaží dosáhnout všechny velké kryptoměny: celosvětového využívání, pokud ne rovnou převzetí celého platebního systému. Celý článek v EN zde.

Kryptoměny

Řada obchodníků uvedla, že začali věnovat větší pozornost vysoce volatilní digitální měně poté, co utrpěla prudký pokles zhruba měsíc před globálním poklesem akciového trhu. Někteří investoři říkají, že tandemové pohyby naznačují, že Bitcoin může být barometrem sentimentu investorů. Pokud akcie směřují k dalšímu velkému poklesu, Bitcoin nejspíš podle nich spadne první – a víc. Celý článek v EN zde. 

Burzy

Belgický finanční úřad zveřejnil seznam 19 kryptoburz, na které obdržel stížnosti. Regulátor říká, že tyto platformy vykazují známky podvodu. Celý článek v EN zde.

Blockchain

JP Morgan tvrdí ve společné zprávě s manažerským konzultantem Olivem Wymanem, že blockchain je navzdory rizikům velmi dobrá technologie. JP Morgan také uvedl důvody, proč se správci aktiv snaží pochopit a přijmout blockchain. Podle JP Morgan přinese blockchainová technologie radikální posun ve způsobu, jakým analytici přemýšlí o finančních aktivech a ve způsobu, jakým budou finanční odvětví v budoucnu fungovat. Celý článek v EN zde. 

Regulace

Pro činnost kryptoburz bude nově vyžadována v USA registrace u SEC. Většina lidí se automaticky domnívá, že to je pro kryptoměny špatná zpráva. Ale podle autora článku by to mělo vyčistit spoustu podvodů a podvodných jednání v této oblasti, a to bude ve výsledku pro kryptoměny přínos. Celý článek v EN zde. 

Thajský místopředseda vlády přikázal, aby byl zákon o kryptoměnách a počátečních nabídkách mincí (ICO) dokončen do měsíce. Regulátoři se setkali a shodli na tom, že je třeba pro kryptoměny a ICO zavést nový “zvláštní zákon”. Celý článek v EN zde. 

Australské úřady oznámily, že v současné době je Justbet, internetová stránka pro online sportovní sázky v Bitcoinu, předmětem šetření. Tato webová stránka byla zaregistrována jako australská, avšak její IP adresu lze vysledovat do středoamerické Kostariky. Celý článek v EN zde. 

Byznys

Kumamoto-Energy, místní výrobce elektřiny v Japonsku, oznámil, že využije solární energii pro těžbu kryptoměn. Celý článek v EN zde. 

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img