21.01.20 Technická analýza BTC/USD – Konsolidace v trianglu jako příprava k dalšímu poklesu

0
(0)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Tak jsme se konečně dočkali poklesu, který byl sice očekáván, ale přišel bez jakéhokoliv varování. Z trhu Bitcoinu (BTC) bylo v posledních několika dnech znát, že ztrácí páru, ale já osobně jsem doufal alespoň v nějaký náznak, že se to blíží.

Rychlý propad

To se nestalo a bez viditelného zamítnutí se to prostě sesypalo. Propad byl extrémně rychlý a v podstatě trval několik minut. Osobně jsem doufal, že cena otestuje alespoň hladinu kolem 10 000 USD. Bohužel to přišlo o něco dříve. To ale není důvod k obavám, protože pročištění trhu bylo třeba, tak či tak.

Zásadní pro nás teď je, kdy se pokles zastaví a dojde k pořádnému odrazu. Vzhledem k velikosti propadu bylo jasné, že to neskončí jenom jednou červenou svící. Při takových kratochvílích to má po krátké konsolidaci spíše pokračování. Nasvědčuje tomu i fakt, že nám kurz zkonsolidoval do podoby malého pokračovacího trianglu. Což znamená, že se trh připravuje na další pokles.

Aktuální situace na 4H TF BTC/USD

BTC

Nyní zase naváži na svůj poslední příspěvek z 15. ledna. Tehdy nám kurz konsolidoval na úrovni 8 617 USD. Tedy po zamítnutí na rezistenci 8 850 USD. No, po krátké konsolidaci se býkům povedlo překonat i tuto hladinu a pokračovat až k dalšímu cenovém levelu 9 109 USD. Šlo vidět, že postup up sice začíná slábnout, ale nebyl zde ještě důvod k tomu si myslet, že to za několik hodin zkolabuje. Chvíli se dokonce zdálo, že se to býci vyšponují daleko výše, ale pak se to z minuty na minutu začalo sypat. Bylo to opravdu rychlé a překvapivé. Já právě doufal, že se něco takového nestane.

Pokračovací pattern

Pokles trval řádově v minutách a Bitcoin během toho ztratil přes 7 % ze své původní hodnoty. Tento pád se zastavil na úrovni 8 617 USD, ale vzhledem k povaze propadu bylo jasné, že to bude mít spíše ještě pokračování. Dva dny cena Bitcoinu konsoliduje a výsledkem je malý pokračovací triangl, ve kterém již mnoho prostoru pro postup kurzu není. Očekávám tedy do 24 hodin významný pohyb a vzhledem k povaze patternu, směrem dolů. Nemyslím si ale, že by byl pokles níže než k úrovni 7 785 USD, kde je i jedna z Fibonacciho hladin 0.5. Fakticky to Fibonacciho hladina není, ale obecně se to tak bere.

Nejdůležitější hladina je pro mne 7 490 USD, kde je jednak silný support a zároveň Fibonacciho hladina 0.618. Jestli cena klesne níže, tak to budu brát tak, že si trh jde zase pro nové low. Na poslední zmíněné úrovni očekávám významný odpor. Ale nevidím důvod, proč by k odrazu nemohlo dojít již na supportu na cenové hranici 7 785 USD. Jistě ale vím, že jestli cena padne pod úroveň 7 490 USD, tak máme už problém a pravděpodobně by si šel trh pro další low.

Indikátory

Na RSI byla medvědí divergence, což je vlastně jediný prodejní signál, který jsme tu měli před kolapsem. Divergence byla ovšem i na 12H časovém rámci. Po propadu křivka RSI konsoliduje kolem hladiny 45 bodů. Až dojde k vylití kurzu z trianglu, tak je jisté, že křivka bude atakovat hranici 30 bodů. Osobně bych nerad viděl, když by se hodnoty indikátorů propadly níže. No, na MACD máme slábnoucí negativní momentum, ale na bullish cross to ještě opravdu není. Křivky Stochastic RSI se drží v přeprodané části.

Závěr

Jak jsem řekl v samotné analýze, tak pro nás budou klíčové reakce kurzu v zaznačených hladinách. Chce to vidět na trhu, že se dalšímu propadu opravdu brání. Nicméně, opravdu si myslím, že ještě jednomu poklesu dolů se prostě nevyhneme. Ten poslední výplach byl silný a vzal v podstatě důvod býkům nakupovat. Ten důvod ale hned získají na supportu, který se bude očividně efektivně bránit. Brzy se o tom sami snad přesvědčíme.

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img