Bitcoin se přehoupl přes hranici 10000 $ – přehled dnešních zpráv

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Přinášíme vám dnešní stručný přehled nejdůležitějších zpráv ze světa kryptoměn.

Bitcoin se přehoupl přes hranici 10 000 $ – Kryptotrhy v zelených číslech – Tom Lee předpovídá další růst pro BTC – Cena těžby 1 BTC v Jižní Koreji je 26000 USD –  VISA obvinila burzu Coinbase z chybného naúčtování až 50násobku transakcí – Dvě největší kryptofirmy v Japonsku se spojí – Malajsie nebude regulovat kryptoměny – Bank of America podala nejvíce patentů spojených s kryptoměnami

BTC, ETH, XRP, ADA, LTC, NEO, XLM, EOS, MIOTA

Kryptotrhy i nadále vykazují mírně rostoucí trend koncem tohoto týdne a cena Bitcoinu (BTC) se dnes vyšplhala nad hranici 10 000 dolarů. Všech deset největších altcoinů také rovnoměrně rostlo, podle údajů z Coinmarketcap.com. Celý článek v EN zde. 

Tom Lee, jeden z nejoptimističtějších propagátorů Bitcoinu, tvrdí, že Bitcoin opět poroste.  Do léta dožene ztrátu z poslední velké korekce a do konce roku dosáhne hranici 25 000 dolarů. Bitcoin aktuálně bojuje o udržení hranice 10 000 dolarů. Celý článek v EN zde.

26 000 dolarů stojí vytěžení jednoho Bitocinu v Jižní Koreji – a ve Venezuele je to jen 530 dolarů, podle údajů zveřejněných firmou Elite Fixtures. Celý článek v EN zde. 

Burzy

Po technických problémech, které vedly k tomu, že burza Coinbase chybně naúčtovala četným zákazníkům až na 50násobek jejich původního nákupu, VISA, jeden z největších operátorů platebních a kreditních karet, nyní oficiálně obvinila tuto burzu z pochybení.  Celý článek v EN zde. 

Regulace

Japonsko je v současnosti jednou z nejvíce vstřícných zemí na světě v oblasti kryptoměn.
V dubnu loňského roku učinilo digitální měny zákonným platidlem a těší se svobodnému
a neomezenému prostředí obchodování s kryptoměnami. Potvrzuje se tak, že cesta za přijetím virtuálních měn je efektivní a strukturovaný rámec regulace. To se chystá ještě vylepšit spojením dvou předních kryptospolečností v zemi. Celý článek v EN zde.

Zatímco některé vlády a centrální banky považují kryptoměny za masivní hrozbu jejich existence, a proto formulují “kyselé” zákony, které by ochromily růst krypto ekosystému, banka Negara, centrální banka Malajsie, prosazuje demokratičtější přístup k regulaci kryptoměn. Hodlá umožnit veřejnosti rozhodnout, jak nejlépe regulovat průmysl digitálních měn. Banka jasně uvedla, že nebude kryptoměny ani zakazovat ani uznávat. Celý článek
v EN zde. 

Byznys

Může být překvapující, že v posledním desetiletí společnost, která má více kryptoměnových patentů než kterákoli jiná, je v mnoha očích přímý protiklad všech decentralizovaných měn – je to Bank of Amerika. Celý článek v EN zde. 

 

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img