Fond GBTC společnosti Grayscale zaznamenal po čtyřech měsících první příliv kapitálu

0
(0)
Šimon Černík
Šimon Černík
Velký fanoušek Bitcoinu, filmový nadšenec, student vysoké školy v Brně, tvůrce audiovizuálního obsahu.

Fond GBTC zaznamenal příliv kapitálu ve dvou po sobě jdoucích dnech. Celkový příliv tak dosáhl 66,9 milionu dolarů.

Správce kryptoaktiv Grayscale přerušil čtyřměsíční sérii odlivu ze svého spotového Bitcoin ETF. Příliv do fondu Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) pokračuje již druhý den v řadě.

V průměru z GBTC denně odcházelo zhruba 218 milionů dolarů, a to 78 dní po sobě od 11. ledna. GBTC dohromady zaznamenal odliv více než 17,5 miliard USD.

Tato klesající trajektorie se obrátila 3. května, kdy fond GBTC zaznamenal první příliv ve výši 63 milionů USD. V důsledku toho celý trh spotových Bitcoin ETF zaznamenal po sedmi dnech krvácení čistý kladný příliv ve výši 378,3 milionu dolarů.

Ostatní spotová Bitcoin ETF

GBTC zaznamenal 6. května příliv ve výši 3,9 milionu dolarů. Celkový příliv tak dosáhl 66,9 milionu dolarů.

Navzdory čistému odlivu 17,4 miliardy dolarů z GBTC si spotová Bitcoin ETF v USA celkově udržují kladnou bilanci. Největší celkové investice přilákal iShares Bitcoin Trust společnosti BlackRock s čistým přílivem 15,5 miliardy USD.

Mezi další významné subjekty s čistým přílivem patří Fidelity Investments’s Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund s 8,1 miliardy USD. Dále ARK 21Shares Bitcoin ETF Cathie Woodové s 2,1 miliardy USD a naoknec Bitwise Bitcoin ETF Trust s 1,7 miliardy USD.

Kumulativní tok investic do spotového trhu Bitcoinových ETF činí v době psaní tohoto článku téměř 11,8 miliardy USD.

Americká Komise pro cenné papíry (SEC) nedávno odložila své rozhodnutí o schválení nebo zamítnutí spotového Ethereum ETF žádosti od několika emitentů.

Rozhodnutí o žádostech společností BlackRock, Grayscale a Invesco Galaxy byla nedávno odložena na červenec.

„Komise se domnívá, že je vhodné určit delší lhůtu pro vydání příkazu ke schválení nebo neschválení navrhované změny pravidel. SEC tak bude mít dostatek času na zvážení navrhované změny pravidel a otázek v ní vznesených,” napsala SEC v souvisejícím podání.

Komise SEC odložila rozhodnutí o žádostech všech potenciálních emitentů Ether ETF. Patří mezi ně společnosti Fidelity, Franklin Templeton, Hashdex a Ark 21Shares.

Investujte do bitcoinových ETF na platformě XTB

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img