Příliv bitcoinů na burzy klesl na desetiletá minima

5
(2)
Šimon Černík
Šimon Černík
Velký fanoušek Bitcoinu, filmový nadšenec, student vysoké školy v Brně, tvůrce audiovizuálního obsahu.

Bitcoinové burzy zaznamenávají takové denní přílivy, které jsou spíše spojeny s cenami BTC pod 1 000 USD.

Údaje analytické platformy on-chain CryptoQuant ukazují, že denní přílivy BTC od historických maxim Bitcoinu ve výši 73 800 dolarů výrazně klesají.

Přílivy bitcoinů na burzu se shodují s těmi z roku 2014

Bitcoinoví investoři nemají chuť udržovat BTC k dispozici pro rychlý prodej na burzách. Podle společnosti CryptoQuant byly v dubnu a květnu 2024 zaznamenány jedny z nejnižších denních přílivů na hlavní účty burz za posledních 10 let.

Dne 20. dubna přibylo na burzy pouhých 8 400 BTC. Takto malé toky byly naposledy zaznamenány v roce 2010. Společnost CryptoQuant při sestavování těchto dat sledovala velké množství spotových i derivátových burz.

Čísla odrážejí výrazný posun v náladě HODLerů v tomto roce. Investice do bitcoinu vstupují do nové éry institucionálního zájmu.

Chuť zvyšovat expozici vůči BTC přetrvává navzdory krátkodobé volatilitě ceny BTC. A to včetně cesty na 56 500 dolarů z minulého týdne.

Analytik opět varuje před velrybama

Pozorovatelé trhu nadále upozorňují na pozitivní události spojené s velrybami bitcoinu.

„Velryby v rozmezí 1k až 10k, které obvykle poskytují trhu značnou volatilitu směrem dolů, se tohoto současného vzestupného cyklu důsledně neúčastní, napsal CryptoQuant Mignolet.

Mignolet měl na mysli velrybí subjekty držící mezi 1 000 a 10 000 BTC. Doprovodný graf ukazoval vynaložená výstupní věková rozpětí transakcí.

V příspěvku také zaznělo, že velryby možná ještě nejsou ochotny prodávat, protože cyklus ještě neskončil.

„Může existovat poptávka mimo burzy, zejména na OTC (over-the-counter) trhu. Ten je schopen absorbovat velké objemy prodejů i bez vkladů na burzy po schválení ETF, napsal Mignolet.

Checkmate, pseudonymní vedoucí analytik on-chain datové společnosti Glassnode, však v komentáři k současnému tržnímu prostředí uvedl, že celková čísla pravděpodobně ovlivňují nová spotová Bitcoin ETF.

„Mohu téměř zaručit, že velké velrybí peněženky, které můžeme pozorovat, jsou ETF, řekl sledujícím v části příspěvku na X.

Zaregistrujte se na Binance skrze tento odkaz a získejte 10% slevu na obchodní poplatky

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 2

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
2 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
JanH

Jak vidite realne scenar ze burzam dojde bitcoin, krize likvidity? Chapu ze pri urcitych cenovych levelech budou lide ochotni btc urcite prodavat, ale mam pocit ze tech lidi rychle ubyva.

DeMartini

Letos se to zřejmě nestane,ale pokud by náhodou došel Bitcoin,tak vypukne hysterická nákupní horečka, která jeho cenu pošle do vesmírných výšek.

spot_img